Piyordio

Jag provar mig fram när det gäller träning och rörelse just nu. Jag säger rörelse för det känns liksom inte som riktig träning när jag inte svettas som en gris eller lyfter så tungt jag bara kan. Men det är förstås träning, bara anpassad sådan.

Jag insåg vid några försök i förra veckan att yoga och lite lätt cardio funkar utmärkt på morgonen. På fastande mage eller efter till exempel ett glas mjölk. Styrketräning har jag däremot inte alls tillräckligt med energi till vid 05-snåret (som gravid. Annars är det ju ma thang.). Att äta frukost innan funkar inte, det tar för lång tid eftersom jag jobbar förmiddagar. Att träna när jag kommer hem vid lunch fungerar inte heller. Då är jag så trött och illamående att det är sängen som gäller. Kanske kan jag försöka senare på dagen, efter några timmars vila, men bara för att jag är gravid så har inte mina träningspreferenser ändrats. Jag tycker fortfarande det är sjukt svårt att få till träning på eftermiddag/kväll… Jag mår också som bäst på morgon och förmiddag, rörelse och illamående går inte ihop.

I morse testade jag för första gången gravidpilates på Yogobe. Jag har inte haft igång mitt abonnemang på Yogobe på flera månader av förklarliga skäl men nu startade jag upp det igen och körde ett kort pass. Det är enkla, stabiliserande och gravidanpassade övningar och det känns nästan pinsamt att det är så jobbigt! Fungerar dock utmärkt direkt på morgonen. Jag behöver inte tänka själv, bara följa instruktionerna. Det stärker min gravidkropp och ger samtidigt rörlighet precis som yogan.

Min tanke är nu att satsa på att varva pilates, yoga och cardio på mornarna. Piyordio! Det är korta pass (20-30 minuter) så jag satsar på så många pass som möjligt. Jag drömmer om att köra lite ordentligare styrketräning på helgen. Kanske till och med åka till gymmet! Tyvärr prioriterar jag ofta annat på mina ”upp-timmar” på helgen. Som städning, hehe.
image

En reaktion på ”Piyordio

  1. För mig fungerar yoga och pilates alldeles utmärkt nu när jag har lite mer energi. Jag har fått in bättre rutiner för tiden på mattan och jag tycker att det gör sådan stor skillnad. Jag har inte ens velat styrketränga eller gå till gymmet på flera veckor, men nu när jag äntligen (ÄNTLIGEN!) mår bättre börjar jag bli sugen igen. Det känns som att man får göra det man känner för och det som går. Heja oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.