Foglossningscardio

Jag har rätt rejäla besvär av foglossning. Det har börjat tidigare för varje graviditet men det plågar mig inte på samma sätt som illamåendet. Om jag ligger still och undviker att gå för mycket gör det inte så ont. Och jag ligger still mycket!

Däremot blir det svårt att ta de där rekommenderade stärkande promenaderna som gravida enligt barnmorskor och allsköns rön bör sysselsätta sig med… En vanlig arbetsdag vankar jag långsamt cirka 3000 steg. Till och från bussen och så. Och då har jag rätt ont sen. Så långpromenader går bort.

Jag har tidigare hört att cykling är bra då det stabiliserar bäckenet. Men jag äger ingen cykel. Och för var dag som går blir minsta lilla trappklättring flåsigare och flåsigare. Så häromdagen testade jag min crosstrainer för första gången sedan Jesu födelse. Tjugo minuter i ett lagom steady state tempo. Målet var inte att utmana flåset denna premiärgång utan att se ifall fogarna skulle protestera mer än vanligt. Det gjorde de inte!

Nästa gång tänkte jag testa lite gravidanpassade intervaller. Jag vet att man inte bör träna för högintensivt under graviditeten (Så. Himla. TRÅKIGT.) men jag pallar inte att bara stå där och veva på i samma tempo.

Några cardiotips för preggon? Intervallupplägg som funkar eller kanske tv-serier som gör stunden lite roligare?!

image
Alltså, jag vet att jag tjatar om mina boobiesar. Men till och med den träningsbh jag nästan rensade ut för ett tag sedan för att den var alldeles för stor (inköpt under min förra viktnedgång) är för liten för mina behag. Hur ska det bli när mjölken rinner till?!

10 reaktioner på ”Foglossningscardio

  1. Jag har inga tips alls att ge, hade prematura sammadragn å var sjukskriven, hade oxå planerat va sådär vältränad å preggo haha hur som helst du har såndär härlig gravidglow på bilden!!

  2. Jag körde också gravidintevaller. Typ 30/30 i 20 minuter fast inte alls max-tempo. Så länge jag fick ner pulsen i vilan (ibland fick jag helt enkelt stå still på crossen i vilan) så tyckte jag att det var ok. Jag kunde inte heller promenera för rörelsen framåt gjorde att jag fick sammandragningar HELA tiden. Inte farligt men jobbigt.
    Crosstrainer och trx var mina bästa vänner under graviditeten med S.
    När jag var gravid med E gick jag på vanliga friskis & svettis-pass fram tom v 39. Men då hade jag ju bara mig själv att tänka på och kunde vila när jag ville på dagarna.

    • Låter härligt! Så svårt för mig att komma iväg på sånt och kvällstid är no go med illamåendet… men kanske skulle jag kunna iväg en förmiddag? Och bada bastu efter… Mmmm!!

  3. Jag har inga tips alls att ge. Har varit gravid 2 ggr och båda gångerna så har jag inte rört mig en meter och mått skitdåligt hela tiden. Att träna var inte med på kartan alls:( Hoppas verkligen att du får må bättre framåt. Kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.