Jobbfunderingar

På grund av orsaker och anledningar blev jag rätt sen till jobbet idag. De cirka två timmar jag hade avsatt till två angränsande uppgifter förminskades till 45 minuter.

Jag var färdig på 30 minuter.

Är det jag som är sjukt dålig på att uppskatta hur lång tid en uppgift ska ta? Eller är det själva grejen med tidspress som oftast funkar som en bra effektivitetsdrivare? Kanske hade jag undermedvetet bearbetat uppgifterna så bra i skallen att det sedan bara var att sätta sig vid datorn och exekvera?

Jag skriver mycket i mitt jobb och just den processen tycker jag oftast kan liknas med ketchupeffekten. Jag drar ut på det, går och gnäller (inombords) och gör annat. Tänker att ”nu, NU ska jag sätta mig med den där texten” och så händer ingenting och jag går vidare till något annat. Och sen, plötsligt en dag så hamnar jag i flow och hamrar ut femtielva (nåja, viss överdrift) texter på raken.

Tack o lov att jag inte är läkare eller sjuksköterska eller något sådant! Då funkar det nog så där bra att vara riktigt bra med var femte patient och övriga bara man sitter och stirrar på.

Känner ni igen er? (Inte i läkarexemplet kanske, men det ovanför!)

5 reaktioner på ”Jobbfunderingar

  1. Hahaha, kanske jag skulle testa på jobbet imorgon. Jobbar som syrra på barnakuten. Men när det gäller till att prestera i skrift känner jag igen mig, tror verkligen man jobbar på det undermedvetet. 😃
    Fast jag inser att det stämmer lite på jobbet med. Lika effektiva som vi kan vara när det är mycket på jobbet är vi inte de när det är lugnt…

  2. Haha alltså det där är ju exakt så som jag är med min disk! Det ser alltid ut som om det är så himla mycket (jag har ingen diskmaskin) och jag känner alltid att det kommer ta en TIMME att diska igenom, men sen är det alltid klart på typ fem minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.