Gravidträning!

En träningshelg. Inte med ogravida mått mätt men nu. Morgonyoga och eftermiddagsstyrka. Min kropp känns lite yrvaken men ändå, jag njuter av att göra något som känns som jag. Kroppen känns inte riktigt som min (det märktes med all tänkbar tydlighet när jag skulle försöka visa rock and roll squats i lördags…) men ändå. Jag är glad för det jag kan göra trots foglossning, en mage som är i vägen, en corestabilitet som tagit föräldraledigt och ett illamående som inte tillåter för flåsiga aktiviteter.

Så här blev gårdagens lilla hemmapass! Jag vilade lite längre mellan seten än jag brukar och såg till att utföra övningarna lugnt och kontrollerat.

4 superset, 3 set av varje med cirka 10-12 repetitioner.

Höftlyft på boll + dra in bollen (hamstring curl)
Djupa benböj i TRX + rodd i TRX
Hantelrodd mot bänk (fast med kb) + Arnold pressar
Pullover på boll + Hantelpress (bröst) på boll

Inklusive uppvärmning tog det knappt 40 minuter och resten av kvällen tillbringades i sängen. Illamående som vanligt men nöjd!

image
En boll leker med en boll

4 reaktioner på ”Gravidträning!

  1. Vad härligt att höra att du känner dig bättre, trots illamåendet. Din drivkraft och vilja till att hitta en bättre lösning angående medicinering, träning och balans är grymt bra med tanke på hur dåligt du har mått. Du är en hjälte! 🙂 Kram!

    • Promenader går tyvärr bort för mig… alldeles för mycket foglossning! Klarar med nöd och näppe att ta mig till och från bussen de dagar jag åker kollektivt :-). Måste försöka stärka upp mitt stackars bäcken lite! Kulklappning får jag gott om ändå, ligger i sängen uppemot 16 timmar per dygn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.