Fem för en gravid en

För ungefär skitlängesen bad Cilla mig svara på den där Fem för fem-grejen som ni säkert sett i ungefär alla bloggar vid det här laget. Men jag tänker svara i alla fall och ni kommer läsa. Capish?

Vilket livsmedel skulle du inte kunna leva utan?

Eeeeh… vatten? Eller räknas inte det som livsmedel? Eller tolkar jag frågan lite väl bokstavligt nu? I vilket fall som helst skulle jag inte kunna leva utan Gabapentin och Ondansetron just nu. Jasså, det är inte heller livsmedel? Ja men utan dem kan jag ju inte äta nåt typ? Igår åt jag popcorn med smält smör på. VET ni hur äckligt det är att kräkas upp popcorn? Jätteäckligt. Så jag hade aldrig vågat äta det om jag inte varit säker på att de skulle stanna i magen, courtesy of my mediciner. Med det har jag inte sagt att popcorn är det livsmedel jag inte skulle kunna leva utan (i så fall är nog chips närmare sanningen. Smakar dock också bättre på vägen ner än på vägen upp).

Godaste efterrätten?

Den som inte kräks upp.

Okej, okej, enough med ”jag är så himla illamående och kräkig och det är synd om mig men jag försöker få er att skratta lite i min misär för att inte uppfattas som alltför trist för tillfället”-jargongen. Ge mig nåt med choklad så är jag nöjd. Typ en chocolate fugde sundae med en chokladbrownie i botten och vispgrädde och hackade jordnötter på. Ja tack på en sån. Wait, make it three.

Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?

På sätt och vis har jag all tid i världen just nu. Den tillbringas dock i sängen med att titta på tv-serier. Jag siktar på att bli först i Sverige med att ha sett precis allt som finns på Netflix. Men annars, om jag inte vore i grossess så hade jag kört på en trippel: En morgonpowerwalk alternativt härligt flåsiga backintervaller, styrketräning på gymmet runt lunch och sedan avkopplande och uppmjukande yoga i skenet av levande ljus framåt kvällen. Giv mig en piggare icke-havande kropp och en dag för mig själv så är det precis det jag ska göra (däremellan tänker jag äta chocolate brownie chocolate fudge sundae pretty please with peanuts on top och kolla på Netflix).

Bästa träningsredskapet

Kettlebells! Alltid självklar etta, i kombination med kroppen förstås. Annars blir det svårt. De svingar inte sig själva, di små liven. Men tätt därefter kommer TRX och skivstång och hantlar och bollar och allt annat sköj som jag liksom bara drömmer våta drömmar om just nu.

Vad är du tacksam för just NU?

Att jag har haft en bra halvdag på jobbet med schysst skrivarflow. Att jag kom hem till ett nystädat hem, tacka Barnafadern för det. Att jag har TVÅ avsnitt av Vampire Diaries att se ikapp. Damon. Att Barnafadern efter veckostädningen också lagade mat. Damon. Mina barn, både de utanför magen och det i. Barnafadern. Och Damon.

images
Ian Somerhalder aka Damon. Pretty please with wipped cream on top. Or bottom…

2 reaktioner på ”Fem för en gravid en

  1. Hej, håller med. Med vispgrädde på.
    Har inte sett sista säsongen så jag ska göra det nu.
    Härligt att ditt humör är som vanligt trots allt. Du får mig alltid att le åt det du skriver.

    Må så gott , Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.