Barnafaderns dag

Stor bestämde pannkaksfrukost. Sen var det så klart mest jag som fick fixa medan barnen efter lite tjat dukade bordet och utan tjat alls tände ljus.

image

Vi sjöng och barnen överlämnade sina egenpysslade kort. ”Grattis på fars dag helsningar din doter Teodora” stod det på Stors. Liten läste allvarsamt upp sina ”bokstäver”. ”Du kommer alltid vara min hjälte”. Cue hjärtsmältning hos både far och mor.

Paket blev det också. En klassisk fars dag-gåva i form av halsduk och handskar. På tisdag fyller han år, ett aningen rejälare paket väntar till dess.

Och om någon undrar hur en pannkaksfrukost ska avnjutas så ska jag dela med mig av mina bästa, kaloristinna, tips. Recept på pannkakssmet hittar ni över hela internättet. Stek ett paket bacon och häll i allt baconfett i smeten också så blir det rätt. De fluffiga härligheterna läggs på tallrik och delas upp (delade pankisar suger upp mer sirap än hela) innan man lägger på bregott som får smälta och häller på obscena mängder äkta lönnsirap. Baconet till förstås, sött och salt ska det vara! Och fruktsallad för annars dör till och med jag onyttighetsöverdos. Idag äpplen, färsk ananas och blodgrape. Kaffe är obligatoriskt till och gärna ett glas juice också. Apelsin och blodgrape har jag snöat in på nu, surt och beskt, just the way the baby likes it.

image

Det här står jag mig på i flera timmar, säkert två i alla fall. Och ingen behöver längre undra varför min mage är så stor…

En reaktion på ”Barnafaderns dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.