I balans, kind of

Börjar åter landa i någon slags balans nu. Idag har jag haft illamåendefria stunder, courtesy of min nya medicin. Men mer om den snart för först måste jag berätta vad som händer när jag slipper illamåendet. Det är som att kroppen bara stänger av, i positiv bemärkelse. Som att varenda fiber i min kropp varit superspänd för att orka tolerera illamåendet och plötsligt får de dra en djuuuuup suck och slappna av totalt. Det är som

Att äntligen få sätta sig på toa när man är jättejättejättejättekissnödig.
Att få sänka ner en genomfrusen kropp i ett varmt bad och känna hur värmen går in i märgen på en.
Att få hoppa ner i ett perfekt ljummet hav efter ett crossfitpass på Holmens fotbollsplan.

Total lättnad. Ren och skär njutning. Med andra ord: jag somnar.

Jag sov så djupt på bussen hem att jag nästan missade min hållplats. Gick direkt upp till min säng och somnade om. Blev väckt av Barnafadern som fixat lunch och jag åt sömndrucket (fem pannkakor med hallonsylt!). Tillbaka till sängen. Och trots att jag borde hålla mig vaken för att kunna somna ikväll så njuter jag för mycket av att ligga här utan att må så förfärligt som jag gjort de senaste dagarna. Jag kämpar inte emot de tunga ögonlocken utan slumrar då och då. Det är jag värd!

image
Härligt tunga ögonlock!

Angående ”mirakelmedicinen”. Jag kommer skriva ett långt inlägg om mina graviditeter och medicinering och det kommer vara ointressant för de flesta av er så hoppa helt enkelt över det om ni vill. Jag vill dock kunna länka till det från olika sajter där jag är aktiv (cause I’m a hg activist, yes I am) och flera HG-mammor hittar hit för att de söker information. Det är för dem jag skriver det. Men kortfattat: Ja, den nya medicinen hjälper bättre än de andra jag provat men det är inget botemedel. Något jag bittert fått erfara… Den maskerar HG-symptomen bättre än andra saker jag provat men så fort jag anstränger mig för mycket så kommer illamåendet och kräkningarna fram. Håller jag en strikt balans så kan jag vara illamåendefri stundtals (som nu) och det har jag inte varit en sekund tidigare graviditeter, oavsett medicinering. Det är STORT! Och kanske ännu större: jag är i princip utan illamående på nätterna. Får sova. Kan somna om direkt efter nattkissningarna. Ljuvligt.

Balansen verkar vara att jobba halvtid och sedan vila. Huruvida åka kollektivt funkar håller jag fortfarande på att utvärdera. Kanske räcker orken till att sitta med vid middagen och ta en svängom med dammsugaren eller vika lite tvätt. Stor framgång! Men inte mycket mer än så, inte utan konsekvenser. Och jag är fortfarande bättre på förmiddagen än på kvällen. Så det är ett vågspel. Ibland är det liksom värt att ”göra mig sjuk” bara för att få känna mig som normal en dag. Men jag ska akta mig för att tro att allt är som vanligt. Det dröjer till slutet av april innan jag känner mig som mig själv igen (i och för sig plus stora mjölkbröst, massakerad vajayjay och sömnbrist på grund av bäbis. Världsliga ting!)

5 reaktioner på ”I balans, kind of

  1. Hej! Jag har inte varit inne här på jättelänge, säkert inte sen i augusti. (Har inte tränat på gym sen dess heller, någon korrelation kanske?) Så idag, på semester, tänkte jag: Det var längesen jag kollade på Beatatjatas sida. Undrar, hon kanske är gravid. Så är du det! Grattis till dig! Fast jag förstår också att själva graviditeten inte är härlig, jag hoppas att du mår så bra du kan, och att tiden går fort.

  2. Skönt att det känns bättre igen. Jag kan liksom inte ens föreställa mej hur hemskt det måste vara men fattar verkligen att du blir supertrött av’et.
    Du beskriver i alla fall din sömn så målande och bra att jag förstår lite hur underbart det måste kännas att få vila 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.