Jodå!

Det blev både klippt och färgat (”Ska du MÅLA på håret, mamma?!”).

image

Och yogat har jag gjort en stund på morgonen fyra dagar i rad nu.

Och den där medicinen! Jag vill ta ut glädjen i förskott och ropa hej innan jag hoppar över bäcken och allt vad det är men vågar samtidigt inte riktigt tro det… Så jag nöjer mig med att säga att igår hade jag den bästa dagen illamåendemässigt sedan jag blev gravid.

22 reaktioner på ”Jodå!

 1. Så fantastiskt för dig om det håller i sig. Fy farao för att må illa jämt. Det är ju vedervärdigt. Lycka till.
  Maria

 2. Du ser så pigg och fin ut, jag är glad för din skull att medicinen har en sån positiv effekt!
  Ha en bra helg!

 3. Åh, vad härligt att höra att du haft en bra dag!!! Jag hoppar över ån åt dig… Måtte det hålla.
  Å fin blev du i håret!!!

  • Dag två också bra så här långt… Iiiih!! Är det så här normalt folk har det när de är gravida så förstår jag inte vad de klagar på 😉

   • Bådar gott för kommande helger oxå!!! Åh vad jag hoppas!!! Ta det nu bara varsamt, håll den där berömda balansen….

 4. Snygg du blev!!! Ännu snyggare alltså! Skönt med yoga, gör så gott för kroppen!!
  Är nyfiken på vad det är för läkemedel läkaren gav dig, en del av dina andra är ju sådana som jag ger till mina patienter som får cellgifter så nyfiken på om det är ytterligare en sådan du får prova!
  Ha en fortsatt bra dag!

  • Gabapentin! Har börjat användas vid cellgiftsbehandling också som jag förstår det och därmed har man gjort kopplingen till HG. Det är en läkare i buffalo som forskar på detta, dr gussuto.

   • Åh, gaba!! Det använder vi annars vid smärttillstånd av nervkaraktär!! Ska genast se om jag kan hitta studier ang detta!! Så himla cool det här med olika läkemedel och att de kan användas för flera olika tillstånd. Får jag fråga vilken läkare det är du har?

    • Jag har inte haft en, träffat olika. Men nu var det en specialistläkare på kvinnokliniken (Daniel Axelsson, rutor Jönköping) och han blev väldigt intresserad närt jag berättade och började researcha medan jag satt där. Ham hittade några av gussutos studier i den däringa databasen som du också kanske har tillgång till… Annars har jag hittat via Dr Google :-). Eftersom jag inte är tidigt i första trimestern tyckte han att jag kunde få testa eftersom missbildningar sker tidigt. Även om de första studierna inte visat på ökad risk för medfödda defekter. Jag har en massa länkar, tänkte skriva om detta till andra hg-are men kan skicka till dig om du är intresserad…

     • Åh, känner hur hela mitt lilla vetenskapshjärta går i spinn över det här!!! Både gör egen del för ev framtida graviditet och även för jobbet skull. Är mitt lilla ”specialområde” nämligen det där med illamåendebehandlimg vi cellgiftsbehandling (ironiskt nog😏). Du får mer än gärna skicka de länkar du har, antar att du ser min mailadress?

     • Jag försöker maila imorgon!! Jag går också i spinn lite, inte bara för min skull utan också för mina döttrars.. (risken att de drabbas vid framtida graviditeter är nämligen högre än för ”vanligt” folk som du kanske vet.. )

   • Wow, vad snygg du är. Skönt att nya medicinen hjälpte! Jag var också nyfiken på vad det var men fick ju svaret. Jobbar inom barnonkologin (dock sista dagen där imorn) och är nog (också) lite skadad kring illamåendemedicin….

 5. Wohoo! Grattis till både frisörbesöket och att du mår ”bra”! Håller tummarna att den nya medicinen kan hjälpa dig resten av tiden. Väldigt tjusig blev du i håret förresten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.