Konstiga sug

Cravings hör så klart till vilken graviditet som helst med självaktning. Ju konstigare, desto bättre. Jord, murbruk, tvättmedelspulver och fönsterputs hör till de mer hälsovådliga av de jag hört talats om. Oftast är det väl snarare att man snöar in på något särskilt och bara måste ha syrliga nappar eller jordgubbsglass.

För min del är det ofta svårt att komma på vad jag kan äta överhuvudtaget, det mesta känns rejält motbjudande, men äter gör jag ändå eftersom illamåendet bara blir värre annars (OCH jag går upp i vikt eftersom jag får behålla nästan all mat så det går ingen nöd på vare sig mig eller bebis.). Men det är få saker jag verkligen är sugen på.

Några av mina normala, och lättillfredsställda, sug är gröna äpplen och clementiner. Kylskåpskalla ska de vara.

I den lite mer konstiga klassen för mig hör filmjölk (det är ju jätteäckligt! Äter aldrig filmjölk annars!), fiskpinnar och kallt pulvermos. Alltså, fiskpinnar köper vi aldrig, tänker aldrig tanken. Och kallt pulvermos? Det vattnar sig i munnen och jag får rysningar på samma gång.

image
Matdags i vårt hus för tillfället: Jag försöker tänka ut något jag kan tänka mig att äta utan att kräkas av bara tanken. Barnafadern handlar och lagar. Familjen äter i köket och lägger upp en portion till mig så att den hinner svalna. Sedan serveras jag i sängen eftersom jag äter de flesta måltider liggande som en annan pascha. Jag tar medicin till maten och ligger kvar så att allt stannar i magen. Funkar. Oftast.

Sedan är jag väldigt, väldigt sugen på champagne. Något jag inte heller gillar… Jag kan tänka mig ganska sött mousserande vin i normalfall men nu drömmer jag om beska, kalla bubblor som fuktar strupen. En jätteflaska i en sån där ishink. Åh dra mig baklänges vad gott det skulle vara!! Ett riktigt mustigt rödvin skulle jag också ta emot, självklart parat med en blodig oxfilé och en bricka av de mögligaste ostar man kan tänka sig. Mmmm…

Får festa till det med en clementin och lite kallt mos med en klick remouladsås istället.

22 reaktioner på ”Konstiga sug

 1. Alltså, det är ju så lustigt, är gravid i v 38 och när jag var i typ din vecka och några veckor runt var det enda jag ville ha… fiskpinnar, mos och nån gegga, typ majonäs eller gurkmajonäs. Hur funkar kroppen egentligen?

 2. Hihihi! Min trea visade sig vara en med snopp och jag har väl aldrig blivit så överraskad som då. Trodde liksom att vi bara kunde få tjejer. Men blöjbytena är enklare, trots att risken att bli kissad på är betydligt större än med små flickor. Och vad det gäller pojknamn så kan du få mitt favvonamn om du vill. Maken la in veto mot det 😦

   • Bruno! Hävdar fortfarande att det hade passat perfekt på vår son, men maken fick så allvarliga rysningar av det att jag nästan trodde han fått ett epileptiskt anfall 😀 Namn alltså, det svåraste och skojigaste att diskutera när man går (eller i ditt fall ligger) i väntans tider.

    • Håller med, SUPERsvårt men också jätteroligt. Tror dock inte att det blir en Bruno för vår del men man vet aldrig, jag ska låta det ligga Och gro lite 🙂

 3. Snoppfobi? HAhaha! Kan meddela att det är ju mycket enklare med snopp. Det är så lätt att torka rent efter allt bajsande. När Mellan kom så kände vi bara – men åh så enkelt att torka bajs. Inte en massa bajs som försvann in i skrymslen och vrår. Sen att Mellan vid 1,5 års ålder kom och meddelade mig att han ville klippa bort snoppen… det är en annan femma. 😉

  • Alltså jag har inte TOTAL snoppfobi. Uppenbarligen… Bara på barn ;-). Jag kan tjejer ju! Och så kommer jag inte på ett enda bra pojknamn som inte redan är taget 🙂

 4. Jag dricker aldrig mjölk eller äter aldrig yoghurt för att jag tycker att det smakar och luktar såååå äckligt, men när jag är gravid blir det tvärtom! det är lite kul att kroppen ändrar ens smak för att bebisen där inne behöver kalcium eller annat. Man kan undra vilket specifik ämne finns i fiskpinnar som är så viktigt för din bebisutveckling 🙂
  du behöver inte vara rädd för såna med snopp, jag har några stycken hemma och de är bäst för att kramma deras mamma, oavset åldern, det är mycket kärlek!!

 5. Fniss. Nyföddas snoppar är så små så små att du knappt kommer märka den om det skulle bli en sån sort. Inget att vara nervös för. Lovar! 🙂

  • Haha, tur det :-). Men pungen är himla stor och konstig! Och så måste man vika ner snoppen i blöjan sa han inte kissar sig på magen. Knäppt.

   • Läste för ca 20 år sen i Frida att en aaaldrig ska kommentera snoppis, ens i positiva ordalag eftersom allt kan feltolkas. Så har ej meddelat detta. Om du fick en pojke skulle han ju fö bli lika änglalik som dina tjejer, vilken dröm!

 6. Fniss fniss fniss. Visste ej att du hade såna här bestämda matåsikter. Och detta med att inte gilla champagne? Nästan upprörande. Gillar du inte skaldjur heller? Va va va?

  • Äääälskar skaldjur. Men champagne är liksom bortkastat på någon som hellre dricker asti cinzano… men i vanliga fall säger jag som min pappa ”jag äter allt utom filmjölk” 🙂

 7. Jag är glad att höra att du äter i alla fall. Även om det är pulvermos eller vad helst annat. Jag käkade pannkakor och hamburgare under graviditet ett (dock utan allt kladdigt, det klarade jag inte) och under graviditet 2 var det lax lax lax. Clementiner har varit favvo båda gångerna. Det sägs att det är tjejsort om man går igång på citrus under graviditeten, har stämt för mig men det är troligtvis ett sammaträffande 😉

  • Lax är SÅ äckligt. Äter inte nån endaste fisk nu (fiskpinnar räknas inte…) och det är ju stapelvara här annars… Det blir mycket frukt, knäckebröd (klarar nästan inget mjukt bröd längre, allt förknippas liksom med ”magsjuka”) och en del yoghurt (som jag heller aldrig äter annars, för sött). Igår läste jag nån artikel om hur vi måste sluta ge våra barn snabbmakaroner och jag bara ”makaroner! Mums!” Blev makaroner med falukorv till både lunch och middag…

  • Citrusgrejen har för övrigt stämt på mig också hittills. Men jag tror ändå det är en pojke. Bara för att jag tycker det är så himla läskigt att få en med snopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.