Saker att se fram emot

Jag är lite väl besatt av dagar och veckor och månader just nu. Räknar allt som går att räkna. Graviditetsveckorna förstås, men också hur många dagar det är kvar till beräknad förlossning (snart under 200 dagar!) och de faktiska månaderna (september är slut! En illamående september jag aldrig, aldrig, aldrig mer behöver uppleva igen! ”Bara” sex hela månader kvar!).

Men det finns ju faktiskt en himla massa saker att fästa blicken på i både omedelbar och lite mer avlägsen framtid. Små milstolpar av olika slag som kan kännas såååå långt bort i ena stunden för att plötsligt vara imorgon.

Saker jag ser fram emot:

Att få färdigt vårt vardagsrum! Ni med bra minne kommer kanske ihåg att en vägg togs ner runt midsommar. Sedan har det stått så tills för ett par veckor sedan då en målare kom och målade fönster, tak och bredspacklade väggar. Sedan har Barnafadern målat väggarna och i helgen är det dags att måla golvet i ena delen samt sätta upp taklister. Det är sådant han gör samtidigt som han tar hand om våra barn och utför alla mina sms-önskemål (”kan jag få två kylskåpskalla äpplen skalade och skivade i en skål tack. Tre knäckebröd, lite smör, mycket ost och ett glas mjölk med isbit i tack. Kan du sänka ljudet på tvn tack. Jag behöver sladden till datorn tack. Jag har kräkts kom med filmjölk tack.”).

24! När vardagsrummet väl är klart och TV:n på plats igen ska vi plöja igenom senaste säsongen av 24. Vi har spart den för just det ändamålet. Såna himla serienördar.

Min födelsedag! Den 12 oktober. Trodde knappt jag skulle live to see the day för några veckor sedan men nu närmar den sig onekligen. Inte för att jag ska fira nåt värst och det enda jag egentligen önskar mig är att få må bra en dag. Eller en timme. Och uppassad som en prinsessa blir jag varje dag. Men ändå. Det är födelsedag!

Säsongspremiären av The Walking Dead! På min födelsedag! Oh jisses så härligt! Vi brukar i och för sig försöka vänta tills vi kan plöja hela säsongen men blotta vetskapen att den är igång… Något att fira!

Ultraljud! Den 15 oktober är det dags för kub-testet. Ber att allt ser bra ut då. Sen längtar jag till rutinultraljudet då vi tänker ta reda på vilken sort ongen är. Gör det lite verkligare, lite mer bebisfokuserat, det här sjukdomstillståndet.

Biopremiär av ”Gone Girl”! Typ ikväll? Jag läste boken med stor behållning i somras och är mycket nyfiken på filmen vars manus skrivits av boken författare. Måste bara orka ta mig till en biograf men det går ju att halvligga där med.

Tjejhelg på allhelgona! Ja, när den bokades in var jag ju inte gravid och vissa dagar undrar jag hur i hela friden det ska gå… Men hellre illamående med vänner i ett fint hotellrum än illamående ensam hemma? Mer kan jag inte säga just nu utan att avslöja hemlisar…

November! Inte världens roligaste månad men varje månad som går är en månad närmare april. Det har jag fått lära mig i skolan. Och i november är det fullt legitimt att börja jula till sig formellt (informellt har jag börjat redan nu).

Hungerspelen! I slutet av november kommer nästa (och nästsista) filmen med världens coolaste Katniss. Läs böckerna, se filmerna hälsar hon som har lite väl många punkter gällande TV och film på den här listan. Men det finns ju liksom inte så mycket annat att göra i liggläge. Som inte gör illamåendet värre alltså 😉

Jul! Snart är vi där. Mark my words. Jag lever fortfarande med ett smått naivt hopp att jag ska må lite bättre snart och orka handla julpynt och grejer till vårt nya vardagsrum. För i år har vi för första gången plats med julgran! Vad gäller julklappar och sånt upprepar vi förra årets strategi och handlar allt online. Så jag börjar jaga på barnens önskelistor lite så att vi ska kunna vara ute i god tid… OM jag överhuvudtaget orkar gå i affärer runt jul så vill jag bara mysa runt, fika och njuta av stämningen. Inte stå i köer och svettas…

19 januari! Då är det dags för mitt nästa barnmorskebesök. Det första var jag på i måndags (inskrivning). Nästa är alltså i typ v 25. Jag började nästan skratta när vi bokade in det, kan liksom inte föreställa mig att det någonsin kommer bli januari. Det är ju NÄSTA ÅR för tjyvingen.

20141003_074610
Status i vardagsrummet just nu. Så vackert, genomtänkt och feng shuigt – inte sant? Heminredning är verkligen min grej. Någonstans i hörnet bortanför träningsbollen tänker jag ställa julgranen. Var träningsbollen ska vara återstår att se.

 

 

8 reaktioner på ”Saker att se fram emot

  1. Jag som hoppades på mer detaljer kring helgen i november…. Attans att din hjärna ändå håller sig så allert mellan kräkningarna. Nåväl, hotellrum är ju ändå något. Knäpper händer och tår för att den helgen blir av och med en Beatatjata i högform 😘

    • Tja, all information vi kan få om personen ifråga är välkommen men kön är väl det vi säkrast kan få veta :-). Liten misstänkte vi för ett ögonblick var en kortväxt sort (vet inte det politiskt korrekta namnet för det man inte ska kalla dvärgväxt) men hon visade sig vara en normallång sort (för tillfället dock väldigt prickig sådan). Fast jag menar kön. Jag vill veta om det är en pojke eller flicka. Viktor vill egentligen inte veta men jag har bestämt att den som kräks mest får bestämma. Och den som kräks vill gärna veta att om det är ett flickebarn eller gossebarn för att inte tänka på den som en kräkframkallande alien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.