Ytligheter

Vet ni, det här med HG är väldigt jobbigt och så, förstås. Men samtidigt har jag det väääldigt mycket bättre än många andra HG-tjejer. Jag svarar bra på medicineringen och är ju nästan halvfungerande, kanske man kan säga. Eller typ en tredjedel. Det beror på om man bedömer det faktum att jag faktiskt kan jobba halvtid för tillfället (yay!) eller om man studerar hygiennivån i vårt hem (yuck!).

Många kvinnor i det forum jag hänger en del i ligger långa vändor på sjukhus, har hemsjukvård för att byta det dagliga droppet och har inte ätit eller druckit något på månader (de får all näring och vätska i droppform). Så i jämförelse med dem är jag en så kallad ”medicated fluffy”, dvs med mediciner så har jag det drägligt. Även om en helt normal (”fluffy”) graviditet är en avlägsen dröm för mig…

Idag började jag jobba lite senare och eftersom jag mår som bäst på morgon och förmiddag (i alla fall om jag tar min morgonmedicin, äter frukost liggande och stannar kvar i sängen ett tag för att den ska stanna i magen) så tog jag tillfället i akt och tog ett bad. Skrubbade, rakade, filade och tvättade. Med mina nya underbara parfymfria produkter. Och götapetter vad många lager av mig det fanns! Sen var jag så yr och illamående att jag fick lägga mig ner en timme till men efter det flöt jobbdagen på rätt bra, under/på smärtgränsen.

Just det ytliga lägger jag i vanliga fall rätt mycket tid på eftersom jag tycker det är roligt. Just nu är det minimum. Duschar för att inte dö på min egen odör men smink, hårfix och klädval ligger extremt långt ner på priolistan. För första gången i mitt liv går jag totalt osminkad till jobbet och jag sätter mitt, något för korta, hår i en ful tofs så att man verkligen ser hur gråa mina rötter är (den där frisörtiden jag hade för några veckor sedan avbokade jag). Jag har ett par byxor som sitter skönt och till dem har jag bara stora, mjuka tröjor. Lite skillnad från hon som brukar vara relativt piffig med pennkjol och klackar och lockar och läppstift och sånt. Men ingen har skrattat ut mig än. Och idag är jag ren och len.

Om jag orkar i helgen ska jag försöka rensa lite bland mina kläder så att jag hittar de som jag kan ha på mig. Och någon gång kanske jag orkar klicka hem gravidbyxor från någon site (gå på stan? Orka!). Inte för att jag har någon bebismage än, det är bara fluff och fluffet vill inte ha något som sitter åt. Och rätt var det är kanske jag tar på mig mascara igen.

Äsch, vem behöver smink när man ser ut så här au natural...
Äsch, vem behöver smink när man ser ut så här au natural…

5 reaktioner på ”Ytligheter

  1. Alltså, att du ens orkar röra dig är imponerande. Och med den hyn hade jag aldrig sminkat mig.

    Ville också bara gratta till graviditeten och tycka synd om dig lite (massor) pga HG, fy fan vad bra kämpat ändå. Och gnäll så mycket du behöver för illamående, min värsta känsla, så frustrerande och maktlös situation ju. Jag tyckte synd om mig att jag mådde illa till v 20, eh ja.

    Ska bli bättre på att kommentera och peppa nu.

  2. Attans att alla mina preggokläder gick till myrorna för några månader sedan. Annars hade jag budat över dem.

    Och att du jobbar – WOW! DET är sjukt imponerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.