Höstträning

Här lovar jag att dela med mig av fantastiska insikter från kettlebellkursen och sen blir det tyst. Dagarna! Veckorna! Försvinner för mig liksom.

Jo men så här är det och på denna wobbliga grund bygger jag kommande månaders träningsupplägg:

Min bålstabilitet är icke bra.

Det här är egentligen ingen överraskning jag har bara kört lite strutshuvudisanden och hållhändernaöveröronenochsjung- approach till detta samtidigt som jag surat över att jag inte kan lyfta tyngre och så. Men under Bettys coachning blev det så tydligt att jag 1) har svårt att hitta stödet överhuvudtaget och 2) släpper det så fort jag börjar tänka på nåt annat. Vilket jag gör precis hela tiden. Exempel. Kan fokusera och tänka fram stödet och känna att ja, där är det och sen ska jag fälla bak höften och vips är magen alldeles mjuk och ostöttad igen.

Lösningen på detta är, förhoppningsvis, MammaMage-appen. Japp, min Liten är snart 4 år men det passar finfint ändå. Kanske kan jag spola förbi lite i de första nivåerna men jag behöver verkligen återkoppla signalerna från hjärnan till coren och detta är the way to do it. Det största hotet är att dö tråkdöden har jag förstått. För varje form av rehab och prehab är ju sånt vi i regel gärna ”glömmer av”… Men, MammaMage varje dag! Jag ska börja vilken dag som helst…

Övrig träning kommer således också fokuseras runt rätt aktivering och teknik. Jag tänker mig liksom tidigare ett par pass på gymmet med fokus på basövningar och några pass hemma med fokus på kettlebells. Jag tränar i regel fem pass i veckan och jag tänker att tre av dem (de på gymmet och ett hemma) ska få vara tekniknötning i cirka 30 minuter. Det kommer bli lättare vikter OCH färre reps just för att veeerkligen kunna tänka på att aktivera rätt muskler och stöd. Jag måste tänka under varje centimeters rörelse i varje övning och då funkar det liksom inte att mata på hundra utfall, till exempel. Passen kommer också involvera större delen av kroppen och då är det bra att de är lite lättare så att jag orkar. Kan icke mosa ihjäl benen och dagen efter göra en superkorrekt kettlebellsving. Sedan kan jag ägna cirka 15 minuter till att isolera vissa muskler om jag vill eller köra igenom kroppen på valfritt sätt. Gegga lite.

De återstående passen tänker jag kan vara korta och intensiva köra-igenom-pass. 20-minuters typ. Självklart ska jag ALLTID tänka på rätt teknik och aktivering men här är det svettåflås som gäller, inte öva-öva-öva. Fattar ni?

Åsså just det. Jag har typ inte yogat alls den senaste månaden och nu känner jag för´t igen. Så mer yoga, så där som jag brukar yoga. Kortisar ganska ofta utan något slags prestationsfokus, bara för avslappning och lite TLC för kroppen.

Så, voila. Träningsupplägg för typ september och oktober:

  • MammaMage!
  • 2 gympass med fokus på basövningar och rätt aktivering (vi snackar marklyft, benböj, militärpress, frivändning, bänkpress och sånt), cirka 45 minuters morgonträning
  • 1 hemmapass med teknikfokus kettlebell. Jobba med de klassiska kettlebellövningarna (sving, clean, press, push press, snatch) och rätt aktivering, cirka 30-45 minuter
  • 2 hemmapass (eller ute), korta och intensiva! Kettlebells eller backintervaller eller ut och hoppa på lekplatsen eller lite vad som helst… 20-30 minuter
  • Åsså vardagsmotionen (lunchpromenader!) och yogan. Dessa pusselbitar faller rätt naturligt på plats för det mesta.

 

Okej, the short version. Ungefär som jag kört senaste tiden fast med Mammamage-appen och fokus på rätt aktivering som tillägg. End of post.

6 reaktioner på ”Höstträning

  1. Jag började körde mammamageappen 1 v efter att min dotter föddes, hon är nu 2 mån. Den är grym! Först kändes vissa övningar löjligt lätta men de hjälpte mig verkligen. Jag skulle vilja tipsa alla mammor om den!

  2. Mammamage FTW! Har ju kört appen sen några veckor efter att jag födde. Kör de sista nivåerna fortfarande. Har klarat alla tester men hur vet jag att det är rätt. Läste uppochhoppa som fått privat genomgång med Katarina Woxnerud – DET skulle jag vilja. Får väl boka en certifierad här i stan. Och JA, du kommer säkert dö tråkdöden på vissa övningar. Men du kan ju köra på. Flera gånger per dag i början så du kommer vidare till nya nivåer. Och det blir ett helt annat tänkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.