Dagens existentiella fråga

NÄR ska man acceptera sin grånande man och sluta färga? Eller ska den färgas på ett annat sätt ett tag?

image

Just nu är jag i den där hemska veckan-före-frisörbesöket med solblekt, badfrizzigt och ganska grått hår (i botten i alla fall). Är inte redo att go gray än men en dag. Då ska jag klippa supersuperkort och låta det grå ta över. Eller blondera det vitt?

Har ni existentiella hårfrågor?

18 reaktioner på ”Dagens existentiella fråga

 1. Gjorde precis som Soso och tänkte spontant: Skaffa en ny yngre man. 😀

  Mitt gråa hår är inget problem då jag ändå börjar bli skallig. Inte långt kvar tills jag rakar flinten.
  Jag har sett kvinnor med grått hår där det varit riktigt elegant och då menar jag inga dinosaurier utan kvinnor i 40-årsåldern. (Kanske dinosaurier enligt vissa…..) 😀
  Kvinnor idag färgar ju håret stup i kvarten så det är väl bara att hoppa på den trenden och då blir grå fjun inget problem. Eller?

  • Haha, min grånande man… han har sin kalufs i behåll, blond och rejäl :-). Och ja, jag färgar ju fortfarande men ju mer grått det blir desto sämre håller färgen och då måste jag färga oftare och det blir dyrt… NÅGON gång kommer jag vill till en ”skit samma”-punkt 🙂

 2. jag har varit grå länge, har i många år färgat var tredje vecka! nu har min frissa övertalat mig att gå från mitt chokladbruna hår till ljusare för att jag ska kunna dra ut färgningen till 4-5 veckor. Jag är 42 nu och känner nog att jag inte är berädd att vara grå förrän efter 50

 3. Jag försöker tona bort mina vita hårstrån… jag håller inte efter precis hela tiden (som jag borde) men jag har ingen lust att bli helt grå än. Och inte vill jag klippa mig kort heller…

  • Nej jag vet… Jag är nog inte redo än, det är liksom inte tillräckligt mycket grått för att det ska bli en cool grej, bara konstig grej. Oh well, i-landsproblem 🙂

 4. Jag har varit gråhårig länge! Färgade håret redan innan jag blev grå så det har inte med det att göra (är blond naturlig men näe, det är inte riktigt jag) Men jag tycker en grå färg kan vara minst lika snyggt som färgat!

  • Håller med, kan vara supersnyggt. Problemet är väl övergången, att låta det växa ut när man har färgat innan är ju inte så snyggt… Då måste man nog klippa kort!
   (hoppas du mår bra idag förresten :-))

  • Ja det kan verkligen vara snyggt! Min mamma är helgrå men jätteljus. Min äldsta syster har riktigt läckert slingat hår, liksom, med silvergrå partier i annars mörkt hår.

 5. Min man tycker jag ska färga men inte jag. Är slingigt grå så det stör inte. Precis som han men han skulle aldrig färga sig. Bara det gör mig obstinat!

 6. Det där är nog väldigt individuellt. Jag är ju blond, så även om jag skulle fått några gråa hår (men tror inte det?) så är det inte lika lätt att se.
  Hade jag dock varit mörkare och fått det nu, vid 34 års ålder, så hade jag nog varit lite ”nojig” och färgat det ett tag till.
  Lika modigt att låta bli att färga, som att raka av håret när man är tunnhårig som man. Man måste trivas och våga. 🙂

  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.