Årets roligaste pass (hittills)

Året är långt ifrån slut men om inte detta hamnar åtminstone på topp tre så…har jag för roligt när jag tränar!

Ni vet hur det är. När träningsglädje möter energi. När the stars align och förutsättningarna finns. När vädret är så där perfekt sensommarlagom och fötterna känns pigga i skorna. Och så en sån här plats. En typ…amfiteater heter det va? På instagram suktar jag över så kallade bleacher workouts men har inget liknande i närheten. Men Rålambshovsparken har!

Träningsrapport:
Stor och jag promenerade från lillebrors lägenhet ner till parken. Hon gick vidare till lekplatsen medan jag drog igång musik i lurarna.

Värmde upp med fyra varv av spurter uppför, gick ned.
image

Sedan fyra varv där jag hoppade upp, hoppade fram ett steg i ett grodhopp (eftersom bänkarna är såpass djupa) och sedan hoppade upp till nästa steg.
image

På vägen ner körde jag sidosteups. Gick ner djupare på nedre benet och tryckte upp. Tre repetitioner per ben innan jag vände mig och gick ner ett steg till. Hopp upp, sidosteups ner.
image

Som avslutning fyra varv där jag körde utfall uppför. Ett utfallssteg fram till kanten, sedan upp och trycka ifrån med nedre benet fortfarande böjt för så mycket djup som möjligt. Ett utfallssteg till och ett upp.
image

30 minuter. Många tillfällen på 90% av maxpuls. Genomblöta kläder. Trötta ben. Lycklig Beatatjata!

(Fototack till Stor. Tack till Kropp som vill det här, som längtar efter det, som kör på och sedan njuter av träningsvärken. Tack till Gamla Beatatjata som insåg att saker och ting måste förändras och gjorde förändringen. Jag går aldrig tillbaka.)

10 reaktioner på ”Årets roligaste pass (hittills)

  1. Åh, vad härligt! Älskar att köra hårt i de där trapporna! Har gjort det på ett och annat Army Fitness pass. 🙂

  2. Åh min ”hemarena” 🙂 Jag tillsammans med Emma Eklund håller i träningar där varje vecka med B.A.B.Y. Runners Team. Imorgon är det dags igen. Om du är kvar i stan så är du varmt välkommen kl 18:00. Det blir KUL!
    Kram Johanna

  3. Åh! du(ni) får sparka igång mig ordentligt på söndag. Jag vill bara ligga under täcket och äta choklad just nu. Det gör jag ju förstås inte men jag gör inte mycket annat vettigt heller 😉

  4. Vilken härlig helg i härliga Stockholm. Riktigt avundsjuk på det här sista passet, jag vill oxå ta mig dit någon gång när jag är där… Lär inte få med mig Stor (snart 15) men Liten borde nog kunna stå ut att vara där en stund 😉

  5. Åh, jag har precis haft en liknande upplevelse hängande i gymmets TRX! (Tror knappt att jag kommer kunna ta mig ur sängen imorgon….) Så grymt! Så jobbigt! Så alldeles, alldeles underbart! Och du har så rätt; vi går aldrig mer tillbaka…
    (Och jag önskar mig VERKLIGEN en TRX i födelsedagspresent 😉)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.