Godheten är i majoritet

Jag kan inte gå vidare från mitt senaste inlägg utan att tacka för alla kommentarer. Jag vet att vi är många, många som känner frustration och sorg över allt som händer i världen och jag vet också att vi gör vad vi kan. Visst känns det futtigt att skänka några hundralappar men vi får inte glömma att vi åtminstone gör något. Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Och jag tror inte att vi ska ha dåligt samvete för att vi har tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen. Vi ska vara tacksamma och aldrig glömma att det finns många som inte har det så. Vi ska prata om det, vi ska uppfostra våra barn till medkännande människor. Vi ska göra vad vi kan för att stävja främlingsfientlighet och intolerans. Vi kan öppna våra plånböcker, visst, men vi ska framförallt öppna våra hjärtan och våra famnar.

Och vi får inte glömma glädjen. För även om jag vill att vi delar smärtan så ska vi framförallt dela glädjen.

Jag är övertygad om att godhet är i majoritet. Jag kan inte i skenet av allt som händer säga att godheten alltid vinner. Men godheten trumfar ondskan. Glädje förintar smärta. De allra flesta människor slår inte ihjäl varandra. De allra flesta människor tror på allas lika värde. De allra flesta är goda. Människan är god. Jag måste tro det. Jag tror det.

2 reaktioner på ”Godheten är i majoritet

  1. Det är bara för mycket. Det går inte att ta in. Jag vill inte ta in. Men samtidigt vill jag det, vill inte stänga av och bara avskärma mig.
    Det är så fruktansvärt. Maktlösheten och frustrationen är bara för stor.

    Otroligt fint inlägg det förra Beata. Viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.