30 pass på 30 dagar

Hej augusti! Vi firade in dig med barnfri kväll på stan. Två biosar och ett restaurangbesök, fina grejer!

En annan sak för att fira augusti hela månaden lång är en liten utmaning. För att kicka ut latmasken som byggt bo i mig senaste veckan eller så. Men först, låt mig förklara hur jag ser på utmaningar.

Jag tänker gärna ut dem. Sätter upp mål och gör storslagna planer. Sen kör jag på ett tag tills jag tröttnar och i nio fall av tio avslutar jag inte utmaningen till fullo. Och det gör ingenting. För jag resonerar som så att varje liten extra push det ger mig är bra. Utmaningar är roligast i början helt enkelt. Och eftersom jag bara tävlar mot mig själv så gör det inget om jag ruttnar mot slutet…

With that said: I augusti ska jag träna 30 pass på 30 dagar!

Och med pass menar jag styrketräning och hemmaträning och powerwalks och yoga och sånt…

Och med 30 dagar menar jag att jag kan köra två pass (tex pw och styrka) en dag och därmed ha en annan dag som hel vilodag om jag vill.

Jag önskar jag hade appen Training goal för den verkar så himla käck men eftersom jag har android-lur (och inte hittat något motsvarande) så har jag gjort en helt analog ”app”.

20140802_120608

Periodens andra pass la jag upp på Instagram i fredags. Ett helkroppspass med kettlebells som var riktigt gött! Testa!

PhotoGrid_1406899214349

Vad gäller träningsupplägg och annat har jag inte tänkt färdigt än. Fortsätter med semestertränandet ett par veckor till och fokuserar på att komma in i vardagsrutinerna igen. Sen får vi se. Vad har du för augustiplaner?

23 reaktioner på ”30 pass på 30 dagar

 1. Funderar och skruvar. Behöver lägga in extra fokus men vet inte riktigt hur. Augusti får nog fortsätta som det varit med träningen under sommaren, så får september bli min fokusmånad (eller kanske första av flera)

  • Det är väl klokt, det är ju sommarkänsla kvar. Jag fortsätter också med lite ostrukturerat med fokus på att landa i vardagsrutinerna. När börjar du jobba? Du tar det långsamt och försiktigt va?

   • Jag börjar nästa måndag. På 75% det känns sådär. Nej ärligt, det känns urkasst. Jobbade ju 3 veckor 50% innan semestern och jag var riktigt trött. Humöret och orken är inte riktigt uppe än så jag får känna hur det känns första veckan. Har återbesök hos läkaren veckan efter och det är nog bra. Ska ta det så långsamt jag kan.

 2. Börjar jobba imorgon efter sex veckors ledighet så augusti blir fokus på att komma in i vardagen igen. Vet att jag tycker det brukar vara lite jobbigt så ska försöka vara extra snäll mot mig själv i år (bortprioritera ”måsten” som kan vänta). Tänker mig fyra pass i veckan på gymmet. Längtar efter ordentliga pass efter flera veckor av ”gegg” på gräsmattor. Därutöver kommer jag springa en runda på 3 km 1 ggr/veckan och cykla till och från jobbet 5 ggr/veckan (ca 6,5 km enkel väg). Angående maten: så bra jag bara kan med något fusk här och var. Typ 90 bra 10 mindre bra (mestadels vin och glass). Augusti-here I come!

 3. Drar igång en liten 4 veckorsutmaning idag – mest fokus på kosten för att bli av med värsta sötsuget. Sen kommer jag köra mycket pw och simning som jag vet att jag mår bra av både fysiskt och psykiskt samt att det är lättast för mig att få till. Funderar på styrkan.. Inget gymkort för tillfället så jag tror det blir hemmaträning med egen kroppsvikt och rätt basic. Men mest fokus på kosten nu då jag känner att det är nyckeln för mig 🙂

  Heja dig!

 4. Min största utmaning just nu är att komma igång med morgonträningen igen. Har egentligen aldrig varit en ”morgontränare” men har lärt och vant mig vid detta under våren. Nu under sommaren och semestern spårade det ur lite men det är ok tycker jag. Ska försöka komma upp i morgon bitti och köra innan jobbet. Och komma in i mina 5 styrkepass i v. Unde sommaren har jag inte riktigt haft något speciellt fokus utan bara ”geggat omkring” på gymmet.

  • Ja under semestern kan man träna när man vill tycker jag! Jag ska också tillbaka till morgonträningen nu men jag gillar den ju så det ska nog gå bra… Hoppas du kom upp i morse!

 5. Jag ska börja jobba och träna på att inte stänga av resten av livet bara för att jag ska jobba. Planerar att träna smart (i mitt fall kort meb effektivt) laga och äta vettig mat och hålla kvar sommaren minst en månad till. Det blir inte höst bara för att man går till jobbet, det ska jag försöka förstå i år.

 6. Jag kallar denna hösten för Family Fitness Fall! För min del innebär augusti månad ingen alkohol och fokus på att äta saker som är bra och snälla mot kroppen. I detta begrepp ingår det glass en och annan gång… Detta har jag följt i över 2 v nu och kroppen mår så himla mycket bättre.

  Träningsmässigt vill jag uppnå diverse mål i gymmet bl. a. 10 armhävningar i rad på tå med klapp, chin-ups utan gummiband mm. Jag ska även viga en kväll/v åt en träningsaktivitet. Funderingarna går mellan ashtanga yoga, pilates eller crossfit.
  Angående resten av familjen så ska dotter börja träna Aikido och jag ska lägga upp ett enkelt träningsprogram åt mannen som jag HOPPAS att han ska följa.

  • Låter så himla grymt! Vilken fantastisk höst! Och tänk att viga en kväll åt träning… jag skulle välja crawlkurs :-). Sparka din man I baken från mig 😉

 7. Hej gorgeous!
  Jag är så otroligt trist, jag kör på som vanligt… Just nu innebär det 4 styrkepass, 2 intervallpass och 1 steadystate cardio i veckan. Mitt fokus just nu är maten, att tajma det bättre med träningen. Sista veckan på semestern börjar nu med 2 dgr i Sthlm och också en del projekt hemma. Aug blir utmanande jobbmässigt med långa konferenser och kickoffer och bygga nya/planer/mål/budgetar.. Kram från + 4 kg..

 8. Ska absolut testa ditt pass, kanske redan ikväll. För mig är planen att semesterträna tom 25/8 då jag drar igång Lofsangruppen i minst 3 månader. Behöver den lilla kicken och ska bli skönt att få lite hjälp igen. Ska bli spännande att se vilken coach jag får. Sen ser jag fram emot 31/8 🙂

 9. Alltså min träningsvärk efter ditt kb-pass är olidlig. Rumpan bränner som eld haha.. Men tack för ett bra pass, mitt eget fel att jag ökade vikterna lite väl mycket sista rundan 🙂 sitter själv och klurar på augustiplaner men inte kommit så långt än. Men 30 på 30 lät ju ganska intressant..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.