Inte färdig än

Idag lämnade vi Holmen, bara för en dag, en konfirmationsdag. Jag tvättade håret, fönade och plattade det och konstaterade att det vuxit och blivit solkysst. Har inte märkt det när jag haft min lilla salta tofs där bak. Sminkade mig för första gången på en månad och försökte dölja alla pigmentfläckar som dyker upp varje år (sedan första graviditeten) trots SPF 50 i ansiktet men det var lönlöst. De bleknar i takt med solbrännan sen. Lackade naglar, rakade bruna ben och tog på finklänning. Klackar för första gången sedan jag gick på semester. I clean up pretty well! Eller så är det bara kontrasten från mitt älskade semestersunk…
image

Insåg att jag snart står och sminkar, plattar och drar på klackar igen var och varannan dag. Att semestersunk byts mot jobbfräschör och snipans gungande på vågorna mot tågets effektivitet. Sovmorgon långt in på förmiddagen blir det på sin höjd en gång på helgen.

I slutet på semestern börjar jag i regel längta ifrån Holmen och vill hem till mitt. Jag tröttnar på shorts och mjukglass, timmar av läsning och altanfilosoferande. Jag börjar sukta efter vardagsrutiner och längtar efter att sätta tänderna i jobbutmaningar. Jag ser fram emot svalare väder och skolstartskänslan. Men ska jag vara ärlig? I år känner jag inte så. Trots att jag vilat ikapp i kubik, inte haft några måsten och bara njuter av sommardagar som flyter in i varandra. Jag är inte redo.

13 reaktioner på ”Inte färdig än

  1. Jamen visst är det sjukt med pigmentfläckarna, får dem också trots solskyddet… Kör numera med en väldigt fashionabel golfskärm, som sticker ut långt utanför ansiktet men inte täcker och värmer hjässan 😉

  2. Jag förstår precis vad du menar. Jag har en vecka kvar och det är så skönt att bara vara och göra inget eller massor. Jag tänker dock att det här härligt när luften blir hög och klar, när butikerna fylls med fräscha höstnyheter och torgen med långa färgglada Gladioler.

    • Jag har också en vecka kvar. Håller med om att höststarten är härlig! September är min favvomånad och jag börjar minsann bli riktigt sugen på att shoppa loss bland höstnyheterna, träna på gymmet och tända ljus… Kanske bara behövde skriva om det för att sätta igång processen 🙂

  3. Och jag känner precis tvärtom 🙂 Men beror nog främst på att jag ska börja på ett nytt spännande jobb och lämnar ett bakom mig där jag inte trivts de två senaste åren. Då är det ju lite annorlunda. Kanske ändrar mig efter en veckas jobb 🙂

    • Det är ju BÄSTA känslan ju! Att verkligen längta efter jobbstart… Det blir liksom som när man började högstadiet eller nåt :-). Läste i din blogg om nya jobbet, verkar ju URKUL. Jag skulle gäääärna jobba med marknadsföring där jag med, älskar film. Och godis 😀 (och nu blev jag lite längtig efter mitt eget jobb trots allt, det är ju himla bra det med! Även om det är väldigt lite godis där…)

  4. Håller med, är inte heller redo för vardagen. Men kommer säkert vara när det är dax. Jobbade en vecka precis, gör så för att barnen ska få längre sommarlov. Men inte samma sak att jobba när resten är lediga, inte alls som en vanlig vardagsvecka.

    • Jag kommer också vara redo, jag känner att förändringen har börjat så smått. behövde väl bara skriva lite om det… Det ÄR något speciellt med uppstart, med rutiner och vardagsliv. Jag älskar det ju! Men påminn mig om det när klockan ringer vid 05 nästa vecka 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.