Katastrof avvärjd

Barnafadern var hemma i veckan och hade ett mycket viktigt uppdrag – att hämta ut mitt sommarpaket med böcker på Posten och ta med ut till Holmen. I vanlig ordning har jag valt en perfekt mix av fjortislitteratur och/eller tantsnusk, något nytt och hajpat, något måste-läsas, något förkovrande, något klassiskt.

Men vad hjälper en perfekt mix när Barnafadern glömmer paketet?

Det kan vara det närmsta vi kommit skilsmässa hittills.

Änniväj. På Holmen finns en biograf, ett fågelmuseum och ett bibliotek. Allt på samma plats vilket således gör dem till Sveriges minsta biograf, museum och bibliotek. Här har jag bland annat kollat på James Bond (och väntat otåligt i pauserna när de bytt filmrulle). Här tittar vi varje år på den uppstoppade räven och måsarna och harungen. Här stack bibliotekarien åt mig ”Jane Eyre” när jag var femton och bär därför skulden till att jag inte sålde ett endaste dugg på mitt sommarjobb i den lilla presentbutiken den dagen.

image
Bibblan!

Hit gick Liten och jag idag och lånade böcker. Ett gäng barnböcker förstås. En Hemingway får bli klassikern tack vare min pappas föreläsning om densamme igår kväll. ”Tusen strålande solar” är väl en sån där måste-läsas. Nästa lördag är det öppet igen, då ska jag välja och vraka bland tantsnusket.

image
Utlåning medelst stämpel!


Vad läser du i sommar? Tips mottages tacksamt och alltid!

image

18 reaktioner på ”Katastrof avvärjd

 1. Tusen strålande solar är så himlarns bra! Själv läste jag Lars Keplers ”Paganinikontraktet” och ”Eldvittnet”. Oj så spännande! Läste båda böckerna i ett sträck!

 2. Jag har precis beställt Maya Angelous ”I Know Why the Cage Bird Sings”. Tyvärr så hinner jag inte få den innan vi sticker till Gotland men då har jag något att längta hem till. 🙂 Har du läst den?

 3. Det senaste jag läste var jojo Moyes Livet efter dig följt av Sista brevet från din älskade, superbra!! Nu har jag lånat hem hennes övriga böcker från bibblan för att förhoppningsvis plöja igenom dem under semestern.

  Om du inte har läst 50 nyanser trilogin, gör det. Besatthet är att vänta dock.. Samma gäller Jojo Moyes böckerna. 😉

  Hanne Vibeke Holst är också mycket bra!

  Det är så Härligt att läsa, så lite tid bara när man har småbarn. Men var sak har ju sin tid..

  • Läste livet efter dig nyligen också, plus ett par andra från bibblan. 50 shades plöjde jag för ett par år sen, får kanske läsa om innan filmen kommer 😉

  • Har oxå just läst Yoyo Moyes ”Livet efter Dig”. Så bra. Är annars mittemellan ngn bra bok just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.