Juli-streak: Svettitretti

Sommarträning!

Kan knappt minnas att det fanns en tid när jag inte tränade på sommaren. Även om detta faktiskt bara är den fjärde sommaren sedan jag lämnade sofflocket. Som vanligt blir sommarträningen väldigt luststyrd. Dels är vi på Holmen större delen av semestern (dvs utan tillgång till gym), dels är det helt enkelt härligt att bara gegga. Testa pass jag ser i andra bloggar, svänga på både rumpa och kettlebells. Springa en skvätt om andan faller på. Klättra i klippor och yoga på altanen. Skrämma grannarna med boot camp i trädgården och få hejarop längs vägen när jag kör gående utfall från lekplatsen och hem. Lite så.

På Holmen bor sedan tidigare kettlebells i vikterna 8, 12 och 16 kilo. En yogamatta har fått flytta ut också. Jag tar med mig TRX, gummiband och hopprep. Och löparskor förstås. Sen är det bara att köra!

Jag har funderat lite på att köra en streak. Det vill säga, göra något varje dag under en viss period. Tänkte först att jag skulle springa varje dag men insåg sen att det är lite dumt eftersom jag 1) egentligen inte borde springa särskilt mycket och 2) har sprungit typ två gånger de senaste tre månaderna. Så, mitt streak blir istället svett i tretti. Svettitretti. Svetti Tretti. Alltså, jag ska vara svett(ig) i tretti (minuter). Per dag. Fast jag blir typ svettig av att andas så det räknas inte. Jag tänker helt enkelt att jag ska göra något aktivt för min hälsa (fysisk som psykisk…) i minst 30 minuter varje dag. Träna, powerwalka, springa, yoga. Ibland blir jag jättesvettig, ibland kanske inte svettig alls. Ibland kanske betydligt mer än i 30 minuter. Men Svettitretti låter roligare än göranågotsomjagkanskeblirsvettigavitrettiominuterellermervarjedag.

Inte en särskilt svår utmaning när jag är ledig och på en ö utan bilar. Men ändå. En streak! Ett streak?

Hur kör ni? Hänger ni med på #svettitretti?

wpid-20130716_091846.jpg
Man kan göra en himla massa utfallssteg
20130720_082449
Eller träna på lekplatsen tidigt på morgonen. Och bli uppäten av mygg.
wpid-20130722_073913.jpg
Hoppa på bryggor är kul.
wpid-20130706_135540.jpg
Och stå på huvudet.
wpid-IMG-20130716-WA0001.jpg
Yoga på altanen
wpid-20130710_094922.jpg
Köra double unders

 

wpid-20130721_180808.jpg
Och bada. Mycket. (snälla snälla låt det blir så där varmt och härligt i år igen!)

 

13 reaktioner på ”Juli-streak: Svettitretti

  1. Låter ju som en fantastisk juli-grej. Som jag mer än gärna hade hakat på. Om inte… Om inte jag redan jade bestämt att när semestern drar igång (för min man, jag semestrar ju runt hela tiden) och vi kommer oss iväg med båten så ska jag ha en veckas träningsvila. Yeah you heard me. En vecka. Får lite panik och längtar på samma gång.

  2. Ja, vilken bra ide!! Jag är på. Har ändå en plan att träna varannan dag och ta många promenader, ljuvligt att göra det nu. Jag kör med aktivitesband och har målet 10 000 steg per dag minst. Inte alltid lätt men 90% av dagarna är jag över det.

  3. Det låter som en superb ide! Jag hakar på och inleder ikväll med att cykla till jobbet. Då vill jag ju dock inte bli för svettig… men det är lagom långt för vardagsmotion (12km).
    Tack för inspirationen!

  4. JAG ÄR PÅ! Detta är precis vad jag behöver för att börja röra på fläsket igen! Tack! 🙂 // Lina

  5. Min tanke också! Jag har knåpat ihop ett upplägg för juli som varvar träning för att orka springa 5 km i snabbare tempo än jag gör nu, varvat med kb och utomhuspass. Kommer funka under veckan på västkusten också. Älskar att träna på sommaren (och alla andra årstider förstås ;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.