Semesterläge (snart!)

Midsommarhelgen har gett lite försmak åt det som komma skall… Underbart! Igår hade jag en sån där Beatatjata-dag. När jag tog tjänstledigt från att vara fru, mamma, husmålare och allt sånt och gjorde det JAG kände för. Vilket var blodsmaksintervaller, långfrukost med film, husstädning (ja, jag VILLE städa huset, det ger liksom lugn…), grymmepass på gymmet (ouch!), bad med kaffeskrubb och ansiktsmask och pedikyr och hårinpackning och what have you.

Barnafadern skötte veckohandlingen och tog med barnen på familjemöte på Nyhemsveckan medan jag gottade mig hemma. Han fixade grillmiddag medan jag kollade färdigt på min film och sedan placerade vi oss allihop i soffan där vi i sällskap av lördagsgodis, jordgubbar och popcorn kollade på ”Frost”. Jag grät mest och skrattade mest, som vanligt. Vid 21 bäddade jag ner mig i sängen. Kollade på en till film (guuuuud som jag har längtat efter att få kolla på film!!) och somnade gott. Vaknade av små kramiga armar (Litens, Barnafaderns armar är i normal mansstorlek) och gjorde lite sträck-och-tänj-yoga innan grötfrukosten.

Idag är det lite back to reality som gäller. Det här huset målar inte sig självt (har jag tjatat färdigt om husmålningen snart? Jag lovar att meddela när vi är klara…) och jag har en del ärenden att hinna med. Tre (TRE!) arbetsdagar kvar och sedan är jag ledig i nästan 6 veckor. Till den 6 augusti. Åh så många Beatatjata-dagar jag kommer hinna njuta av! Det blir förstås Holmen. I sisådär 4 veckor som vanligt. Resten hemma.

Hur har ni lagt upp sommaren och semestern?

12 reaktioner på ”Semesterläge (snart!)

 1. Inleder nedräkningen (har 7 dagar kvar! Var 3 är hemmajobb) med sjukstuga! Lite feber, lite kli i halsen, mycket trött. Men sedan väntar 4,5 vecka varav 3 veckor är på resande fot i bil i Europa! Spännande! Inga tvång, men mycket gott att äta och många chanser till långa promenader och längder i poolen. Ungefär så! Ska under tiden fundera på fokus till hösten. Har varit mycket svårt att få till både mat och träning under våren så vi får se, men någon ändring ska ske! 🙂

  Ha en bra dag!

 2. Åh, vad härligt med lite ”göra-vad-jag-vill-tid”! 🙂
  Här blir det tre veckors jobb till. Sen har jag fyra sammanhängande semesterveckor. Och sedan utbildning och nytt jobb när jag kommer tillbaka… Wiiii! 😀

 3. Maken och barnen har sommarlov nu. Jag jobbar några dagar nästa vecka, kanske tre eller fyra beroende på hur mycket jag hinner sedan ska jag försöka få ordning på komp-saldot och därefter ta semester i fem veckor.

  Mycket hemma med en del kortare strapatser till släkt och vänner. Våra respektive syskon som bor på annat håll kommer hit och hälsar på. Det känns som en bra plan nu men jag kommer säkert behöva semester från semestern i augusti. Jag fattar inte riktigt att du pallar Holmen-upplägget men massa människor i samma hus. Jag tänker alltid att det ska bli så mysigt innan men efter en dag är jag less på att passa in i någon annans lunchplan hela tiden. Obs! älskar förstås människorna men får lite klåda av att det blir trångt.

  • Hmm, det där med Holmen-upplägget är nog värt ett eget inlägg… Hoppas du får en skön semester iaf, och kan koppla bort allt som skaver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.