Kan inte skynda

Jag är trött. Känner mig sliten. Lite ångestslängar. Pressad av att antalet arbetsdagar innan semestern blir färre och färre men att göra-listan längre och längre. Det har inte varit ett lätt år hittills och jag har fått kämpa för att klara saker som jag tagit för givet innan. Det tar ut sin rätt.

Idag känns kroppen helt oförmögen till ”skynda”. Jag vaknade klockan 05 men var tvungen att ligga kvar och morna mig en stund, något jag aldrig gör till vardags. Jag pressade citron långsamt och drack mitt varma citronvatten. Jag pillade med datorn en stund, klädde sakta på mig träningskläder och skor. Skulle kört intervaller men kroppen var för långsam. Orkade helt enkelt inte röra sig fort. Det blev ett lugnare pass följt av yoga. Till och med barnets position gjorde mig andfådd.

Kokade gröten extra länge på svag värme. Åt sakta. Bestämde mig för att en senare lämning på fritids och förskola är helt okej. Duschade länge, lät barnen vakna långsamt. Totalt ostressig morgon och barnen var för en gångs skull samarbetsvilliga – det finns en läxa att lära där men jag orkar inte just nu.

Tog mig långsamt mot tågstationen. Ändå missat mitt vanliga tåg så ingen anledning till jäkt. Den lilla backen upp till bron kändes som en alp. Muskler och lungor protesterade så jag gick sakta. Långsammare än en tant med rullator.

Idag är jag försiktig. Men med ett hjärta som slår i normal takt. Idag försöker jag andas djupt och komma ihåg att långsamt också leder någonstans.

Hur mår du?

16 reaktioner på ”Kan inte skynda

 1. Mår hyggligt ändå men har haft en tuff vår. Nytt utmanande jobb, ny vardag med daglig pendling och renovering hemma. Har haft en del stressymtom som jag har tagit tag i på olika sätt och det blir ju bättre då. Fasen vad trög man ska vara ibland! Hur svårt kan det vara att prioritera rätt och klokt? Man ska inte springa på alla bollar helt enkelt. Kram på dig!

 2. Men taaa det lugnt och var rädd om dig. Låter som din kropp behöver vila. Finns det ingen på jobbet som kan hjälpa dig? Jag mår fint, haft ett par riktigt hektiska veckor bakom mig men nu är alla dagis/skolfester klara, skönt!
  Kram på dig!

  • Jag längtar faktiskt efter semestern nu, även om jag älskar mitt jobb :-). Har lite hjälp med vissa saker men det gör liksom inte min lista kortare. Bara lite mindre lång ;-). Sen, om vare sig vab- eller sjukdagar fanns skulle jag säkert hinna allt. Men Jag har inte jobbat ”rätt” antal timmar särskilt många veckor det här året! Vet inte om jag är ensam om det?

 3. Beata för tusan, du måste ta det lugnt! Jag har förstått att du har ett skitkul jobb där du gör stor nytta, men ärligt. Vad gör du för nytta om du bränner ut dig (igen…)? Var rädd om dig! Lyssna som du gör i dag. Ångest är fan inte okej. Du är helt fantastisk hörredu.

  • Gulle dig jeanna. Men ärligt? Många dagar gör jag inte mycket nytta. Vissa dagar kommer inte ur sängen. Kämpar fortfarande med att jag vill mer än jag har ork/kapacitet till. Har varit hemma i två dagar med liten (plus långhelg) men har inte mer energi för det. Vare sig hemma eller på jobbet. Så himla fantastisk känner jag mig inte. Skulle nöja mig med helt vanlig 🙂

   • Fast du ÄR fantastisk även när du är trött eller tom. Har inte den där guden lärt dig nånting? 😉 Fast. Jag förstår så klart frustrationen och skojar absolut inte bort det. Det är bara det att nu är nu, inte jämt. Du kommer inte känna så här alltid ju! Plus, vabba är väl ingen promenad i parken, eller..? Du presterar hela tiden. Kanske lägger du inte alltid märke till det?

    • Haha, du har rätt förstås. Jag är fantastisk. Jag är faktiskt skapad övermåttan underbar :-). Lite grått idag bara, och frustration över att alla dagar inte är solgula, effektiva och med studs i stegen. Det där med prestation är ett heeeelt eget kapitel, har jag precis börjat fatta!

 4. Ska strax till prattanten. Planen är att jobba 50% nästa vecka….har lite panik inför det. Mår sådär om jag ska vara ärlig. Bra att du lyssnar på kroppen. ♥

  • Förstår dig. Är du inte redo så förklara det, lättare att starta lugnt nu än att dra i bromsen igen senare (tycker jag…så här i efterklokhetens ljus…). Ta hand om dig!! Mvh stenkastaren i glashuset

 5. Mår faktiskt rätt okej idag. Men senaste tiden har varit så jobbig av flera olika faktorer, men jag försöker styra upp det. Har sökt nytt jobb, som jag har mikrochans på men faktum att jag äntligen gjort något åt min extrema vantrivsel på jobbet har fått mig på bättre humör. Och dessutom har jag börjat med 7 veckors utmaning, då jag ska försöka träna 6 dagar i veckan, och äta bättre och förhoppningsvis tappa >2kg.

  Kram och det är viktigt att göra så som du har gjort idag. Har börjat äntligen acceptera att det är så i livet och släppa ångesten över att jag behöver återhämta mig ibland.

 6. Ledsen för att du inte mår bra, men glad att du tog en lugn morgon! Well done!!
  Själv mår jag pyton av diverse anledningar. Jag är trött men oxå så himla arg… kortare stubin finns nog inte. Anledning – oklar. Och ledsen, har nyss mist en älskad farmor. Ont i magen för kommande begravning. Och höggravid med en Max (hamburgare och ett gäng strips som blev gårdagens ”middag” då vi behövde tokshoppa). Inte på topp just nu…

  • Inte konstigt att du har kort stubin och allt! Bara tanken på att min farmor inte skulle finnas längre… nä fy, jag börjar gråta… beklagar sorgen!

 7. Precis samma här! Gymmet byttes mot yoga. Planer ändras, revideras, minskas. Så få dagar kvar att jobba men som du säger, listan blir bara läääängre… Fokus på andning, lugn och att komma ihåg vad som verkligen är viktigt i livet. Kanske minska lite på det andra. Det som inte är så viktigt.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.