Lugnare vecka

Visserligen startar jag veckan med VAB/VOBB och den avslutas med långhelg igen men det är ändå en intensiv vecka med diverse nätverksträffar, massor av jobb, sommarfest på skolan (som krockar med marknadsföringsmöte i kyrkan, hur löser jag det när Barnafadern jobbar? Anyone?!), dansuppvisning, Göteborgs-kalas, Jönköpings-kalas, sommarfest med ljudduty och lite annat smått och gott…

Helgen som gått har jag inte tränat så mycket som jag tänkt, istället har jag ägnat timmar åt det himla huset och målandet och sånt och det får räknas som någon slags uthållighetsträning… Ändå har jag känt mig trött och sliten (kontorsråttan är inte van!) så därmed, och nu kommer jag fram till det rubriken hintar till, har jag bestämt mig för en lugnare vecka.

Stress och träning är ingen bra kombo för mig så det blir en hemmaträningsvecka med fokus på lågintensivt. Jag tänker mig lite cardio på crossen, i alla enkelhet, och en hel del yoga. Yogan har stått tillbaka senaste månaden men nu börjar det dra i de inaktiverade tårna igen. Det blir nog bra, sen växer gymsuget igen!

Hela saken hänger dock på just tårna. Eller i alla fall den lilltå jag drämde i (Stukade? Bröt?!) igår. Den är svullen, blå och numera ihoptejpad med sin tåkompis (ringtån?!). Den vill inte ha skor på sig… Det kan bli lite lustigt på jobbet men jag tror nog att jag ska kunna vara kreativ med träningen om nu tån protesterar mot min plan. Så himla fånigt, en så pytteliten kroppsdel som gör skitont, rent ut sagt!

Bild 2014-06-02 kl. 10.10
Kan ju jobba på höftrörligheten i alla fall…

Hur ser er vecka ut? Fullt ös hos er också?!

6 reaktioner på ”Lugnare vecka

  1. Bah! Lugn vecka för en skolledare i maj/juni? Enda ögonblicken när torktumlaren i hjärnan stannar upp är när man tar tre minuters micropaus till bloggläsning, stunderna på träningsmattan och i löpspåret. Snart är det lov, då hiner jag jobba 😉

  2. Appropå kroppsdelar som gör ont; har nyss fått fästingvaccin och räknar med att ha en obrukbar arm några dagar framöver. Det var den sist jag fick TBE-spruta 😦 Men benträning, konsert på musikskolan och firande av makens födelsedag ska jag klara fint, med eller utan brukbar vänsterarm 🙂 Krya på tån förresten!

  3. För mig är det denna veckan då jag verkligen ska göra mitt yttersta för att komma igång igen. Komma igång på de flesta sätt; komma igång med träning, hemskt gärna komma igång med morgonpromenader (det är ju snudd på den fridfullaste aktivitet man kan ägna sig åt), komma igång med bra mat, komma igång med div husfix för att förbereda för renovering fas 2, komma gång med att beta av allehanda vårterminsavslutningsgrejer, på allvar komma igång med att sälja av min provkollektion och annat som bara behöver startas och som sedan (förhoppningsvis) bara rullar på av sig själv. Prio ett blir dock (bortsett då från barnens avslutningsgerejer) träning och mat. Igår startade jag nämligen min resa mot ”mitt-livs-form-innan-40”. Vi får väl se hur det går…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.