Motherhood the Beatatjata way

Okej. Sofy skriver att jag är sann och genomhärlig och min kompis T som jag sprang på vid bibblan idag sa att jag är som någon fräsch ur en film som kommer svischande efter jobbet och är så där…härlig. Eller nåt. Tack till båda två. Men nu ska jag vara sann så får ni sen döma härligheten, i evighet amen.

Jag fick bra boktips i uppfostringsgenren härom dagen och jag lovar att jag ska läsa dem. Men till dess är det motherhood the Beatatjata way som gäller. Och då kan en onsdageftermiddag mitt i livet gå till så här, ungefär.

 

Den ömma modern stressar från jobbet för att hinna med tåget så att hon inte ska bli sen till hämtning av Stor. En snäll svärmor har hämtat från förskola och fritids, matat barnen och sedan skjutsat Stor till dansen där modern alltså ska hämta.  So far so good. Men just ikväll är det dessutom avslutning på en aktivitet där föräldrar och syskon förväntas vara med. Den ömme fadern jobbar och den ömma modern är så trött att hon vill gråta en skvätt eller tjugo. Resolut mutar hon därför barnen med hyrfilm, chips, godis och läsk för att de ska sluta gråta när hon meddelar att det inte blir någon kvällsaktivitet med korvgrillning.

Eftersom huset förfaller runt henne tar hon en snabb röjrunda där illaluktande disk och smutsiga underkläder på golvet göms undan men resten av stöket får vara kvar. Hon påminns av Stor att det vankas utflykt (med fikamatsäck!) i skolan imorgon och konstaterar att det inte finns något fikaliknande hemma. Inte ens frukt. Den ömma modern lägger därför en flaska mineralvatten, en skalad morot och en liten Twix som hon rotade fram ur skåpet i en burk i barnets ryggsäck.

Sedan sjunker hon ner i soffan med en egen chipsskål och en bok (och funderar på vaaaarför hon har gått upp i vikt? Fattar inte?!).

Och sedan lever de lyckliga resten av onsdagen bland chipssmulor och kladdiga läskfläckar.

Typ så.

Härligt värre?

 

Några tillägg:

1. Observera att barnen fick middag hos svärmor. Annars hade den ömma modern utfodrat dem med lite vetemjölspannkakor och sylt innan godisfrossan.
2. Observera att den ömma modern inte ätit middag. Eller jo, chips är middag.
3. Den ömma modern tränade i alla fall i morse.
4. Den ömma modern ska åtminstone bada och tvätta hår på de lortiga små trollen innan läggdags. Om hon orkar.
5. Jag skriver i tredje person så att jag ska kunna hävda att det är…någon jag känner…det handlar om när Barnavårdsnämnden ringer på dörren.

17 reaktioner på ”Motherhood the Beatatjata way

 1. Åh vad jag behövde läsa detta idag då jag känt mig som världens sämsta mamma hela dagen som hotat och mutat och skrikit på mina barn om vartannat. Har precis fått barn nr 3 och har en 2.5 och en 4.5 åring hemma så du kan ju tänka dig kaoset 😁 tack för en underbar blogg som jag läser dagligen!

  Ps jag jobbar för barnavårdsnämnden, eller rättare sagt på barn och ungdomsenheten inom socialtjänsten och vi mutar också våra barn ds

  • Haha! Vad underbart att höra att barnavårdsnämnden hittat hit! Men det var alltså…min kompis. Och ni mutar också…*suckarlättat*
   Kan knappt föreställa mig kaoset, min stora var 4.5 när lilla kom så det är liiiite enklare, inbillar jag mig. Men svårt nog… kram på dig!

 2. Och där stod jag vid grillen, illamående av trötthet (& halvgrillad korv) och spanade efter dig. Du skulle ha skickat ongabröten med mig… Hoppas du fått sova

   • Hade jag inte kunnat värma färdiglagad mat igår så hade jag också ätit chips. Jag åt upp min fisksoppa, 2 lowcarb mackor, 1 proteinbar, 2 koppar te och sedan 2 tsk jordnötssmör och sedan låg jag och fantiserade om pizza före jag somnade 20.15…..

 3. Kom på att jag glömde mitt tips kring barnuppfostran. Jag har läst en hel del från den här bloggen http://petrakrantzlindgren.se/ och jag vet att hon hade problem med att ett av hennes barn var ledset på förskolan men att de hittade ett bra sätt att lösa det på tillsammans. Tyvärr kommer jag inte ihåg var i bloggen det står eller hur de löste det men det går ju alltid maila och fråga.

  • Jag läser hennes blogg redan! Och känner mig som världens sämsta förälder :-D. Har testat några grejer nån gång men jag måste nog tvinga barnen att läsa hennes blogg också för de fattar inte 😉

 4. Så skönt med sådana här inlägg när man känner sig kass och alla andra verkar perfekta. Barnen mår nog bättre av lite chipsmys än en sönderstressad mamma som försöker leva upp till orimliga krav.

  • Ja, det är min devis i alla fall. Och jag tror att vi alla tar genvägar ibland och kör inte helt rumsren form av uppfostran… Det är balansen som gör det, hoppas jag (eller så får vi dyra terapiräkningar i framtiden ;-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.