Snillet spekulerar

Hör sitter jag och är balanserad mitt på blanka lördagen.

image

Liten leker i caféets lekrum och jag äter keso som blivit frusen av blåbären (det går långsamt), suktar efter kakan och filosoferar. Undrar saker, snarare. Kan du hjälpa mig?

Kan man äta för mycket blåbär? Jag gillar de stora, odlade. Sötare… Säkert onyttiga på nåt sätt. Genmodifierade så att jag blir självlysande vad det lider. Ganska coolt i så fall.

Dubbelpass. Sånt som Oxygenflickor håller på med. Alltså både styrka och cardio, tex morgon och eftermiddag. Det kanske vore bra. Och så yoga också. Den heliga träningsenigheten. I wish! Kräver dock att jag blir lyxhustru för att hinna och orka. Och så måste man duscha jämt? Tränar ni dubbelpass och hur går det till i så fall?

Cardio överhuvudtaget. Funderar på det där med kondisen och om jag ska lägga till tex intervaller vid styrkan. Men då förtvinar väl alla stackars muskler. Och så kommer jag ändå inte orka utan prioritera styrkan och så voila, back where I started.

Jag vill ha EN bok om barnuppfostran och så är det den RÄTTA boken och gör man allt som står där så blir det bra. Som körkortsteori. Plugga, gör provet och sen gäller det. Jag kan nöja mig med en broschyr hur man gör med ett barn som inte vill läsa läxor, gråter på lektionerna för att hon längtar hem men sen hävdar att inget är fel.

Mina lediga fredagar har inte varit så värst lediga… Funderar på om jag ska jobba varje dag men kortare dagar istället. Hade jag jobbat närmare hemmet hade det varit en sak, nu lägger jag cirka två timmar om dagen på transport. Skönt att slippa ibland. Jobbar jag varje dag måste jag klä på mig och sminka mig varje dag också. Jobbigt.

Jag vill ha såna där coola, färgstarka gympaskor att para med coola byxor och kavaj. Typ Anna Anka-stilen som Smaljeansen skrev om. Jag har sett det på folk och de ser coola ut. Coolt folk. Inte Beatatjata-folk. Och så vill jag ha fler rockiga kläder och kanske lite bohem och också väldigt klassiska feminina plagg.   Och typ vintage-stilen, som UnderbaraClara. Och så kanske jag ska embrace the fact att jag har multipla personligheter och börja prata med olika röster i olika sammanhang.

Om jag la så här mycket energi på att fundera på viktiga saker, skulle jag få Nobels fredspris då? Men vad skulle jag ha på mig på ceremonin?!

19 reaktioner på ”Snillet spekulerar

 1. […] är så sann och så himla fantastiskt genomhärlig. Som i det här inlägget som hon döpt till snillet spekulerar. Underbart. Hur JoHO tar action istället för gnäll. Joho är för övrigt också en helt galet […]

 2. Om manb bara ska ha en bok håller jag med Karin D ovan. Fem gånger mer kärlek. Trots att det är så självklart det som står där har den revolutionerat vårt familjeliv. Eller i alla fall gjorde den det förra sommaren och hösten… Måste nog läsa om den igen.

  Och färgglada sneakers skulle passa dig perfekt!

 3. Känns himla skönt att det inte bara är jag som funderar och tänker och snurrar till livet för mig själv (och familjen i viss del)… 😉
  Jag jobbade kortare dagar när Liten var liten (mindre – hon är fortfarande min bebis trots sina nio år!) men då hade jag inga två timmars restid per dag. Kanske en dag mitt i veckan i stället för en fredag då du ”måste” städa, tvätta, handla och greja för att slippa det på helgen?
  Lyxhustru låter bra, det vill jag oxå bli när jag blir stor. Då ska jag yoga mer, träna mer och städa lite mer 😉

  • Det är nog det här funderandet som gör att vardagslivet ändå fungerar, hyfsat, för det mesta…
   Två timmars restid är lite överdrivet kanske… Tåget tar 23 min :-). Men från dörr till dörr, inkl lämning på dagis/fritids tar det en timme. Och den biten ingår ju ändå, liksom. Äsch, jag vet inte. Fördelen med fredagar, i alla fall varannan, är att Barnafadern ärl edig då så vi får mer tid IHOP (han jobbar ju en del kvällar/nätter så vi går om varandra till vardags).

 4. Random svar…
  För mycket blåbär? Ingen aning. Men känns inte så. Eller?
  Dubbelpass? WHAT? Skulle inte tro det. Nöjer mig mycket bra med ett pass. Tiden ska räcka till mycket!
  Barnuppfostran? Har inte läst något alls. Och är nog mer ”stoppa huvudet i sanden föräldern”. Kör på känsla och ältar med vänner och familj.
  KÖR PÅ FÄRGGLADA GYMPISAR för sjutton gubbar. Vad väntar du på? Och tror på att utveckla din egen stil – rockbohemchic som jag tycker du passar i. Med snygga sneakers, lite olika sjalar och svart bas känner du dig alltid snygg!
  Ledig fredagar eller kortare dagar…hm. För och nackdelar. Men i ditt fall hade jag nog valt en ledig dag i veckan. Men varför just fredag? Kanske onsdag istället? Känner en som var ledig mitt i veckan i stället för fredagen var alltid så mycket ”städa inför helgen, storhandla och köpa tulpaner dag” och inte den avslappnande dagen som var tanken. Dessutom tycker jag att fredagen är den roligaste dagen på jobbet. Alla är lite gladare, ofta lunch ute etc.
  KRAM!

  • ”Stoppa huvudet i sanden förälder”. Låter bekant… Ältar med släktens matriarker ibland men de är så himla ”jaja, det blir bra till slut ändå, på MIN tid så gjorde vi xyz och det får man inte nu men det gick ju bra”.
   Rockbohochic låter lovande! Du får hjälpa mig 🙂
   Vrider och vänder på det här med deltiden. Inte så många veckor kvar till semestern nu och det blir lite hejsan hoppsan med diverse långhelger osv ändå. Får se hur vi gör… Håller dock med om att fredag är en rolig dag på jobbet 🙂

 5. Jag gillar dina multipla personligheter, känner igen mig i dem! Undrar också allt det där. Förutom att försöka klämma in dubbelpass om dagarna, not gonna happen känner jag. Så lika bra att släppa den tanken så jag inte ”får dåligt samvete”

  Å andra sidan tränade jag över 5 timmar igår, så tid FINNS ju uppenbarligen ibland. Dock var det bara cykling igår. Och det tog HELA dagen. Startade 07 och var hemma kl 17. Som du förstår ägnade jag och min träningskompis en hel del timmar åt att fika och prata också… viktig kombo med träning.

  • 5 timmar skulle jag inte orka… Men låter som en härlig träningsdejtlördag ändå! och jag tror du får in gott om dubbelpass med tanke på dina cykelturer till och från tåget… Jag får obefintligt med vardagsmotion!

 6. Är också ett Juul-fan, både i jobbet apropå kollegial handledning men även som förälder, Ditt kompetenta barn. Inga pekpinnar bara en påminnelse om hur mycket som ligger i vuxenvärldens förhållningssätt. Grundtesen är att alla barn VILL samarbeta. Trots är alltså ett uttryck för att vilja vara självständig t ex.

  Dubbelpass på helgen absolut! Ofta styrka eller yoga före frukost. Om det behövs tar jag en snabbdusch utan att tvätta håret. Duschar igen efter pass nr två. Kram!

  • Har läst ditt kompetenta barn… Kanske måste läsa om den. UPpenbarligen…

   Tvätta håret, överkurs ;-). Tacka vet jag torrschampo! Dubbelpass är härligt när livet är lugnt tycker jag. Om jag har en riktigt slö helg för övrigt. Och det händer ju ofta 😉

 7. ”Fem gånger mer kärlek” av… Martin Frost??? om du vill ha en bok. Annars är damerna i knattetimmen (P4/pod) våra gurus. Det finns ett arkiv sorterat på frågor där man kan rota runt. Eller så kan man ringa/mejla till dem om man inte hittar den däringa broschyren.

 8. Hej darling!! Jag kör dubbelpass på helgerna. Intervaller eller jogg på morgonen, behåller svettkläder på, äter frukost och kör all helgfix och kör nästa pass (styrka) före lunch som jag äter direkt efter. Sedan blir det trädgårdsjobb och dusch före middag (oftast) så jag är äcklig hela dagen:-) Puss!

  • Smart upplägg! Iaf de helger vi ”bara” skrotar hemma. Vilket inte känns som så ofta i och för sig… Men ändå, innan lunch kanske inte så mycket händer i normala fall så det kanske kan funka! Eller ja, på lördagar. På söndagar går vi till kyrkan ju… Suck, mitt schema är en utmaning 🙂

 9. Alltså jag måste läsa här oftare! Älskar’t!
  Styrka plus cardio, absolut! Så brukar jag göra. Ett tokintensivt pass 10, max 15 min efter kanske 40 min styrkepass. Nelas problemas. Förstör inget. Bara du int gör det efter alla pass 7 dagar i veckan.

  En bra bok: Ditt kompetenta barn av Jesper Juul.

  Ha en fin helg!

  Tjing!

  • Ditt kompetenta barn är typ den enda bok om barnuppfostran jag faktiskt läst :-). Blev uppenbarligen inte mycket klokare av det. Jag är inte så kompetent kanske… Eller så behöver barnen läsa den?! :-).

   Ett kort intensivt pass efter något av styrkepassen då kanske… Ska testa!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.