Zombievarning

Jag älskar zombies. Vet inte när det började? Kanske med stencoola Alice i ”Resident Evil”. Eller när ”28 dagar senare” kom och rocked my zombie world. Suverän film! Det spelar ingen roll om det är långsamma hasa-runt-och-göra-gutturala-ljud-zombies som i ”Walking Dead” eller supersnabba, smått intelligenta varelser som i ”I am Legend”. Läskigaste är nog hon som föder en zombie-bebis i det där varuhuset i ”Dawn of the Dead”. Roligast hittills är ”Zombieland”!

Det jag gillar med zombies är att de är så långt från verkligheten jag kan komma och ger därför verklighetsflykt deluxe. Åtminstone tills ”World War Z” kom och gjorde zombieapokalypsen realistisk, på något sätt.

Änniväj. Senaste veckorna har jag och Barnafadern klämt ett par säsonger av ”Walking Dead”, ni vet – zombieserien? Ett par säsonger finns på Netflix för den hågade. Det är spännande och otäckt och sorgligt och handlar förstås mer om människor och de situationer man kan ställas inför i livet i allmänhet (plus risken att bli uppäten av levande döda prick hela tiden). Aj löv.

Men denna höga konsumtion har ett pris. Så varning utfärdas! Dels blir du beroende och vill bara titta och titta och titta vilket leder till att mången morgonträning blir lidande till förmån för mantrat ”bara ett avsnitt till”.

Barnafadern har dessutom rapporterat effekten sömnlöshet eftersom han ligger och funderar på hur mycket vatten och konserver vi skulle behöva för att överleva ett tag i huset när zombiesarna anfaller. Jag har liksom inte hjärta att förklara att jag förmodligen skulle bli biten först av alla och sedan kalasa på både honom och barnen innan han hinner säga ”triangakök”.

I mitt fall är mitt största problem just nu att jag inte har en aning om var man hittar samurajsvärd. Jag har studerat alla alternativ noga och hittills har jag inte sett något effektivare vapen. Pistokulor tar slut (och alla vet ju att zombiesar lockas till ljud) och yxor verkar fastna stup i kvarten. Nej, ett välslipat samurajsvärd och jag är good to go. Men det finns inga på Järnia i Mullsjö, jag har kollat.

MVH

Hon som lever sig in lite väl mycket i serierna hon kollar på. Just nu har zombiesarna ersatts av country för hela slanten eftersom jag äääälskar ”Nashville”. Jag vill köpa cowboy-boots och spela banjo. Vet inte om 80-talsfasen när jag sträckkollade ”The Carrie Diaries” var bättre eller sämre, axelvaddar och tuperad lugg gör sig inte så bra på mig men musiken är ju awesome. Jag ska i alla fall inte kanalisera min inre Francis Underwood från ”House of Cards”, chefen tyckte jag betedde mig lite lustigt då.

 

17 reaktioner på ”Zombievarning

 1. Allvarligt talat! Du är så sjukt rolig! Älskar att läsa det du skriver! 🙂

  Själv tittar jag inte så mycket på det som är läskigt, är fortfarande lite traumatiserad av Twin Peaks som jag såg med min storasyster när jag bara gick på mellanstadiet, typ Bob som kikar fram bakom soffan! Fy! Eller clownen i Stephen Kingrysaren, DET. Även denna sågs när jag gick i mellanstadiet.. Jag tror nämligen att det mesta som man kan se på tv/bio/etc kan hända mig, hur osannolikt det än är. :S

 2. Älskar zombies jag med!! Kan rekommendera en trilogi som börjar med boken The Passage, av någon med namnet typ Justin….erm…vad tusan är författaren nu då?? Justin Cronin!!

 3. Zombies går fetbort här. Kan inte sova. (Säger hårdingen som kan lyssna på den mörkaste av den mörkaste musiken) Mc-grabbar dock. ….Charlie Hunnammmmmmm i SoA, yepp Netflix dags tror jag 😉

  • Haha, du är en sån mjukis :-). Har inte sett SoA, är inte så mycket för skitiga mc-killar… Såvida de inte paras ihop med vampyrer, som i True Blood :-). Och i walking dead är ju mc-duden med armborsten supercoolast!

 4. Stor igenkänningsfaktor!!! TWD är så bra och jag ligger och utarbetar handlingsplaner för ev. apokalyps jag med på kvällarna. Kombinerar det gärna med löpturer också så får man ett schysst hemmacrossfit-aktivt upplägg. En kettlebell borde ju vara ett bra zombiemosartillhygge! Man kan köra en around the world och klippa 4-5 stycken på en gång, tänker jag.

  • Där sa du något! Men då måste vi uppfinna någon slags kettlebellhållare för det blir lite jobbigt att bära omkring på liksom…

 5. Järnia i Mullsjö? Du är ju för tusan bloggare och allt finns väl på nätet? Är inte helt säker, men jag skulle tro att samurajsvärd heller inte omfattas av samma lagstiftning som skjutvapen (inlåst i vapenskåp osv) och det förenklar ju något om zoombierna anfaller. Mvh hon som är gift med en man med en vapengarderob större än en walk in closet 😉

  • Haha! Det har du helt rätt i, jag får genast googla. Och så ska jag ta reda på vilka som har vapenskåp häromkring, många älgjägare och så här…

 6. ÄLSKAR Walking dead! Är helt enig att samurajsvärd verkar vara det bästa vapnet (Dessutom ser det coolt ut).
  Det enda jag har problem med och inte riktigt får ihop är att zombies:arna rör sej så sakta? När människorna väljer konfrontation istället för att ba vända och springa (eller lunka hade funkat) åt andra hållet? Fast det är klart, hade inte blivit lika spännande då.

 7. Hihi du är så rolig. Jag älskar serier och filmer och böcker, alla alternativa verkligheter 😉
  Zombies är inte riktig min grej, men mord är 😉 Maken och jag blev lättberoende av ”True detective” förra veckan, och lyckan var fullständig när jag insåg att sesöng 3 av ”The Killing” finns ute på NetFlix. Abonnemang på HBO är självklart eftersom vi är ”Game of Thrones” fantaster, men alla andra underbara serier som finns där…. Argh att man måste jobba och ta hand om barn 😉

  Kram

  • Vi började true detective i måndags :-). Älskar game of thrones men väntar in tills hela säsongen finns tillgänglig så att vi kan sträck-kolla… Sett första två säsongerna av killing, kanske ska ge mig på den tredje också nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.