Buffertdag

Hemma igen. Lyckliga barn och nöjda föräldrar. Trötta föräldrar. Och jag är sååå glad att jag varit smart i förskott för en gångs skull och tagit ledigt idag också. En buffertdag. För att jag så sakteliga börjar inse mina begränsningar. Det handlar ”bara” om att mota bort alla ”Alla andra orkar x, y och z” och gå på vad jag orkar. Jag orkar inte vara borta en hel helg, tillbringa en himla massa timmar på resande fot, komma hem vid 23 på kvällen och sedan gå upp klockan 06, dra till jobbet och prestera på ett vettigt sätt fem dagar i sträck. Ergo, buffertdag.

Jag sov tills jag vaknade för första gången på veckor till skillnad från att bli väckt av en eller annan entusiastisk familjemedlem. Jag har yogat och ätit frukost. Det finns gott om sysselsättning – väskor att packa upp, tvätt att tvätta, ett kylskåp att fylla, ett hus som städades någon gång på stenåldern. Några grejer struntar jag i idag, andra varvar jag med att läsa bloggar, ligga i soffan och dricka kaffe i solen.

Och så några plankor. Jag glömde dem igår…

6 reaktioner på ”Buffertdag

  1. Smarta smarta du!! Jag tog mig precis halvdag flexledigt och är på väg för att hämta paket på ett ställe, posta paket på annat ställe, handla på tredje ställe och ev städa lite… värt! Fast städandet struntar jag nog i. Hämtar nog barnen och fikar istället 🙂

  2. Smart med en buffertdag! Jag har också yogat idag! I 50 minuter! Utan att tänka ”fy vad jag är dålig på det här” en enda gång!

    • Härligt! Yoga är så härligt prestationsbefriat för mig. Fnissar mer åt alla instruktörer som viker sig dubbla medan jag sitter uppbolstrad med kuddar och block och bara rör mig några centimeter och ändå sträcker det överallt :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.