Fredagsfys i smyg

Jag skulle bara gå en promenad. Jag längtar så efter träning att jag bara behövde få ha på mig träningskläder en stund, åtminstone. Även om jag är i det där frustrerande gränslandet där jag inte riktigt vet om jag är träningsbar eller ej. Och så sken solen så varmt och skorna var så sköna och motionsspåret så inbjudande att jag bara var tvungen att testa att jogga med rätt (?) sorts löpsteg lite grann. Bara några meter, sen gick jag igen. Och sen provade jag igen. Och så gick jag snabbt. Och sprang en liten stund till. Det var flåsigt och tungt konditionsmässigt men benen kändes pigga och springiga de korta sträckor jag försökte.

Sofy skrev ett underbart ”löpning for dummies”-inlägg för ett tag sedan efter att jag bett om tips och råd i gruppen ”Team UppochHoppa” på Facebook. Jag har läst inlägget om och om igen medan jag har hostat och snörvlat och längtat efter att få testa. I med framfoten. Foten i linje med höften. ”Cykla” med foten. Stolt bröst. Hur det såg ut har jag ingen aning om men det kändes riktigt bra. Eller, jag tyckte jag fick sånt tryck i steget att det liksom gick för fort?! Som att jag inte hann med mig själv, lite. Som när man som barn sprang i nerförsbacke och det bara gick fortare och fortare och man fick bara försöka hänga med, förstår ni? Är det normalt?! Nu gick det inte särskilt snabbt, förstås, det var bara en annorlunda känsla.

Och så kände jag mig lite framåtlutad hela tiden. Som att jag var en rät linje men att huvudet var längre fram än fötterna. Är det normalt?! Insåg också att jag inte riktigt vet hur höfterna ska bete sig. Ska de vara stilla och parallella eller ska de gunga med i steget liksom? Ju mer jag lär mig, desto fler frågor. Jag längtar i alla fall efter att få testa mer, och längre, och snabbare…

Väl hemma blev det yoga. Yogobe har det klockrena apriltemat ”Yoga for runners” och även där har jag längtat efter att få köra de lite mer fysiska passen. Nu blev det globalyoga for runners, en perfekt avrundning på ett löppass.

En powerwalk med lite smygspring. Ett lagom utmanande yogapass. Jag är svettig och rödkindad och alldeles, alldeles lycklig. Snälla kropp, reagera snällt och låt mig få mer!

Jag har umgängesrätt med Barnafaderns coola löparjacka från Mizuno när han inte använder den. Han fick den ändå av en japansk trestegshoppare som hyrde lägenhet i MIN mammas och pappas hus...
Jag har umgängesrätt med Barnafaderns coola löparjacka från Mizuno när han inte använder den. Han fick den ändå av en japansk trestegshoppare som hyrde lägenhet i MIN mammas och pappas hus…

2 reaktioner på ”Fredagsfys i smyg

  1. Ja men det är en bra känsla! Du är på rätt väg! Meningen är just att när du trycker höften framåt och liksom tippar den framåt så är du del av det där framåtrullande hjulet. Det kan kännas lite konstigt i början men du vänjer dig snabbt. Steget blir kortare och foten ska vara kort tid i marken. Det går att springa sakta i denna form också, men faktiskt lättare att springa fort! För att öva att springa sakta kan du tänka lite ”tassande och smygande indian!” (Tycker jag funkar).

    Om höfterna ska gunga är en svår fråga, förstår inte riktigt hur du menar men krasst kan man säga att strävan är att din core och överkropp ska vara centrerad, och i riktning rakt fram. I alla fall ingen rotation. En bra övning för att känna den känslan är att knäppa händerna framför kroppen och peka framåt som att du höll en ”låtsaspistol”, den ska sedan peka mot samma punkt och inte svaja från sida till sida eller upp och ner.

    Kul att du är på g! Kram

    • Tack för svar! Kändes helt klart annorlunda, men väldigt bra de korta sträckor jag försökte. Ser fram emot att köra lite längre… då ska jag tänka på de där oparallella höfterna och ”springa med pistol” (kan vara bra att kunna när zombiesarna kommer, har jag insett när jag klämt ett par säsonger av walking dead…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.