Aha-upplevelser på gymmet

Jag vill träna. Men igår kände jag mig rätt hängig igen och hostan sitter djupt i bröstet.  Så jag får SKRIVA om träning istället!

Min kusin Marcus hälsade på i metropolen Mullsjö förra helgen och eftersom han är biffig och gymvan så tvingade jag honom att åka till gymmet med mig. Han är inte PT (än i alla fall, men en utbildning i Florida hägrar tydligen) men intresserad och har så klart lärt sig ett och annat under sina gymår. Vi hängde på gymmet i ett par timmar och även om jag hade tänkt ta det lugnt på grund av min förkylning så blev det inte riktigt så… Det är alldeles för roligt att lyfta saker! Särskilt när någon korrigerar teknik, tipsar om olika knep för att få kontakt och passar vid bänkpressen så att man plötsligt kan slå personrekord (30 kg! Sluta fnissa. Det är MITT bästa ju!).

Väl hemma knåpade jag ihop ett helt nytt gymupplägg med Marcus pyramidtänk som bas. (den största aha-upplevelsen!). Jag får återkomma till upplägget och tänket, här tänkte jag lista några av de andra aha-upplevelser jag fick. Kanske lär du dig något också!

  • Om jag ökar tempot i vissa övningar, som tex den här axelpressen med hantlar på lätt lutad bänk, så kan jag lyfta tyngre och fler repetitioner. Med andra ord, lyfta fler kilon totalt sett på samma tid. Samma fokus och rätt teknik, förstås, men något mer explosivt.
Visst är släktskapet tydligt?  Not.
Visst är släktskapet tydligt?
Not.
  • Genom att brösta upp mig ordentligt i latsdrag och i rodd med kabel fick jag plötsligt riktig kontakt med ryggmusklerna. Aha! Det är SÅ det ska kännas! Nu längtar jag verkligen efter att träna rygg!
Brösta upp och voila, där var ryggmusklerna!
Brösta upp och voila, där var ryggmusklerna!
  • Ben ska chockas. De används så mycket (duh) och har så stora muskler. Och Marcus chockade nästan ihjäl mina quads (framsida lår) genom att tvinga mig igenom några slags dropset-pulsning-pausade-excentriska reps i bensparken. Nu står benspark à la Marcus med i min träningsplanering…
  • När jag kör benböj med skivstång på axlarna så tappar jag snabbt tekniken och fäller fram ryggen för mycket. När jag kör goblet squat (vikt i händerna, framför bröstet) så kan jag köra lika tungt, och djupare, med jättebra teknik. Vanesak, troligtvis, så nu blir det teknikträning med skivstången igen.
  • Chins är coolt. Okej, det var ingen aha-upplevelse, jag ville bara få möjlighet att lägga upp den här bilden. Någon dag kommer jag kunna göra så. Särskilt nu när jag plötsligt hittat mina ryggmuskler!
Det ser så lätt ut ju...
Om någon undrar: Nej, han är inte singel. Hans magdansande sambo syns i bakgrunden. Hon hade inte tränat på gymmet på länge så hon körde lite försiktiga djupa uppvärmningssquat i set om 10. Med 50 kg på axlarna.

 

4 reaktioner på ”Aha-upplevelser på gymmet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.