Busy busy busy doin´…vad var det nu igen?

Någon annan som kommer tillbaka till jobbet efter en dryg veckas frånvaro och liksom bara ”eeeh, vad gör jag på jobbet egentligen?”? I och för sig har jag skrotat undan mindre uppgifter hemifrån men jag har ett gäng stora grejer som jag måste komma igång med typ igår. Det är bara att jag inte kommer ihåg hur jag brukar göra eller hur jag brukar komma igång. Och så avbryter jag mig själv med mitt konstanta hostande och tedrickande.

Nåja, en förmiddag in i det och jag har bockat av några saker från listan, haft ett par möten och är still standing. Och imorgon blir det jobbfredag istället för föräldraledig fredag för att beta av uppskjutna möten och väntande uppgifter. En titt i kalendern avslöjar att kommande fyra veckor är tredagars-veckor på grund av diverse påskhelger och Legoland-trippar så min aktivitetsplanering för april ligger lite pyrt till för tillfället. Jag har nog nästan aldrig en riktigt bra jobbalans. Eller, för mig är nog det bästa när det är liiiite för mycket att göra på liiiite för lite tid. Då är jag effektiv och fokuserad. För lite att göra = slö. Alldeles för mycket att göra = mental kollaps, utmattning, sjukskrivning och världen går under. Typ.

Kanske inte det bästa sättet att sälja in mig själv som anställd…

Efter en kort lunchrast siktar jag nu på en riktigt fokuserad eftermiddag med textskrivning om ITIL och BI och sedan väntar en efterlängtad tjej-after work. Min Vern kommer och visar House of Lola-kläder så dagen till ära är jag Lola från topp till tå. Det är jag ganska många andra dagar till ära också för den delen eftersom jag är smått hjärntvättad…

 

Lola-chinos, Lola-blus, Lola-kavaj.
Lola-chinos, Lola-blus, Lola-kavaj.

 

Hur har ni det med jobbalansen? Alltid jämnt fokus och hög produktivitet eller? Perfekt planering och genomförande? Det tänker jag att ”alla andra” har… Ge mig era bästa tips i så fall!

10 reaktioner på ”Busy busy busy doin´…vad var det nu igen?

 1. Excel är min nya kompis. Jag är i själ och hjärta en ostrukturerad konstnär men har så mycket olika delar på jobbet numera att jag måste göra tydliga handlingsplaner och listor. Nu har jag dessutom börjat chocka mig själv och använda hemska Excel. Jag har ett stort dokument uppe på skärmen hela tiden. Bara att skriva in direkt för att inte glömma och sedan … bocka av.

  • Vilken bra idé Helena! Istället för tusen smålappar på olika ställen på skrivbordet som stjäl fokus. Ska oxå fixa det idag!! excel är nog himla bra egentligen (om man kan det..)

  • Jag använder excel till min huvudplanering (och hela marknadsplaneringen) men sen har jag alla vanliga to do:s i outlook tasks vilket är sådär… Däremot har jag sedan årsskiftet börjat planera min tid mycket bättre i en tidrapport i excel. Då kan jag lätt prioritera vad jag ska lägga tid på kommande vecka och kan också gå tillbaka och se på ett ungefär hur lång tid ett visst projekt har tagit (ofta betydligt mer än jag räknat med från början…). Smart att köra alla uppgifter i excel också, det ska jag kika på. Har mest testat olika appar (senast Trello) för att få till det bra men nja, funkar så där för mig.

 2. Funkar på precis samma sätt, för lite att göra = superseg, för mycket att göra = ingenting av värde blir gjort. Blev faktiskt stressad när jag läste ditt inlägg eftersom jag just nu inte har någon kontroll på mitt arbete efetersom det är så mycket att göra.. Kändes riktigt jobbigt. Får ta nya tag och göra mitt bästa imorgon imorgon helt enkelt.

  Vad jobbar du med? Marknadsföring?

  Väldigt fina kläder du har, har tidigare tänkt att den kavaj du bär är så fin! Har aldrig hört talas om det märket tidigare. Men hade många fina kläder såg jag. Älskar att läsa din blogg, du är så rolig! 🙂

  • Sorry, menade inte att spä på stressen :-). Förstår dig dock, och i det läget är det bäst att försöka få lite kontroll. Sätta av en timme för planering och gå igenom allt, strukturera upp osv. Då brukar iaf jag oftast se att det inte är så Himla farligt…

   Tack för fina komplimanger också! Är väldigt glad i lolas kläder , rekommenderas varmt 🙂

   • Du kunde ju inte veta att folk skulle reagera som jag..😉

    Däremot är det en stor varningslampa för mig att min kropp reagerar rent fysiskt av något jag läser… Då är stressen för hög. 😱

 3. ehm nä. jag bli helseg när jag har för lite att göra, gillar när det är lite hets men dör när jag inte har kontroll. kontroll är alltid nyckeln. Det och… feedback. aj lav feedback. House of Lola har jag aldrig hört talas om, how come?

  • För att du bor under sten? Eller snarare för att du bor i Stockholm, är stencool ung tjej med hippa märken på kroppen och inte går på hemförsäljningspartyn och köper ursköna, dyra myskläder som ser ut som vanliga människokläder?! Eller jag vet inte. Du har iaf inte läst min blogg så noga för jag skriver om lola typ jämt… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.