Hälsodagboken mars-rapport

Mars. Månaden då jag kom tillbaka. Hej, jag har saknat mig!

Det slog mig i omgångar. Att jag känner mig gladare. Normal-Beatatjata-glad. Att jag har mer energi. Att roliga saker känns roliga. Efter low point i december då jag till slut accepterade faktum och var sjukskriven så har jag sakta jobbat mig uppåt igen. Både själv och med hjälp.

Januari och februari var väldigt hektiska jobbmånader. Just då trodde jag att det var för att jag var vidbränd som det kändes så och jag jobbade extra hårt för att kompensera för min bortamånad. Bevisa lite att jag kan… Så all min energi gick till jobbet och sedan åkte jag hem och grät en skvätt, kollapsade i säng samtidigt som barnen och spenderade helgerna på soffan. Så kom mars med ett mer normalt tempo och jag insåg att det VAR mycket jobb i början av året. Det kändes inte så enbart för att jag var medtagen.

Och när tempot var lugnare så räckte energin längre. Någon dag orkade jag baka fröknäcke efter jobbet. En helg bjöd vi hem kompisar på mellomys. Plötsligt fanns ork till hallmålning, fönsterputs och garderobsröj. Det blev en och annan eftermiddagsträning. Jag kom igång med mina föräldralediga fredagar och ja, de ger luft i tillvaron. Lite mer tid för familjen, för pysslet, för jaget – det ger också mer fokus och ork på jobbet. Så enkelt det var att ta det steget, med facit i hand!

Jag internetfastade ett tag och kom till hälsosamma insikter om vad jag bör, och inte bör, mata min skalle med.

Mars. Du kom med ljuset.

20140329_115454

Kost och träningsmässigt då?

En titt på min funbeat-sida visar att mars månad är den med mest träning (styrka, kondition, yoga och en och annan powerwalk) sedan jag började registrera i augusti förra året. En rejäl förkylning mitt i månaden men jag hämtade mig snabbt. Jag älskar träningen och när jag är frisk, får sova ordentligt och är i någorlunda balans så tränar jag.

Capture

Capture2

Kosten har nått en bra balans på veckodagarna. Mellanmålen är tillbaka och jag kan konstatera att jag behöver dem. Duh.

Nu har jag tagit tag i helgerna. För när fredagarna är lediga kan helgen börja med lite kvällsmys redan på torsdagen. För att sedan fortsätta hela fredagen, lördagen och söndagen. Vilket inte funkar för mig. Nu tänker jag som så att fredag är vardag och söndag startar veckan. På lördag finns det utrymme för något extra och vid särskilda (sociala) tillfällen kliver undantagsregeln in. Såpass liberal-strikt (inga förbud!) är jag tills jeansen sitter skönt igen.

Välkommen april! Jag har vågat skriva in fler projekt i jobbplaneringen. Jag unnar mig att gå till sängs tidigt till vardags och ser fram emot att stiga upp till morgonträning i dagsljus. Det finns planer för några helger och några extra lediga dagar kring påsk. Jag vill yoga och försöka springa och styrketräna lite upptill. Jag är tillbaka och jag ska vårda mig!

 

12 reaktioner på ”Hälsodagboken mars-rapport

  1. Åh vad glad jag är för din skull att du mår bättre nu!

    Ibland måste man stanna upp och komma ikapp med sig själv, svårt att inse detta bara (egen erfarenhet..).

    Stor kram till dig! ❤️

  2. Så glad jag blir av att läsa detta! Riktigt bra jobbat och skönt att vara tillbaka på banan. Man får lära om och lära nytt hela tiden, och jag antar att det måste vara så. Stor kram till dig underbara Beatatjata ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.