Sista fredagen i mars

Lite konstigt är det att jag efter morgonens bröst- och tricepspass (hundringar förstås, spana in den lilla Funbeat-rapporten i högerkolumnen om du tillhör intresseklubben.) är tröttast i axlar och biceps. Men jag skådar inte given muskelutmattning i mun utan kallar det helt enkelt överkroppspass och går on with my day.

En dag som är föräldraledig sista fredag i mars! Stor är lämnad i skolan och jag har just njutit förmiddagskaffe (jag har faktiskt varit uppe i över tre timmar) medan Liten leker så tyst att jag förmodligen kommer hitta huvudfotingar på tapeten eller allt mitt nagellack uthällt på badrumsgolvet. Igen. Men det struntar jag i. Jag är ledig, matplaneringen för nästa vecka är klar och när jag röjt köket lite (veckostädningen fixade Barnafadern igår innan han lagade middag. Jag har det bra!) ska jag åka och slänga skräp och veckohandla. På listan står också biblioteket, fixa present till 8-årskalas och klippa håret. Pretty good start på helgen tycker jag nog!

Och så upptäckte jag, medan jag som vilken normal människa som helst fotade selfies, att den senaste Oxygen anlänt. Fortfarande inplastad vilket den får förbli tills jag har förtjänat den ordentligt. Jag tänker att en lördagsinsats i stil med att putsa alla fönster på nedervåningen (övervåningen klarade jag ju av förra veckan!) och springa fem kilometer i skogen kan kräva sin belöning. Japp, så får det bli.

Vad har ni för helgplaner?

image

9 reaktioner på ”Sista fredagen i mars

  1. Vilken start på helgen, så nice! Jag åker till svärföräldrarna, har fikapart och ska fota löpning for dummies-övningar åt en alldeles speciell tjej! 😉

  2. Även min fredag är föräldraledig. Inleddes (efter att ha skickat iväg övriga familjen och morfar till deras respektive uppgifter för dagen, innefattar skola, ”kul-i-röda” och skivstudio) med att starta diskmaskinen (wooohooo! En sällan skådad fröjd efter ca 3 månaders handdiskning), därefter promenad med lilleman som avslutades med kaffe och fruktfat på trappan i solen. Vi konstaterade, Lilleman och jag, att vi har det rätt bra (sedan kissade han ner sig och det blev genast lite mindre mysigt…). I detta nu sätts de sista bänkskivorna i köket och jag laddar för att få börja städa ur skåp och flytta in i vårt nya kök! (Att det inte blir helt klart förrän på måndag är en mindre detalj) och just det, badhus ska hinnas med oxå innan fredagsmyset kan ta din början.

  3. ”Helg” i gbg, söndag till måndag. Innan dess kurera förkylning som kör omgång nr 2. Och ja just det, acceptera att jag sjukskrivit mig pga utmattningssymptom.

    • Bra T, äntligen! Inte roligt jag vet, tro mig, men det här är första steget mot en hållbar livsstil. Jag lovar! Krya på dig, ha en underbar helg och försök koppla av – även om det tar ett tag att acceptera vilan. Finns här om du behöver ventilera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.