Träningsrapport: Hundringar

Okidoki, starta dagen med världens längsta träningsrapport!

Ben:

Lördagsgym med Barnafadern. Roligt!

 • 200 utfallssteg med vikt (så att det blev 100 per ben). Hade en medicinboll på 6 kg i händerna. Första varvet körde jag rotationer, andra varierade jag med att ha bollen på raka armar över huvudet eller framför bröstet. Jag vilade en stund efter de första 100 men det flöt på rätt bra ändå. Korta pauser längs vägen där vi kryssade oss fram på gymmet men hyfsat flyt.
 • 100 rygglyft. Ni vet i den där man sätter fast fötterna och böjer fram i höften (bild i förra inlägget). Kniper riktigt bra om baksida ben om man fokuserar. Jag tog med mig medicinbollen men la bort den efter två repetitioner. Sedan fick jag samla 10×10 med vila emellan eftersom jag typ dog krampdöd. Hjälp alltså.
 • 100 Kick backs med gummiband. Svetten droppade, rumpan kved men jag kickade på som vore jag Jane Fonda. Fast Jane Fonda hade inte kört 10 i taget växelvis. Eller fuskat med bara 50 per ben (men det blir ju hundra ju!!).
 • 100 kast och goblet squat. Det var ju ändå parträning. Så som avslutning så tog vi en boll (en vanlig, som inte väger något…) och kastade till varandra. Fånga, squatta, kasta. Försökte gå så djupt som möjligt och knipa mig upp men jeeez alltså. It hurt. Vi stapplade oss, ett trappsteg i taget, till löpbanden och försökte sedan gå/jogga ut den värsta stumheten i benen. Sa tappert till varandra ”nu får vi nog inte så mycket träningsvärk”. Yeah right.

Själva hundringarna tog cirka 45 minuter. Träningsvärken har hittills varat i 5040 minuter.

PhotoGrid_1395601026764
Jag har varit på turné och har hamnat lätt på sné finns det ingen som kan säga var jag e´? (på gymmet ju!)

 

Bröst/triceps:

Kanske det nya svarta: familjeträning på utegymmet. Hela konkarongen drog iväg till skogen en bit från oss i söndags, även barnen iförda ”träningskläder” (dvs underställ och gympaskor under överdragskläderna) och sen fick de lekahoppahärmas medan Barnafadern och jag körde igenom några övningar. Detta gjorde jag:

 • 100 smala armhävningar (diamond push ups, forma tummar och pekfingrar till en diamant, tar rejält på triceps utöver bröstet). Självklart på tå. Självklart mot ett jättehögt räcke. Vad trodde ni? Att jag fått låna Captain Americas göra-muskler-maskin?! Jag är oerhört svag här men tro mig, 100 stycken av de här var inte lätt. Jag klarade kanske 25 i första omgången och sen var det väl 10-15 i taget…
 • 100 dips mot en bänk. Fötterna i marken, förstås.
 • 100 pullovers med sten. Man tager vad man haver. Och i skogen finns det träd som sitter fast och sten som ligger löst. Så jag la mig över de häringa step up-historierna och körde mina pullovers. För övrigt en favorit som ni nog sett förr här i bloggen. I vanliga fall kör jag med 12 eller 16 kilo på denna. Stenen vägde kanske 4 kilo. Armarna darrade farligt efter 30 repetitioner. Man ska icke underskatta risken att få en sten i ansiktet under träningen – bättre än en PT som står och skriker på en.

Tog 30 minuter och det är ungefär lika länge som det samlade tålamodet hos valfri uppsättning barn.

Svag men snygg.
Svag men snygg. Fatta att jag VANN den här outfiten från Craft (har en långärmad tröja under också). Lyckost mig!
Pullover med sten. Tur att det inte var pullover med Sten.
Pullover med sten. Tur att det inte var pullover med Sten.

Mage:

Utegymmet med familjen igen! På måndagseftermiddagen! Desperat behov av att försöka mjuka upp stumma ben. Vi joggade/cyklade/åkte vagn dit (gissa vem som gjorde vad!) och sen fick barnen styra träningen lite innan jag kunde köra lite mage. Så som uppvärmning blev det tipptapp-dans (Litens val), 100 enbenshopp på vardera ben (Stors val) och några springa-runt-trädet-intervaller (Barnafaderns val). Sen gjorde jag:

 • 100 reversed crunches
 • 100 V-up
 • 200 (100 per sida) planka med twist/mountain climber/vetintevaddetkanheta

25 minuter och sedan hemjogg/cykling/vagnåkning med blandade sprinttävlingar och småhopp. Hemma igen strax innan klockan slog timmen. Götapetter vilken bra grej ”vi” har ”kommit på”.

Studie i lila.
Studie i lila.

Rygg/axlar/biceps:

Igår morse gjorde egentligen allt ont. ALLT! Fast inte axlar och biceps så mycket då. Så jag försökte fokusera på dem. Morgonträning i hemmagymmet as follows:

 • 100 TRX-rodd
 • 100 bicepscurls till arnold pressar med 4-kiloshantlar. Tog helt klart längst tid och var jobbigast men me likey denna övning.
 • 100 drag till haka med 8-kilos kettlebell

Voila, 35 minuter och pumpen var så extrem att jag glömde av att ta kort.

 

Idag sa min informella träningsplanering att jag skulle köra ben igen. HAHAHAHA!! Not gonna happen. Så det blev lite uppmjukande yoga och jag tror att jag kan andas idag. Skratta ska jag undvika ty jag har magmuskler.

Så, vad tränar ni just nu? Jag vill ha deeeets!  Och om ni har tips på ett aningen mer löpbetonat upplägg så skriv allt. Me want gratis coachning från alla mina proffsiga peeps. Hundringarna tänkte jag köra fram till nästa helg, typ, sen får jag se vad som händer och fötter.

7 reaktioner på ”Träningsrapport: Hundringar

 1. VIlken toppenidé med familjeutflykt till ett utegym – ska försöka få med mig min familj i helgen! BTW – jag älskar din humor som kommer fram i inläggen, ditt underbara sätt att skriva. Älskar!
  Kram från en trogen läsare (tillika urdålig kommentator) i Uppsala

 2. Utegymmet är ju en strålande idé för familjen. Ska se om vi har nåt i närheten, barnen kan nog tänka sig att träna också (de gillar muskler).

 3. Styrketräningen har tyvärr fått stå tillbaka de senaste veckorna. Cyklar till och från jobbet, 2×11 km fyra dar i veckan. Det ger effekt! Och styrka en eller max två gånger i veckan, fokuserar då på marklyft åkt. benböj som huvudövning och kanske två andra övningar. Jag har därför inte nått mitt marklyftsmål, men det ska jag göra snart.

  Uyegymmet

  • Klart det ger effekt, 22 km på cykel bara så där! Snart når du marklyftsmålet… Och ja, barn älskar utegymmet, de gillar att ”träna” 🙂

 4. Himla trevligt med ett utegym så nära och familjeträningar dessutom 🙂 Träningen för mig är fom denna vecka mest löpning. Hängt på RRS, den nya omgången. Blir bra till Gbgvarvet. Utöver det blir det ett cirkelpass med kroppsvikt med granntjejerna på måndagar och cirkelträning med vikter med kollegorna på fredagar. Så får det bli tills Varvet är gjort. Gymkortet gick ut så nu får jag förlita mig på hemmagymmet igen. Tänkte utöka med chinsräcke och medicinboll.
  Har du kollat RRS löparskola? kolla annars hos allakanträna, där finns alla passen. Bra om man vill ha tips på intervaller och upplägg.

  • Ja, har kollat in löparskolan och ska försöka plocka pass därifrån, dock i lugnare tempo, får försöka med två pass i veckan till att börja med. Lederna är ju inte helt hundra.

   Härligt med hemmaträning ändå och kul att fylla på med prylar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.