Smågrus

”Vissa dagar är guldkorn, andra dagar är smågrus” skrev Johanna Alvin i sin blogg. Jag kunde inte sagt det bättre själv. Jag kanske kunde sagt det väldigt mycket mer omständligt, med tre gånger fler ord varav hälften på engelska men inte bättre. Och så är det ju, livet. Och det är väl bra det så att vi uppskattar guldkornen bla bla bla och annat pseudoexistentiellt dravel.

Men idag är en smågrusdag och ni ska tacka era lyckliga stjärnor att ni inte behövt träffa mig face to face idag. För idag är allt fel och för er som förstår referenser till Bolibompa-träsket* så innebär det att supersurasunk-Beatatjata tagit över från nästan-alltid-supersnällasilver-Beatatjata.

Och förutom att jag:

 • sovit fem centimeter ovanför madrassen hela natten
 • inte kan träna ordentligt eftersom jag blev MER förkyld efter gårdagens lilla test
 • har konstaterat att mina jeans sitter tajtare än någonsin

så har jag dessutom inte kunnat klämma ur mig en vettig tanke eller kreativ idé på hela dagen. Vilket passar halvbra när ens jobb kräver vissa vettiga tankar och kreativa idéer.

Men, det skiter jag i för jag har ägnat mig åt lite retail therapy och nu tar jag helg. Och helgen kommer bli guldkorn om den bara blir som jag bestämt.

Screenshot_2014-02-14-16-20-40-1

Din dag då, guld eller grus?

*Mina bästa tv-program just nu är Hjärnkontoret och Lilla Aktuellt. Jag lär mig massor! Om det säger mest om min intelligensnivå (låg) eller kvaliteten på svenska barnprogram (hög) behöver vi inte spekulera i.

18 reaktioner på ”Smågrus

 1. Idag är en bra dag! Har halsbränna pga att det hamnade diskmedel i kaffet på jobbet och jag har sovit för lite i natt men vad gör det när jag åt en härlig middag men en fin kompis igår kväll, tog mig iväg till gymmet innan jobbet och äntligen har ett välbetalt jobb som jag trivs riktigt bra med. Och dessutom är det fredag och du har förgyllt mig morgon med ett inlägg.

  Även om dina jeans känns tajta så känn tacksamhet över var din kropp befinner sig jfr med två år sen. Du har ett jobb du gillar och har en fantastisk familj. Dessutom ett gäng bloggkompisar. 🙂 Kram!

 2. Helt klart hög kvalitet på svenska barnprogram! Jag tittade på Hjärnkontoret långt innan jag fick barn, och nu ligger Newton och Supernytt (norska motsvarigheterna) högt på min lista. Faktiskt det enda jag tittar på, på riktigt, tillsammans med ungarna 🙂

 3. Så här långt bara guld! Sovit gott, kom väg till gymmet (första ggn efter en hel evighet men träningslustan har vaknat tack vare burpee-utmaning (ja, din vän Vern är frivilligt med i en utmaning som enbart handlar om burpees. I blame House of Lola…) och ny träningsoutfit, tack för den!), fick med mig en påse surdegsfrallor hem (vad är det om inte guld???), regn har förbytts i vårvindar och sol, laddar för potträning med lilleman och nere i köket står en piercad man och sätter kakel, skitsnyggt kakel (piercade mannen not so much)!!! Jag vet att dagen knappt vaknat och mycket kan hända än, men nu: GULD!

  • Tack o lov får vi ju båda sorter. Skönt att vräka ut sig bara, och sen är ju den där sopningsbilen ett bra vårtecken så den får ta hand om mitt grus med 🙂

 4. Min dag har varit mestadels guld. Jag har för mycket att göra, men jag gör vad jag kan för att inte älta och jag gör vad jag kan för att inte ta på mig mer än vad jag behöver. Jag tränade ett bra pass i morse och jag fick hem mina nya löparskor idag. Det är guld. Fast igår hade jag grus och då bara bestämde jag att den här dagen skulle bli bra. Och så blev det 🙂

 5. Haft en jobbåterhämtningsdag efter galet tempo sedan början av januari. Kommit ikapp med mycket, låtit hjärnan tänka långsammare och druckit 3 koppar kaffe i total tystnad… Tuffa konflikter m gullunge i morse men avslutades med ”jag älskar dig” från oss båda och sedan gick vi själva på restaurang och åt middag efter skolan. Nu är jag hos frisören… Kram

 6. Min dag har. .ehm…varit guldgrus? Härlig springtur men dum pms som gör att jag, liksom du, tycker att allt är lite fel.

  Men du, hoppas din helg blir helt fantastiskt guldkornig…t.o.m guldtack:ig 🙂

 7. Smågrus? Mer sin rejäla sprängsten. Ensam hemma sen i tisdags. Liten har varit jätresjuk plus tvåårs”fas” deluxe. Jag har så mycket på jobbet att jag får panikångest. Och så fick jag halsont två dagar in på nya träningsprogramnet (från paolo roberto för övrigt, sjuuukt jobbigt) Bättre dag i morgon? Eller vi kanske ska säga nästa vecka? Nu ska jag äta yollibox, eller i alla fall glassen, inte boxen…men troligtvis all glass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.