Ledig?

Ledig fredag och jag har lovat mig själv att inte jobba. Istället har jag skrivit en lång lista med saker jag behöver göra, bara idag. Som att betala räkningar, planera nästa veckas mat, storhandla, rensa alla garderober och måla hallen. Och så yoga, träna och promenera förstås. Typ så.

Och så vaknade jag strax efter 04 med begynnande migrän och ryggen är lite knas för jag har legat konstigt och jag är tröttsegorkeslös.

Så kan jag ännu en gång konstatera att kroppen har en fiffig förmåga att säga ifrån när jag själv inte riktigt fattar.

Nu sitter jag istället uppkrupen i mitt soffhörn och surfar runt på intressanta recept. Jag har motat migränen i grind med både kemiska medel och yoga. Jag har skumrullat stela ryggmuskler och ätit gröt.

Och den där listan? Lite hinner jag allt. Utspritt över hela helgen. Och så har jag lagt till lite saker, för min egen skull. Idag skulle jag vilja göra det här:

 • Handla en massa nya, konstiga saker så att jag kan baka life changing bread, göra fröknäcke och inflammationsdämpande hummus.
 • Träna ett asgrymt benpass så att jag får så där ont i rumpan igen. Även om träningsvärken precis släppt sedan sist.
 • Åka till biblioteket. För utan en hög böcker på vänt så känner jag mig naken. Barnen behöver byta sin hög också, bästa fredagsnöjet!
 • Få dagsljus. Om jag hittar något i regndiset. Finns inget dåligt väder etcetera.
 • Okej, betala räkningar också. För det är liksom inte så himla härligt att få kronofogden efter sig.

Vad gör du idag och vad skulle du vilja göra?

Riva listan? Eller ge den till Barnafadern kanske... :-)
Riva listan? Eller ge den till Barnafadern kanske… 🙂

16 reaktioner på ”Ledig?

 1. Idag har jag gjort exakt vad jag ville göra!
  Bara sådär spontant packade jag en väska i morse med ombyte för helgen. ”Checkade ut” från jobbet 14.30 efter att jag kollat med chefen att det var okej att ta flexledigt på måndag. Satte mig i bil i 6 timmar och åkte upp till Dalarna till min barndomsgård där jag har mitt alldeles egna hus. Så nu tänker jag bara tanka energi och mysa så jag orkar med nästa veckas jobb. Så får det bli 🙂

 2. Apropå rumpa: ÄLSKAR den där övningen som du tipsade om (på Instagram?) för ett tag sen, den med enbenknäböj-nudda stol-ut i utfall. Den dödade min rumpa i morse.

 3. Jag har bakat kanelbullar idag. Och det tog alla krafter jag hade för den här dagen. Influensa är inget att leka med, kan jag krasst konstatera. Denna vecka har jag försökt tänka ut en strategi för de två lopp jag anmält mig till. Att bli sjuk, ingår aldrig i min planering. Men nu blev jag det. Och det är väl helt enkelt så att jag får vänta ut den. Även fast det inte ingick i min planering 😉

 4. jag steg upp rätt tidigt rätt att jag va ledig. Frukost och började städa, väcka son, köra honom till skolan i stan, hem till byn och träna ikapp det jag inte hunnit i veckan = rygg, tricep, axlar. körde lite frivändningar, marklyft bara för att 🙂 Blev själv på gymmet och provade chins = kan jag inte. dax för mage och ska hämta telefonen i skåpet, sonen ringt – redan slutat pga inställda lektionen. Kör till stan för att hämta och tänker att det hade ju varit smart om jag valt träna i stan istället 🙂 Hem, äta, duscha, skrubba trappan så den blir vit igen. Handla och så några maskiner tvätt. Nu tänker jag inte göra mer idag!!

 5. Jag kör två sådana dagar på rad. Innan kl 13 idag hade jag bakat glutenfria tekakor, utfodrat barnen och gått promenad för att lämna stor på målarskola och sedan mötas upp för en trolleriföreställning. Vidare promenad hem, träna och äta. Innan kl 13 alltså. Nu är jag nära döden…..

 6. Jobbar, men skulle vilja ligga i sängen och kurera stel nacke och ond hals. Eller snabbspola till påsk? Är sååå trött på grått o vått väder. Fast ett ”life changing bread” kanske kan hjälpa?

 7. Alltså. Det där brödet. SÅ JÄVLA GOTT: Släng i lite russin så blir det ännu godare. Det är på riktigt ett life changing bread 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.