Hangry

I måndags åt jag det här:

Frukost: Min vanliga gröt på havregryn, jordnötssmör, keso och blåbär
Lunch: Rejäl sallad med massor av grönt, avokado, rostade bönor, kyckling, rostade solrosfrön och vinägrett på olivolja och vit balsamvinäger
Mellanmål: Smoothie med grönsaker, bär, en halv banan, lite proteinpulver
Middag: Couscous, kött, tabbouleh

Jag var mätt och nöjd efter varje måltid och lagom hungrig när det var dags att äta igen.

Idag har jag hittills ätit det här. Och klockan är nu 11.40.

Frukost: Min vanliga gröt på havregryn, jordnötssmör, keso och blåbär
Mellanmål så fort jag kom till jobbet: en quest peanut butter cup (och TVÅ koppar kaffe, jag är galet seg idag)
Lunch klockan 11 eftersom jag höll på att svälta ihjäl: Gulasch på nötfärs, potatis, paprika, krossade tomater och annat gött
Mellanmål direkt efter lunchen eftersom jag inte alls blev mätt: Min smoothie (som jag skulle ha till eftermiddagen!) på grönkål, bär, hampaproteinmix, kokosflingor, kvarg och allt vad jag nu hade i den.

Och jag är inte mätt.

Jag måste på matjakt innan jag ska på eftermiddagens kurs annars börjar jag gnaga på kursledaren. Och sen är det torsk till middag, det blir jag ALDRIG mätt på!

Jag är inte bra på att vara hungrig.

PhotoGrid_1393411038769
Det här med proteinbarer/proteingodis (som quest). Hur tänker ni kring det? Jag har det som nödproviant, det är ju smidigt i väskan osv. Men är det ok för mig? Fattar ju att riktig mat är det bästa men om man behöver alternativ till det. Quest? Något annat? Hur ofta är gränsen för ”ok”?!

 

25 reaktioner på ”Hangry

 1. Jag äter nog en Quest bar per dag just nu, ibland två och det är en blandning av lättja och praktiska omständigheter som ligger bakom det. Jag har oftast dagar som går i 180 knyck i timmen med möten back to back och då känns det smidigt och snabbt att ta en bar. (Ja, jag skulle lika gärna kunna äta en kesoblandning om jag gjorde i ordning så att det fanns färdigt…) Ganska ofta har jag möten på staben eller på andra enheter, inte på mitt eget kontor så att säga och då är det trixigare att ha med sig mellanmål. Jag är inte helt bekväm med att langa upp ett ägg om jag har möte på ”bortaplan”. Ah, det är säkert en inställningsfråga men de dagarna blir det också gärna en QB.

 2. Jag äter bars då och då (kanske en i veckan) Ibland för att jag är hungrig när jag typ är på stan och planerat dåligt och magen kurrar. Ibland äter jag en istället för godis. Men oftast äter jag en på jobbet, på eftermiddagen till kaffet, bara för att det är gott.

 3. Haha åh vad jag känner igen mig. Hann med både grötfrukost, frukt-mellis och en rejäl smörgås innan skollunchen. Men är så glad att jag vågar lyssna på kroppen nu och äter ändå, trots att jag inte ”borde” vara hungrig 🙂

 4. Bars är godis för mig. Särskilt såna med bara frukt och nötter. Quest kan vara ok som efter-träning-snack i absoluta nödlägen (händer typ inte).

   • Hehe, well alla är olika. Men just min kropp bygger inte muskler på dadlar, så mkt har jag förstått. Inte om jag samtidigt vill att musklerna ska synas – och det vill jag. Men jag kom på att jag ljög lite – för i teorin skulle jag iofs mkt väl kunna ta även en bit sån där proteinfri rå bar som efter-tränings-carbs. I praktiken gör jag det sällan, mest för att det känns slösigt att bara trycka i sig en sån godsak på väg hem från gymmet. Då duger det med lite vanlig frukt. T ex ett par dadlar : )

 5. Äter aldrig bars, det känns som godis för mig. Jag äter kokt ägg och majonäs…är mätt i 8 timmar 🙂

  • Min matsäck är nog inte kompis med din matsäck ;-). Men ägg och majonnäs är gott, får nog koka några till efterrätt (efter middagen som kom efter nöd-mellis på tåget som kom efter mellanmålet på kursen som kom efter lunch-efterrätten som kom efter lunchen som kom efter förmiddagsmellanmålet som kom efter frukosten).

 6. Jag har väldigt svårt för alla sorters bars. Känns inte hälsosamt i mina öron. Eller lika hälsosamt som en vanlig snickers då alltså.
  Men samtidigt är det svårt ibland då tiden inte räcker till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.