Fredagsrys

Denna veckan har haft sina toppar och sina dalar. Sådant är livet. Högt och lågt. Varmt och kallt. Av och på. Just nu är jag hög, på, varm i hela bröstet. Jag har inte feber. Jag är lycklig! Och även om veckan innehållit många tårar så beror de på utanför-saker. Inuti har jag bara saker att vara lycklig över. Stora saker och små saker.

Som att Liten plötsligt själv bestämde sig för att sluta med napp och klarade första natten. Det var inte lätt, hon ångrade sig men somnade till slut trött av gråt i min famn medan jag viskade ”det är okej att vara ledsen, det är svårt att sluta med saker man tycker om, du är så modig nu”. Jag vet inte om jag pratade till henne eller till mig.

Som att vara på väg till Göteborg och min älskade familj. Jag längtar efter dem!

Som att behöva jobba halvdag på ”ledig” fredag, och vara lite bitter över det, men smälla till med värsta skrivarflowet och få iväg tre texter bara så där. Om du jobbar med den sortens produktion så förstår du känslan. Orden hamnar i rätt ordning plötsligt. Och ”bara sådär” och ”plötsligt” föregås oftast av dagar med skrivarvånda…

Som att gå till bussen strax innan 07 och det börjar ljusna.

Som att Helena har börjat blogga igen!

Som att ha träningsvärk precis överallt. Överallt! Morgonyogan var obehagligt skön.

Som att avsluta en fantastisk bok. En sån där jag hört om (mest i amerikanska serier och filmer med high school-tema tror jag. Nog en del av deras litteraturlista) men inte vetat alls vad den handlar om. Och så hamnar den i min väska efter ett biblioteksbesök och så är den bara så där underbar och profound i sin enkelhet att jag bläddrar tillbaka till första kapitlet, läser det igen och ryser. Det kan vara det bästa betyg jag kan ge en bok. Det får bli dagens boktips.

All lycka önskar jag er!

image

11 reaktioner på ”Fredagsrys

  1. Så kul att Helena börjat blogga igen. Älskar dessa funderingar över livet, har typ samma. 24 timmar om dygnet. Att läsa härliga bloggar (som din) gör att det känns som man har massa mer kloka människor omkring sig att bolla ideér med, fast man kan begrunda och fundera en stund innan man har ett svar typ.
    http://www.mathimlen.blogg.se

  2. Gulledej! Och livet utan nappen är så mycket roligare! Finare foton och ingen panik när man råkat glömma den hemma. Lilla B slutade på jul men tyvärr hatar hon tomten sen dess 😦

  3. Skönt med glädje i kroppen. Konstigt nog så brukar man ifrågasätta spontana känslor av glädje mer än oförklarlig deppighet. Gött av vara glad. 🙂 Jag har börjat läsa ”To Kill A Mockingbird” två gånger men aldrig lyckats komma in i den ordentligt. Tredje gången gillt… Ha en förträfflig helg!

  4. Åh, ”To Kill a Mockingbird” är en av de mest läsvärda böcker jag vet. Jag läser den med mina elever i Eng 6 och de flesta brukar älska den. Och jag tycker också att den här fredagen har innehållit en väldans massa höjdpunkter. Precis som du blev jag väldigt glad över att se livstecken från Helena. Hoppas att helgen blir underbart bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.