Saker jag lärt mig

Igår gick jag upp i limningen över saker som inte blev som jag hade tänkt, saker som jag egentligen inte kan kontrollera. Det är konstigt och nyttigt att leva utan marginaler, där obetydliga saker tar enorma proportioner. Konstigt eftersom det så klart är helt orimligt att tro att världen ska gå under för att jag inte kan åka till jobbet (inte ens min lilla del av Jönköping gick under, jag kontrollerade idag). Nyttigt för att jag inser att det inte är helt friskt att få en panikångestattack av just den orimliga anledningen. Förtröstan är bra men gårdagen lärde mig att skynda lite långsammare. Omfamna de bra dagarna (de är många!) men samtidigt jobba vidare på att öka mina marginaler, långsiktigt, så att jag kan undvika de mindre bra dagarna.

Jag lärde mig också att sms-terapi kan vara nog så effektivt som ”riktig”. Jag är rikt välsignad med vänner som förstår och stöttar. Tack!

Jag lärde mig dessutom att göra smörkräm. Ty sjuka barn roas bäst genom bakning, universal truth. Så det blev på Stors anmodan cupcakes som blev så här fina.

image

Och så här såg det ut när jag njöt av min andra cupcake (med fjärde lagret smörkräm för denna nya bekantskap visade sig vara alldeles underbar och gick utmärkt att slicka bort för att sedan applicera ett nytt lager). Jag städade köket sen. Men jag njöt först. Det gick!

image

Och så sov jag gott och länge inatt och idag fick jag en ny dag. Bara sådär. Jag hade inte gjort mycket för att förtjäna den men jag fick den ändå. Jag började med min lilla morgonandakt och lite yoga. Jag fortsatte med en produktiv, harmonisk och glad arbetsdag. Jag kom hem till ett städat hus, mat på bordet och en sju-åring som hälsade mig med orden ”God kväll, mor” (say whaaat?!). Jag avslutade med Cecilias suveräna tips och lärde mig massor om kemikalier, ledarskap och varför jag blir sjuk hela tiden. Ni måste kolla. Ge er dessa 45 minuter i present i helgen. Roligt, intressant och garanterat applicerbart på 100% av oss. Promise. Du kommer lära dig saker.

2 reaktioner på ”Saker jag lärt mig

  1. Nyttigt för oss som är ”den typen” att inse att världen inte går under.
    Jag skulle flexa lite och åka hem och städa och förbereda mysmiddag åt familjen. Went all ego och åkte och skaffade mig en tatuering istället :O Och tänk, vi har inte dött av dammet, och alla blev mätta och nöjda utan finmiddag på alla hjärtans dag.
    Kram på dig!

  2. Sluta aldrig med dina härliga blogginlägg. Känner mig genast mycket gladare än tidigare efter en hemsk lämning på skolan tidigare i morse.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.