What a difference a day made

Igår:
Ja ba hoppade upp när väckarklockan ringde och körde yoga som uppvärmning och sedan ett riktigt bra hemma-ben-pass på 33 minuter och änna skitnöjd och glad och pepp inför kommande träningspass i nya upplägget och energi inför superspäckad dag. Terapisamtal på vårdcentralen och ja ba ”känns riktigt bra nu och jag vet vad jag behöver arbeta med och jag förstår att det tar tid men jag känner förtröstan och jag jobbar på att hantera stressen och ångesten och bla bla bla jag är en duktig patient”. Och så producerade jag powerpointsslides så det rykte ur både dator och öron och babblade på möten och skrev långa listor och raglade slutkörd hemåt efter att ha kollat av med Barnafadern att alla var friska och krya. Ja ba ”struntar i att bära med mig datorn, jag får ju så ont i axlarna och ryggen och barnen är ju friska”.

Inatt:
Barna ba ”jag har ont i halsen, jag hostar, jag vill ha medicin, jag vill ha vatten, jag vill ha saft, jag kan inte sova, jag vill ha nappen, jag vill ha gosedjur, jag vill ha ett annat gosedjur”.

Idag:
Vi ba familjen Zombie efter alla vakna nattimmar (förutom Barnafadern som ba jobbar dvs sover ostörd i sin lastbil) och ja änna ont i halsen och hostig och snorig. IGEN! Och ja ba ”Men jag har ju inte med mig datorn hem! Varför tog jag inte med mig datorn? Om jag bara hade tagit med mig datorn…” och ångest och stress och ont i magen och dåligt samvete gentemot jobbet för att jag inte kan vobba och gentemot barnen för att jag inte kan vabba i lugn och ro och  förtröstan vet BeataRagata inte ens vad det betyder.

Ja ba vill somna och vakna i april och vara frisk och ledvärks-ångest-stress-dåligtsamvete-fri och förtröstansfull och ”bla bla bla jag väljer glädje och är kapten i min bil”* och roligare än så här blir jag inte idag men det här, mina vänner, är en liten bit verklighet som bara måste få komma ut. Delad misär är hälften misär**?

Idag tävlar vi! Flest koppar kaffe vinner. Är ni på? Jag är bara på nummer ett än så länge men jag återkommer...
Idag tävlar vi! Flest koppar kaffe vinner. Är ni på? Jag är bara på nummer ett än så länge men jag återkommer…

* Alltså, jag är all for att välja glädje och ta kontroll över sitt liv och att sura och gnälla hjälper sällan. Men ibland finns det liksom ingen glädje att välja och sur och gnäll är enda alternativen. Ni som fattar, fattar.
**Jag vet. Totalt egenskapad I-landsmisär.

 

22 reaktioner på ”What a difference a day made

 1. I-landsmisär kan vara nog så jobbig när man inte lever i ”riktig” misär.

  Hoppas att alla kryar på sig snabbt och att det blir en bättre dag imorgon.

 2. Ja du, ett steg fram kostar två steg bak ibland. Och jag fattar precis din *. Somliga dagar finns det ingen glädje eller kontroll i världen att frammana, bara. Och ingen framtidstro heller. Cynism och misär ftw de dagarna. All in!

 3. Hoppas ni får en bra dag i sjukstugan och att de tillåter en lite powernap. Jag förstår dig, jag får dåligt samvete och skäller på min man för han kommer hem samma dag och säger att jag måste lämna dagen efter vilket innebär ca 2h senare ankomst till jobbet för min del. No big deal egentligen men det rubbar min mentala balans och skapar en onödig stress för mig. Knäppt, jajamen men sån är jag.

  Det sägs ju så fint att det är bra att bryta samman för man kommer starkare ur det och det är en skitliten tröst just nu men det kanske finns någon mening med att inte välja glädjen ibland…

  Kram

 4. Men åh! Krya! Här har vi också sjukstuga. E la ett par pizzor igår kväll och så lite diarré på det inatt. Idag pigg och har ätit medan vi andra (läs jag) går runt och känner efter hela tiden. Maken har dragit till Sholm och kommer hem imorgon.

  Och du, trots ångest och stress så tycker jag det var BRA att du har datorn på jobbet. Nu KAN du inte göra något. Så släpp det. Släpp det du ändå inte kan påverka. Hoppas ni får en bra dag hemma trots sjukstuga.

  • Asså jag fattar att det är helt sjukt och att det är ett symptom på att jag lever lite utanför mina ”ramar” just nu men jag har haft en full blown panikångestattack pga det här med datorn. Som att hela världen verkligen går under för att jag missar en dags jobb. Jag fattar, med intellektet, att det inte är så men den där knuten i magen säger en helt annan sak. Får se det som en bra övning i stresshantering eller nåt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.