Endorfiner, minsann!

Igår körde jag ett litet cardiopass direkt på morgonen. Upp på crosstrainern, lång uppvärmning och sedan intervaller med fokus på motstånd istället för tempo. Kanske körde mot 80% av mitt max, inte ända in i kaklet. Ty det var testa kroppen lite lagom som gällde. Istället för superprestation, Supernatural på netflix samtidigt. I blame Charlotta Sofia

Och det kändes bra. Så imorse studsade jag upp igen, värmde upp kroppen med fokus rörlighet med hjälp av lite yoga och sedan lekte jag med kulorna i 20 minuter.

Mest de rosa kulorna, men lite blå och gul också*. Inga fasta repetitioner, inga tidsangivelser utan jag nötte helt enkelt på med några olika övningar. Svingar, overhead squats för att testa stabiliteten i min axel (kändes utmärkt!), lite cleans, lite pressar, lite halo. Och de sista fem minuterna körde jag man maker med målet att orka nöta på hela tiden.

Det gjorde jag inte. Efter ett par minuter, och fem repetitioner, fick jag vila en kortis innan jag nötte på med några till och slutade till sist på elva repetitioner på fem minuter. Inte mycket att skryta med, ens för mig, men vilken bra formkoll! (För ett par år sedan hade jag samma byxor på mig och körde 30 på rad. Och sedan 30 till, efter lite vila.) Nästan ett år utan regelbunden kb-träning på grund av axeln och ett par månader med väldigt lite träning överhuvudtaget påverkar.

Imorgon vilar jag men om jag inte får någon slags backlash nu så tror jag på ordentligare träning till helgen. Och en vår full av kettbellträning!

Så här, ungefär. Man maker, som en redig kvinna. Ursäkta suddigheten, fotografen är sju.
Så här, ungefär. Man maker, som en redig kvinna. Ursäkta suddigheten, fotografen är sju.

*Rosa 8 kg, blå 12 kg, gul 16 kg

10 reaktioner på ”Endorfiner, minsann!

 1. Jag testade man maker igår på gymmet inspirerad av dig 🙂 jisses vad jobbigt det var. Körde en armhävning innan hanteldragen men det var mest jobbigt för självkänslan eftersom jag kanske råkade…välta. Kanske. Kanske också på fullsatt Sats. Jag gjorde en liten kullerbytta och låtsades att det var en del av övningen. Saved it! 🙂

  • Lol! Förlåt, men jag älskar att skratta åt ramlande människor ;-). Armhävning fixar jag inte i något sammanhang så skrattar bäst som skrattar sist (=du)

 2. Omg, var tvungen att googla man makers, och nä det hade jag inte ens vågat testa. Ser riktigt läskigt ut, och dessutom med 8kg i varje hand!!! Respekt kvinna!

  Kram på dig!

 3. Yay för träning med bells! Jag avvaktar till helgen med all träning eftersom hostan lurar så fort jag anstränger mig. Fokus på bra mat har jag i alla fall 😉

 4. Oh, suger i mej inspo! En grej bara: Jag får tvångstankarav att jag ska tappa hantlar och kettelbellar och sånt i skallen när jag har dem ovanför huvudet. Men en måste vara rejält klantig och ha otur om en skulle lyckas med det va? Visst?

  Hoppas du gillar Supernatural förresten 🙂

  • Alltså, jag är nog rätt klantig av mig och jag har aldrig tappat en kb eller hantel i huvudet… Sen när det gäller kbs så är det ju alltid, alltid kurs innan som gäller innan man ger sig på specifika kb-övningar. Så att du ha rätt teknik och grepp.

   HAr sett några avsnitt och ja, det är ju lite läskigt och spännande. Men jag blir lite trött i längden, får nog blanda upp med något annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.