Hälsodagbokens januarirapport

funbeat

Alltså, nog för att yoga är underbart… Men LITE bättre blandning vill jag ha ju! Här är min funbeat-cirkel för föregående vecka. Men nu är förkylningen nog över och kroppen redo att testas. Försiktigt och långsamt, efter tips från er. Om jag *håller tummarna* slipper backlash så kanske jag kan komma till gymmet i helgen? Men glöm att jag sa något, jag vill inte jinxa det…

Januari i helhet ser något bättre ut.

funbeatjanJag tycker att jag inte tränat något alls men faktum är att jag ändå fått till åtta styrketräningspass. Korta och intensiva med T25 och några längre på gymmet. Ett litet cardiopass (tycker jag får tillräckligt med cardio i T25-passen så jag prioriterar inte ”vanlig” cardio just nu) och sex yogapass. Så jag har inte alls ”bara” yogat hela januari som min hjärna har fått för sig.

Vikt: -1,2 kg den här månaden. Inga mirakel men långsamt är bra (Långsamt ÄR bra. Långsamt är BRA! Upprepar, upprepar…).
Mått: Ett par cm runt midjan vid senaste mätningen och sedan kom bloat-veckan så nu är resår som gäller ;-).

Januarivanor: Jag skulle börja mina dagar med varmt citronvatten, dricka massor av gröna smoothies, träna hur mycket som helst och sova åtminstone till klockan 06 varje dag.

Tja. Citronvattnet kan jag i alla fall sätta check på! Sker per automatik numera. Gröna smoothies – gott, men det är ju så KALLT! Jag fryser redan konstant så det blir andra mellanmål… Jag har inte tränat massor men det är faktiskt inte mitt fel. Och de där dumheterna med att sova till klockan 06 varje dag struntade jag i förra veckan. Och det går utmärkt. Eftersom jag går och lägger mig astidigt.

Jag må vara tråkigast i stan men mina barn tycker det är jättemysigt när vi knölar ner oss i sängen alla tre (de kvällar Barnafadern jobbar åtminstone, när han är hemma försöker jag vara vaken aningen längre…). Jag vill gärna sova 8 timmar per natt, särskilt nu när behovet av återhämtning är större, lederna ömmar och sömnkvaliteten är lite sisådär. Jag tackar inte nej till 9 timmar heller. Därför ser jag redan nu fram emot att dela säng med mina blondiner vid 19.30 ikväll. Jag kollar kanske ett avsnitt av någon serie och de snarkar vid min sida när jag släcker framåt 21. Då är det inte särskilt svårt att vakna utvilad vid 05. Faktiskt.

För februari har jag några nya vanor att utmana mig med!

 • Gottefritt så många dagar som möjligt (förbud funkar inte you know. Men ju fler dagar, desto bättre!). Februari börjar för övrigt idag om ni trodde något annat…
 • Dagsljusdos dagligen. Typ 15 minuter får det allt vara för att räknas. (Ja, det är svårt! Jag jobbar på kontor och än så länge är det fortfarande mörkt när jag ska dit och hem.)
 • 7500 steg per dag. De rekommenderade 10.000? Omöjligt om man typ inte är mammaledig eller jobbar på sjukhus eller nåt. Kan ju i och för sig testa att stå och hoppa vid skrivbordet.
 • En daglig stund på yogamattan

Och så vill jag träna förstås. Fortsätta med min hemmaträning där jag tänker lägga till kettbellträning (wiiii!) till T25 och komplettera med ett gympass på helgen.

Håll nu tummarna och knäpp händerna för en riktigt frisk månad! From your mouths to God´s ears, peppar peppar osv osv.

Några februaritankar från er?

19 reaktioner på ”Hälsodagbokens januarirapport

 1. Mina tankar är att jobba vidare med bättre mat, lite mindre sötsaker på helgerna. Tar det lite i taget. Träna på som jag gör, det flyter alldeles av sig självt nu. Håller tummar och tår att du får vara frisk i februari.

 2. Bra februariplan! Jag är verkligen med på det där med mer dagsljus, just nu är jag så ovan vid annat än mörkt att jag går runt och kisar som en vampyr så fort det är lite sol, haha. På min februariplan står också mer gröna smoothies med mycket ingefära i!

 3. Vanor… de verkar just nu vara att äta choklad på kvällarna… Barnen fick så mycket godis från skola, dagis, affärer före jul, och jag hade just lyckats äta upp det mesta. Då fick de plötsligt jättemycket mer, för det får man här på Kyndelsmässodagen (liknande tradition som att gå runt och få påskgodis av grannarna). Förutom att låta bli all choklad så ska jag försöka strama upp träningen (träna mer än en gång per vecka), lägga mig tidigare (så att jag orkar träna på morgnarna) och kanske få till lite hemmayoga, så att min kropp blir lite smidigare än ett kylskåp som väntar tillökning (ser så fel ut att skriva ett gravid eller ett gravitt kylskåp). Suger åt mig inspiration från din blogg, den är helt rätt för mig.

 4. Nytt program för cirkeldiagram??? 😉

  Jag håller alla tummar jag har för att du ska få vara frisk nu. Hoppas på en träningsdate till helgen kanske??? Själv försöker jag suga all inspiration jag kan från din inlägg just nu. Glider sakta sakta sakta ner i något jag inte tycker om och kan liksom inte hitta vägen upp. Saknar att känna mig lite stolt när jag ser mig i spegeln… Den supermullisen jag ser där nu ger inte mycket att sträcka på ryggen för… Behöver kanske mer dagsljus för att få lite bättre styrfart på hur jag ska gå vidare.

 5. 1,2 kg låter väl som en bra viktnedgång på en månad, heja! Mer dagsljus behöver jag också så den kan jag sno 🙂 Gör citronvattnet något positivt eller dricker du för den goda smaken?

 6. Låter toppen! Lite samma tänk här. Mer yoga, mer ljus, mer sömn… Komma igång med träning lite långsamt. Vara snäll mot kroppen och mig själv! Jag skrev en hälso-checklista på min blogg förut, vore kul om du ville hänga på det! Väldigt vettigt att se vad man gör bra, och vad man vill förbättra. Och jag vill gärna få lite inspiration! Kram!

 7. Jag hänger på med dina tankar ovan. Jag behöver ljus, mindre gotte, mer steg och trots att jag faktiskt avskyr det så ska jag prova att yoga. Och så har jag en sprillans ny 20kgs kettlebell som väntar vi källaren. Lat som jag är så snor jag ditt tänk rakt av 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.