Fråga doktorn? Nä, jag frågar er…

Orka doktorer (min doktorpappa säger dessutom typ bara ”ta ett plåster/ta en alvedon/sluta gnälla” även om man så har benpipor som sticker ut där inga benpipor ska sticka ut). Orka googla. Ni finns ju! Så ställ diagnos och ordinera något (gärna ”ta ett plåster/ta en alvedon/sluta gnälla” för jag orkar baske mig inte vila från träning eller gå till riktig opappig doktor. Okej?).

Då kör vi!

Ont i höger ljumske:
Det gör ont och värker liksom i något som känns som en sena som går typ från bäckenet till höften. Alltså i ljumsken. Det gör lite ont ibland när jag springer och hoppar men mest gör det ont om jag sitter still för länge och typ har böjda ben, eller lägger höger ben över vänster. Som att själva böjningen retar något. Började för ett par månader sedan och blev inte ett dugg bättre när jag var sjuk runt nyår (då tränade jag inte alls på två veckor).

Ont i höger knä:
Började i helgen. Tränade på gymmet men kände inget då, däremot senare när jag skulle dra pulka och ha mig. Återkom med full kraft igår och gör rätt ont. Värker, känns svullet (men ser inte svullet ut) och liksom ”trög” känsla. Kanske helt enkelt en inflammatorisk grej. Eller för mycket hoppande och skuttande på sistone. Or both.

Ont i höger hals:
Okej, liksom i högra sidan av halsen. Och bara yttepyttelite. Ville mest säga det så att ingen blir sur för att jag inte tränade som planerat imorse, i övrigt behöver ni inte diagnostisera detta. Det är halsont, jag behövde inte ens googla för att ta reda på det.

Ont i höger hjärnhalva:
Nä, inte sant. Inte ont i huvudet alls faktiskt. Har ingen aning om vad höger hjärnhalva gör. Inte vänster heller för den delen. Vet ni om hjärnhalvor kan ni ju upplysa mig och era fellow bloggkompisar så att vi lär oss något nytt idag. Något nytt och användbart. Namnen på Brangelinas barn räknas inte som användbar kunskap (Pax, Maddox, Shiloh, Vivienne, Zahara, Knox. Det är sånt min hjärna kommer ihåg istället för vem som är utrikesminister.).

En rätt värdelös högersida, för tillfället.
En rätt värdelös högersida, för tillfället. Och nu måste jag googla på vem som är utrikesminister.

16 reaktioner på ”Fråga doktorn? Nä, jag frågar er…

 1. Jag fick ultraljud på min onda höft och det kändes bra, jag hade en inflammerad/irriterad slemsäck vid höftböjarleden. Tyvärr måste jag ju erkänna att jag fortfarande har ont i höften men på andra ställen. Ibland som du säger, en grym smärta som jag först trodde kunde vara ljumskbråck, men sen ibland är det på utsidan av höften (när jag ligger på sidan i sängen, på golvet går det inte att ligga på sidan). Jag tror nog som Maria, stretcha/skumrulla rumpan lite mer (aj, det gör ont bara jag tänker på det)!

 2. Jag har blivit bättre i höftböjaren sen jag började ge rumpan mer kärlek, som i fokusområde för träning och som i pain in the ass, bokstavligen :), massage med bandyboll. Behöver inte vara samma för dig men jag har alltid varit stark i höftböjaren och svag i rumpan vilket har gett en obalans

 3. Hej, det kan bero på tight höftböjare eller ljumsken. Om det känns i knät kan det även vara rump (piriformus eller maximus) muskeln som är tight eller inte stark nog. Jag skulle kolla upp det eftersom det kan bli värre. Använder du en skum rulle ? Jätte bra för att massera trötta muskler

  • Här finns många skumma rullar. Happy people är en favorit, om ett gäng patienter på ett mentalsjukhus som börjar jobba med reklam. Jag har också en skumrulle, den ska jag börja använda mer!
   😉

 4. Jag har också haft bråkiga ljumskar, men det blev myyyycket bättre när jag började stretcha höftböjarna (bara att googla och kolla bilderna, brukar dessutom hjälpa än mer om man tittar åt motsatt håll från den höftböjare man sträcker för att töja mer). Man blir lätt lite kort i dem om man delvis sitter mycket och om man löptränar.

  • Jag happy hipsar och har mig stämt och jändigt som min mamma skulle säga. Alltså yoga och mycket fokus på höftböjare. men det har inte hjälpt hittills… Men jag ska göra mer. Eller så gör jag en ljumsktransplantation.

   vassego för mellanmålstipsen!

 5. Carl Bildt är väl fortfarande utrikesminister? Vilken av mina hjärnhalvor som minns det är oklart. Helt klart är dock att jag inte har en aning om vad utrikesministern heter i landet där jag faktiskt bor.Google……jaha, Børge Brende, där ser man. Då har jag också lärt mig något nytt idag 🙂

  • Ja men det var han visst! ”Nu igen” tänkte jag när jag läste din kommentar men han har visst inte varit utrikesminister tidigare. Däremot statsminister. Vilket jag hade glömt av.

   Har jag nämnt att jag läste statsvetenskap på universitetet? Vojne, vojne…

 6. Min högersida krånglar också mest! Den vänstra lullar på och mår bra, får jag ont någonstans så är det i höger. Kan det bero på att en belastar en sida mer? I alla fall: Stretch har hjälpt mej mycket med både knä och ljumske. Dessa övningar har hjälpt enormt: http://www.springjonas.se/2012/03/framgangsreceptet-mot-loparkna-del-2-av.html
  OBS på att jag har noll kunskap om detta och att vi kanske inte alls har samma problem. En å andra sidan kan väl lite försiktig stretch inte skada?

  • Jag stretchar (eller iaf yogar) ju mycket… Och extra mycket sedan jag fick ont i ljumsken men det gör det inte bättre. Men jag ska stretcha mer. Lovar. Ska bara…

 7. På 1 svarar jag : tajt iliopsoas (ljumskmuskel), stretcha ljumsken, alternativt gå till en massageterapeut eller naprapat så behandlar de det via magen 🙂 lite läskigt men jätteeffektivt!
  På 2 skulle jag nog säga överbelastning/inflammation tyvärr… Försök att använda knästöd (du vet de där blå man drar på?) och smörj med voltaren gel eller liknande.

  Kram o må bättre ❤
  Marie

  • Men jag stretchar ju typ jämt, och extra mycket på sistone. Eller ja, yogar med fokus på höfter och höftböjare. Same, same?!

   Knäskyddet ska jag rota fram! Och så stoppar jag voltaren i hela kroppen istället, det blir mindre kletigt då.

   • Ha ha, tänkte mest att det inte är så nyttigt (bra för magen) att äta en massa värktabletter, ibland kan det vara bättre att använda på utsidan (även om man förstås får in lite i kroppen då med…) annars kan det vara bra med hederlig heatlotion som du kan köpa på hälsokost. Du kanske behöver fokusera på att stretcha psoas lite extra när du vaknar på morgonen och innan du ska träna? Hoppas du mår bättre fort, kroppskrämpor suger 😦 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.