Hälsodagboken vecka 3, 2014

Här kommer föregående veckas hälsodagbok, min lilla uppföljning dag för dag. Ibland insnöad på detaljer, vikt, mått och kostupplägg. Om du inte tillhör intresseklubben, hoppa över. Annars – börja anteckna!

Måndag 13 januari:
Vilodag från träningen men full aktivitet på alla andra sätt. Lång och bra dag på jobbet, reashopping på Polarn och Pyret efteråt. Stort hål i plånboken men jag vet att jag kommer vara supernöjd med reafynd när det är dags att rusta för nästa vinter… Övriga familjen åt middag på Macdonalds. Jag köpte laxwrap och proteinsmoothie på Naked Juicebar. Win!

Tisdag 14 januari:
Hemmajobbdag eftersom jag skulle till vårdcentralen mitt på dagen. Äntligen ostörd tid för skrivande, fick gjort allt jag tänkt mig och lite till. Mycket nöjd. Tränade med fokus på ben och avslutade med lite core. OCH snöpulsande promenad i dagsljus. Härligt!

Onsdag 15 januari:
Mycket trött, orkade inte morgonträningen. Full rulle på jobbet och idag var första dagen jag inte riktigt kunde hålla tempot uppe. Huvudvärken smög sig på och utvecklade sig till förfärlig migrän på kvällen. Usch. Inte ätit i närheten av tillräckligt idag, mycket ovanligt för mig.

Torsdag 16 januari:
Jag måste vara lite snällare mot mig själv. Så lite mer sömn, lite morgonyoga och en lång lunchpromenad för ljus och frisk luft. Och bra mat, tillräckligt. Fortfarande lite illamående efter migränanfallet så känner i alla fall inte för gottigheter. Efter all denna snällhet kände jag mig faktiskt riktigt pigg och glad. Och effektiv! Men trött i kroppen, förstås. Ikväll blir det sovmorgon i förskott. Tre brudar och en säng – light´s out!

Fredag 17 januari:
Morgonträning – väldigt jobbigt innan man är igång (och medan också för den delen) men ÅH så skönt efter! Tränad och klar innan dagen drar igång. Och det behövde jag! Mycket bra jobbdag sätter punkt för mycket bra jobbvecka. Jag tror att mitt nya planeringssätt är en keeper… Bra mat, as usual. Vad skönt det är när balansen sitter och inte störs av allt för många frestelser utifrån… Jag mår helt enkelt bättre när jag äter vettigt och medvetet. Surprise surprise.

Lördag 18 januari:
Staturday! Vågen visar -1,3 kg på dessa första två veckor. Mått över magen ett par centimeter mindre. Det går åt rätt håll och jag sätter munkavel på rösten som obstinat säger ”jag vill att det ska gå snabbare!!”. Faktum är att dessa veckor känts enkla och balanserade på ett helt normalt sätt. Inga uppoffringar. Helt klart min melodi framför späkning och snabbare resultat. Jag har kläder med resårlinning att använda så länge…

Söndag 19 januari:
Veckans gymbesök och sen diverse mysigheter. Helt vanlig, bra mat. Inget extra sug trots lördagsgodis igår kväll. Säger ju att jag inte är sockerberoende!

3 reaktioner på ”Hälsodagboken vecka 3, 2014

  1. Vilken trevlig läsning! Heja du! Balans är så bra. Och så lätt när man är i det! Just nu är jag inte HELT i balans… ska försöka styra upp det. Mår så mycket bättre att INTE äta tills jag mår illa (konstigt!?) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.