Yin yoga

Idag är jag extra snäll mot mig själv. Snäll ska jag vara alla dagar egentligen men det är baske mig inte helt lätt när minuter, timmar och dagar flyger förbi i ett sammelsurium av måsten och borden.

Jag har haft en rolig, produktiv och utmanande vecka så här långt. Sanningen är att jag sträcker mig liiite för långt för vad som är riktigt hälsosamt för mig just nu considering alla omständigheter och anledningar. Och tro mig, jag försöker finna någon slags balans och är tacksam för att jag får samtalshjälp genom vårdcentralen för just det.

However. Igår kröntes min effektiva dag av ett praktfullt migränanfall. Förmodligen det värsta jag varit med om. Och jag har inte ens riktig migrän utan ”bara” migränliknande huvudvärker. I alla fall enligt den utredning och magnetröntgen jag gjorde för sisådär 14 år sedan (mycket kan hända på 14 år inser jag, kanske får kolla upp det här igen). Jag låg i timtal i mitt mörka sovrum, med frossa och förfärligt illamående och två som blev tre som blev fyra Voltaren i kroppen. Till slut kunde jag på darriga ben och med solglasögon på (till barnens förtjusning) ta mig ner för att knapra lite på en smörgås innan jag återvände till sängen och somnade med en våt handduk över ögonen.

Idag mår jag bra men känner mig liksom…bakis. Lite dimmig i huvudet, lite illamående och väldigt trött. Det var inte tal om att skutta upp klockan 6 och svettas loss tillsammans med Shaun T. Istället sov jag lite längre och startade sedan dagen på yoga-mattan. Morgonyoga har inte fungerat så bra för mig tidigare, jag är stel och har ont, men i december stiftade jag bekantskap med Yin Yoga. En väldigt avkopplande yogaform med fokus på bindväven istället för musklerna. Varje position hålls i flera minuter och du ska vara avslappnad i kroppen, ingen aktivitet alls nästan. Idag testade jag en 20 minuter lång sekvens på Yogobe med fokus på höfterna och hela passet genomfördes liggandes på rygg. Funkade alldeles utmärkt, även på min morgonstela kropp! Följde upp med ett gäng solhälsningar för lite energi och lite frukost och fix senare tog jag tåget till jobbet.

Jag bytte helt enkelt min första arbetstimme mot lite snällhet och det vet jag att jag tjänar på i längden.

yin-1

Många snälla tankar och handlingar önskar jag er idag!

12 reaktioner på ”Yin yoga

 1. Jag älskar yin! Skitjobbigt i början men det hjälpte mig otroligt mycket att komma tillbaka efter utmattningsdepression. Nu är det yogaformen närmast hjärtat ❤️

 2. Jag började veckan med inte-snäll = dålig sömn men mot slutet har jag varit helsnäll = bra sömn. Hur svårt kan det vara liksom? Kram

 3. Usch, usch, usch säger jag bara. Hade ett anfall i veckan också, dock betydligt lindrigare än ditt men den där ”bakis” känslan är ingen höjdare 😦 Inser att jag läser om så mycket jag skulle vilja titta närmare på men som aldrig blir av för när jag väl har tid och möjlighet så glömmer jag av har börjat med en liten lista och nu står Yogobe på den!

 4. Visst är yin helt magiskt? Jag gick en kurs i höstas och på söndag drar den nya igång. Köpte ”Vila dig i form” av Magdalena Mecweld för några månader sen och brukar köra pass därifrån. Fantastiskt snygg bok dessutom. Hon har ganska nyligt släppt en app också, jag har inte testat den dock men jag har på känn att den är bra.

  • Ja, jag är nog benägen att hålla med om att det är magiskt! Nu vet jag inte om jag gör helt rätt alltid men att bulla upp med kuddar och block osv runt omkring och försöka slappna av är helt klart välgörande för en prestationsprinsessa…

   • Ja, precis så känner jag också. Det är så befriande att veta att min kropp gör rätt genom att göra som den vill. Om min fot faller åt vänster så ska det vara så, även om någon annans faller åt höger liksom.

 5. Känner igen den där bakiskänslan efter migrän när huvudvärken är borta men det känns som om en har haft en riktigt rejäl utekväll istället. Snopet på något vis. Men skönt att huvudvärken är väck i alla fall. Migrän är så himla hemskt.

  Åh, känner att det är massa yogaformer som låter så spännande. Detta yin låter ju som en utmärkt del i min avstressningsregim. Måste kolla upp!

  • Ja, kolla upp det! Väldigt kravlöst och härligt! Ändå ”mer” än ”bara” meditation så att säga, för man ligger/sitter ju i olika positioner. Det är bara inte lika krävande, men gör ändå sitt för rörligheten. De videos jag testat på yogobe är toppen, det är min enda kontakt med yin yoga so far!

  • Ja verkligen, kroppen protesterar högljutt och snabbt nu när jag inte är riktigt hundra. Frustrerande på sätt och vis men någon slags överlevnadsmekanism antar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.