Ett ”mesigt” benpass

Okej, mesigt i bemärkelsen kortare och lättare än jag brukar köra men i förhållande till min nuvarande fitness level (cirka lungsjuk gumma) så var det jättejättejobbigt. Och trots bara tre superset så har jag rejäl träningsvärk i min ändalykt idag. I och för sig får jag träningsvärk bara jag ser på Biggest Loser så det säger inte mycket om min ansträngning (vi funderar på om det har med inflammatoriska processer i kroppen att göra och om jag med antiinflammatorisk sjukdom hanterar det sämre än normalt folk men det är ”egna forskningar” som min läkarpappa lite föraktfullt skulle säga).

Jallefall. Jag körde enligt detta enkla upplägg: en benövning (ca 10 rep) och sen 100 hopp med hopprep. 3 set per övning.

Goblet squat med hantel + hopprep
Utfall bakåt i smith + hopprep
Kick backs med gummiband + hopprep

image
Rumpkontakt är min takt

Det var allt! Och det var flåsigt, svettigt och tungt. Effektiv träning när den är som bäst. Tusen hopp med hopprep känns i vaderna idag och lår och rumpa fick sig en schysst omgång. It’s good to be back!

10 reaktioner på ”Ett ”mesigt” benpass

  1. Är så glad att du är tillbaka, på alla möjliga fronter. Att det är lite lättare för mig att komma igång igen när jag har någon att hänga på så att säga är enbart en bonus (en bonus av stoooora mått) 😘

    • Självklart fotograf, som alla respektabla träningsbloggare…

      Använder bara vanliga kameran, med självutlösare och ställer upp den mot typ vattenflaskan eller vad som helst. Blir ibland inga bilder alls, ibland några bra. Enda regeln är att jag inte får ta kort förrän efter passet, annars blir det för långa pauser ;-). Vet att annat folk använder appar som tar en massa bilder på raken osv men min usla telefon orkar inte med såna moderniteter.

  2. Åh vilket smart passupplägg! Hade jag inte varit preggo hade jag snott det rakt av! Hoppa hopprep är briljant hålla full fart på flåset i passet-grej ju! Appropå gumma, känne rmig lite så nu jag med, typ förlflyttar mig så kort på benen som jag kan, för att spara rygg och foglossningen. Typiskt gummigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.