Snö ute, stökigt inne, sol i hjärta, sol i sinne

En första, lagom kort arbetsvecka är till ända. Min första sedan november 2013. Lite typ halvdag i tisdags pga stängt dagis och sjuk svärmor. Heldag onsdag och torsdag och föräldraledig fredag. Det känns superbra och jag är supertrött.

Jag sover inte så jättebra och kroppen är trött efter en månads harvande med diverse krassligheter men jag har samtidigt glädje i hjärtat och det, mina vänner, är förbaskat härligt! Och ovant. Tänk, att detta som jag anser vara mitt grundtillstånd (glad, lycklig, hjärtlig) kändes främmande under hösten. Nu letar sig solstrålar in i mitt bröst igen. Jag må vara trött men samtidigt lycklig. Stor skillnad från trött och olycklig.

Jag inser att jag måste skynda långsamt och framförallt fokusera på återhämtning just nu. Jag vill inte bli Beata-frånvänd igen. Om inte annat så säger kroppen till väldigt tydligt när det är dags för vila.

Kroppen säger också att det är dags för träning nu. Jag har hostat och rosslat länge men jag tror att jag är redo nu. I tisdags yogade jag lite försiktigt och i onsdags försökte jag mig på lite cardio-intervaller. Ungefär lika snabbt som en snigel men det kändes ändå bra. Så idag gör jag storstilad come back på gymmet.

Eller storstilad och storstilad. Jag har fått lova mig själv och Barnafadern att köra världens mesigaste lilla benpass för om jag kör som jag vill så kommer jag inte kunna gå (eller sova eller lyfta barn eller sätta mig på toa eller plocka upp saker från golvet) på en vecka. It´s the curse of the brutala träningsvärk after alldeles för långt träningsuppehåll. Men mesigt är bättre inget!

Vad gör ni? Jobbar, tränar mesigt, har träningsvärk? Hånglar, läser böcker, skäller på barn/maken/grannen? Skottar, städar, slappar? Berätta!

Den osminkade Beatatjata-sanningen. När den ömma, och fortfarande pyjamasklädda trots lunchtid, modern ligger och slappar i soffan i det ostädade huset så hoppar det lika pyjamasklädda lilla barnet i soffan fast hon inte får. Tur att photobooth finns, annars hade den ömme modern inte kunnat skälla på det lilla barnet.
Ibland tog hon kort på sig själv med photobooth på datorn och upptäckte saker som hon i sin slapphet inte hade en aning om försiggick bakom hennes pyjamasklädda rygg.

10 reaktioner på ”Snö ute, stökigt inne, sol i hjärta, sol i sinne

 1. Jag sitter på jobbet, nästan alldeles ensam kvar. Och tvärdött på själva jobbfronten. Fast det finns ju alltid filer att sortera och när jag behöver en paus från det så läser jag bloggar 🙂 I vanliga fall slutar jag 15.45 på fredagar, men jag flexade en timme i morse och gymmade eftersom jag ändå måste stanna i stan tills yogan börjar kl. 17. Good friday.

 2. Vad jag gör? AMMAR! Dag som natt. Med konstant röda ögon. Liiite trött. Men också rätt lycklig. Förutom när energin tar slut för att ungen äter slut på den.

 3. Efter lite lathet över jul och nyår plus förkylning efter det (tentastress som släppt) är det mesträning som gäller. Två dagar jympa, vila idag och imorgon väntar ett skivstångspass med bästa ledaren, taggad! 🙂

 4. tränar! och det på vårt nyöppnade gym i min lilla by! Fatta skönt! Slippa en restid på nästan 1 tim/träning!! Just idag är det väääldigt långt ner till toa 🙂

 5. Oh jag har tränat. Fjärde dagen på raken. Imorgon kör jag HIIT och sen vila söndag.
  Måste hålla igång, nu ska jag ta bort de 5-10kg som plågar mig så (men som ingen annan ser)

  Jag är så dålig på att sätta ihop träningsprogram, känner att jag inte har tillräckligt kunskap, eller fantasi, och har laddat ett 12 veckors på nätet. Så jag hoppas det blir jättebra.

  Har dock såå ont i axeln och har bokat tid hos naprapat på måndag. Ser så fram emot det. Hoppas det hjälper.

 6. Sitter på jobbet och räknar ner minuterna till helgen! Min träningsvärk i rumpan som jag skaffade mig i måndags är äntligen nästan borta..(Helt galet vad det gör skillnad bara man byter övningar!)

 7. Underbar bild. Jag har promenerat i snöig skog med hunden, skottat gården och busat i snön med man, hund och minsting. En fin fredag so far.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.