Frågor får svar

Jag hinner/orkar inte blogga så mycket alltid och hamnar alltid lite på efterkälken med kommentarer och frågor. Kan mycket väl ha missat en hel del på sistone. Ta det inte personligt, fråga gärna igen och kom ihåg att om ni pressar mig för mycket så går jag in i väggen.

SKOJAR!

Här är i alla fall en ganska färsk kommentar:

Sara7 januari, 2014 den 12:33 

Jag blir lite nyfiken, hur gör du dina smoothies i förväg? Håller de flera dagar i kylen? Och HUR undviker man ägg-lukt när man har med sig sådana i väskan för ett schysst mellanmål? Ge gärna fler tips på jobbvänliga mellanmål :D

Heja dig Beatatjata, keep it real (anledningen till att du är den enda träningsbloggen jag orkar följa)!

Heja dig, Sara, och tack för pepp!

Smoothies: jag gör helt enkelt en rejäl laddning (lagom för två, eller tre portioner om jag vill dricka en direkt) och häller upp på termosmuggar. Jag har köpt grymmebra termosmuggar med skruvlock på Ica. De läcker inte och håller kylan riktigt bra. Nu förvarar jag dem oftast i kylen (hemma eller på jobbet) men kan också stoppa en i väskan på morgonen och ha en åtminstone sval dryck på eftermiddagen.

Jag tycker att smoothies funkar bra att spara i två dagar. Färgen förändras lite men det smakar detsamma. Jag har dock inga som helst vetenskapliga bevis för detta så blir du kräksjuk får du inte skylla på mig. I måndags kväll förberedde jag två smoothies och drack en i tisdag, den andra i onsdags. Sen gjorde jag samma sak i onsdags kväll. Ner med härligheten i termosmuggarna och in i kylen, sen med till jobbet. Jag gör dem ganska tjocka när jag inte ska dricka direkt. Frusen frukt och bär tinar ju och gör den alldeles lagom krämig till dricktillfället.

Innehållet varierar efter lust och vad som finns i kyl och frys. Denna vecka har det blivit ungefär (till två-tre smoothies) en halv banan, en liten näve frusen mango, en rejäl näve frusna hallon, en liten näve frusen grönkål eller spenat, juice från en halv pressad citron, ett par skedar smoothiemix från Renee Voltaire (innehåller en massa nyttigheter), en skopa proteinpulver med vaniljsmak, (jag har Dahlblads) en skvätt mjölk och många skvättar vatten. Jag älskar också att riva i ingefära men den var slut för tillfället. Jag äter gärna en drös nötter till men det är också gott att mixa ner jordnötssmör, avokado, kokosflingor eller kokosolja för mättande fett.

Ägg: Man har dem i en burk. De kommer lukta så fort du tar upp dem men skit samma. Det är grymt enkelt att ha med sig och lite ägglukt har aldrig skadat någon. Äggfisar är däremot en annan historia.

Andra bra jobbmellanmål: Jag bunkrar gärna upp i jobbkylen för hela veckan så att jag slipper tänka på det varje dag. Det gör att alternativen minskar något men funkar för mig. Jag har också lite grejer i en låda på mitt kontor – nötter, knäckebröd, burkar med makrill i tomatsås, några proteinbarer, proteinpulver osv för olika hungertillfällen.

Några favvisar (som jag förbereder för jobbveckan, tar med mig på måndagen och sedan äter av varje dag):

 • Kesoburkar, en burk med blandade bär. Blandar och kompletterar med nötter.
 • Mager ost i bitar. Äter gärna med äpplebitar och jordnötssmör.
 • Rökt skinka och paprikabitar. På knäckemacka eller bara möla.
 • Smoothies, som sagt.
 • Kokta ägg.

Komplettera gärna med era favoriter, vi behöver nog inspiration allihop!

Ja, vi har fortfarande pyjamas på oss och ja, det lilla barnet sysslar fortfarande med saker bakom min rygg. Jag är upptagen med att blogga. Jag är upptagen med att blogga, vem bryr sig om att hon äter direkt ur smörpaketet?
Ja, vi har fortfarande pyjamas på oss. Ja, jag är fortfarande för upptagen med att blogga för att bry mig om vad Liten gör bakom min rygg. Ja, det är vårt skafferi i bakgrunden. Det är nystädat. Inga kommentarer på det, tack.

 

 

8 reaktioner på ”Frågor får svar

 1. Hur kan du skriva så himla roligt och inspirerande? Tack för det! 🙂

  Är det bara jag som inte tycker att kokta ägg luktar illa? Kanske för att jag inte hårdkokar dem? Hittade det här om ägg när jag surfade på en favoritsida efter inspiration till en månads strikt paleo/stenålderskost (inte för att gå ner i vikt utan mest för att jag är så infernaliskt trött på att vara snart 40 och fortfarande ha finnar. Kanske kan det vara vete, kanske mjölkprodukter?)
  http://nomnompaleo.com/post/39561896332/whole30-day-3-perfect-hard-boiled-eggs

 2. Kvarg med honung och nötter är gott💭. Jag brukar oxå göra plättar av ett ägg, en banan, en klick kvarg och en klick jordnötssmör, när och keso eller vaniljkvarg till. Mums!

 3. Det här var precis vad jag behövde – på jobbet utan mellanmål idag igen eftersom jag halkat ur mina gamla goda planeringsvanor. Termosmugg var ett toppentips. Smoothies borde passa bra nu också när jag inte jobbar hela veckor. De vanliga kesopaketen står så lätt och äcklar till sig mellan varven annars (huu!).

 4. Hon är ju bara för söööt. Ja, du med 😉 Här om kvällen hade vi lagt på stora klickar smör på potatisen till vår lillfis ( hon äter väldigt dåligt). Gissa om hon år BARA smöret först. Jagåfår liksom kväljningar av för mycket smör så jag dog lite

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.