Söndagmåndag

Denna söndagmåndag har jag, utöver att gratulera min mor på födelsedagen, ägnat mig åt, inte enbart men i urval, följande:

Städat. Fast Barnafadern städade mest för jag fastnade i tvättstugan och råkade putsa alla våra skor. Det är farligt att lyssna på podcasts när man städar (eller putsar skor) för även de mest enformiga sysslor blir intressanta. Rekommendation: Tomas Sjödins vinterprat från nyårsafton. Sensmoral: Du behöver inte räcka till. Det räcker att du finns till.

Plockat fram kläder för tre kommande arbetsdagar. Det är nämligen min lediga fredag denna vecka så tre räcker, jag ska inte gå naken en dag (även om det vore att ta casual friday till en helt ny nivå). Det känns som bra grej att hänga fram alla veckans kläder direkt. Tar typ tre minuter och så behöver jag inte tänka på det mer. Huruvida jag kommer se riktigt klok ut eller ej återstår att se.

Mealpreppat. Eller ja, återigen gjorde Barnafadern mest för han gjorde kålpudding. Så frysen är full med matlådor men jag kommer inte äta kålpudding varje dag denna vecka. Konsekvenserna skulle bli ödesdigra. För folk i min omgivning. Men jag har i alla fall mixat smoothies och rostat nötter. OCH gjort halloumi-couscous-sallad till lunch. Gott!

Pratat i telefon med Stor. Hon är i Rättvik med min lillasysteryster och familj. De ska åka skidor och sånt men just idag blev det magsjuka istället. Jag vet inte om jag ska ha dåligt samvete för att Stor blir sjuk när hon är på semester med någon annan eller om jag ska vara tacksam för att jag slapp en omgång kräksjuka här hemma… (det känns lite som att detta kommer come back and bite me in the ass rätt var det är…)

Hostat mindre. Igår trodde jag att jag höll på att bli sämre igen. Idag känner jag mig bättre och börjar nästan, nästan ana ljuset i tunneln. Peppar, salt, kanel och socker och ta i alla träskallar som finns.

Skönhetssovit. Fast det har inte hänt än. Men jag ska gå och lägga mig nu och sova gott så att jag vaknar pigg och glad och arbetsredo prick klockan 6 imorgon bitti – inte en minut tidigare!

Söv gött som vi inte säger i Göteborg!

 

12 reaktioner på ”Söndagmåndag

  1. Jag blir lite nyfiken, hur gör du dina smoothies i förväg? Håller de flera dagar i kylen? Och HUR undviker man ägg-lukt när man har med sig sådana i väskan för ett schysst mellanmål? Ge gärna fler tips på jobbvänliga mellanmål 😀
    Heja dig Beatatjata, keep it real (anledningen till att du är den enda träningsbloggen jag orkar följa)!

  2. Tja, jag är ju lika välordnad som du. Vips får en mer tid över i veckorna! Själv kom jag ändå till jobbet med en kofta med hål under armen i dag, men ändå. Armhålan var i alla fall ren. Koftan också.

  3. Shit! Tyckte jag var prepp som packade allas väskor och plockade fram kläder och förberedde igår kväll men tydligen inte. Här tar vi kläder dag för dag och matlådorna finns inte utan det blir en sallad på jobbet istället. Börjar där så får vi se om nästa veckan kanske blir mer organiserad! Lycka till!

  4. Härligt att det går åt ljusare tider för dig, håller tummarna för att du slipper kräksjukan nu då bara. Tänkte ägna eftermiddagen åt att mealpreppa här med, det är ju fantastiskt skönt att veta att allt finns, att matlådor finns i frysen (så jag slipper äta mackor till lunch som alla norrmän gör…) osv. Tisdagskram!

    • Skulle gärna äta mackor till lunch… och middag… Men hur kan alla norrmän vara så smala (eller är de inte det? Kanske någon slags hurtig fördom jag har…)

  5. Här är allt också preppat för arbetsdag och vardag imorgon, lite blandande känslor. Varit så skönt med lov. Menmen vardagen kommer ju förr eller senare, lika bra att göra det bästa av den 🙂 Skönt att du börjar må bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.