Varmt citronvatten på morgonen

Jag mår allt bättre i själen men kroppsligt känner jag mig som sju svåra år. Vaknade helt (TMI-varning!) igenslemmad och   gick en långsam morgonpromenad för att liksom kicka igång systemet (läs: lösa upp slemmet) lite. Tog ungefär hundra år att gå en 20-minutersrunda och nu skulle jag vilja gå och lägga mig igen för att jag är så trött. Fast det ska jag inte, för här ska julen städas ut!

De senaste dagarna har jag börjat dagen med att dricka varmt citronvatten. Det är en ayurvedisk grej och ska vara bra för matsmältningen, immunsystemet, ph-balansen och en massa annat. Läs mer här! Än så länge är det mest surt, ljummet vatten men jag kanske blir superfrisk rätt var det är. Here´s to hoping!

Jag pressar en halv ekologisk citron och häller juicen i ett glas kallt vatten, sedan häller jag på lite kokande vatten från vattenkokaren så att det blir ljummet. Dricker direkt när jag vaknar, innan något annat, och väntar en liten stund innan jag äter. Idag drack jag innan jag tog min promenad och sedan frukost så fort jag kom hem. Jag har fått tips om att ha i cayennepeppar, honung och ingefära men jag vet inte riktigt varför. Håller mig till det enklaste så länge… Har du testat?

Träning blir det inte fråga om än på ett tag. Jag snorar och hostar och halsen är lite rivig emellanåt. Det är en helt vanlig förkylning men nummer tre i tät följd och kroppen är rejält seg. Jag blir lycklig om jag kan ta ett par rejäla powerwalks nästa vecka. Skulle jag kunna träna ”på riktigt” så är lyckan gjord!

Så, dagens to do:
Ut med julen
Hem till vänner för lite eftermiddagsmys
Hosta slem

(Jag bör nog klämma in ett bad någonstans efter städandet, innan vännerna. Om jag ska ha några vänner kvar sen.)

9 reaktioner på ”Varmt citronvatten på morgonen

 1. Då jag har en förkylning i kroppen brukar det enda bot som fungera vara te med honung, ingefära (skivad) och citron. Samt mycket vila förstås. 🙂

 2. Oh känner igen mig i mycket du skriver.
  Efter att ha haft en av bästa vårar på länge, följde en riktigt deppsommar var jag verkligen tappade bort mig själv. Det följdes av riktigt tungt höst/vinter både jobbmässigt och själmässigt.
  Summa av kardemumma sitter jag här med 7 kg extra och blickar framåt.
  Började året med en fruktdetox för jag kände att jag behövde tömma mig själv på allt det negativa. Det fungerade ok trots att jag fuskade och klarade mig inte helt utan fasta måltider varje dag.
  I alla fall så ja jag börjar dag med citronvatten och jag hatar det men märker att min kropp gillar det.
  En fråga till dig, när du hade ont i halsen, vart vände du dig, sjukgymnast, kiropraktor, läkare?
  Kram

 3. Krya på dig vännen! Vi avslutar ledigheten med en rejäl shoppingrunda på IKEA. Så nu kommer huset vara i total kaos ett tag (förhoppningsvis bara till i morgon eftermiddag)
  Jag känner av ett litet halskill vilket är högst olämpligt eftersom jag tänkte påbörja ett nytt träningsupplägg i morgon. Håll tummarna för att killlet är borta i morgon! Kramar!

 4. Jag dricker mycket te på ingefära, alltså skalad, tärnad ingefära och på med hett vatten. Eller mycket vet jag inte men varannan dag i alla fall. På kvällen oftast när man vill ha nåt efter maten men inte vill dricka kaffe.

 5. Jag dricker också citronvatten de dagarna jag inte tränar, vilket är väldigt få dagar… Jag har satt en tillbringare i kylskåpet med ingefära och vatten. Ska ta ett glas om dagen och hoppas att få hjälp med inflammationer mm, jag tillsätter också ex gurkmeja i maten mm. Jag har varit galet effektiv idag. Gick upp kl 4 imorse och nu huset i tipptopp, handlat, tvättat allt, köpt ny soffa, möblerat om, lagat 23 matlådor + lunch och middag till hela veckan mm. Nu är utmaningen att åtminstone hålla mig vaken tills kl 20:) Kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.