Gott nytt prosit

Alltså, det var inte meningen att gå all MIA på er så här över julen men jag har liksom varit fullt upptagen med att göra ingenting. Och med ingenting menar jag att fira jul med stora familjen (24 är vi inalles), läsa bok, kolla Narnia-filmerna med Stor, börja känna mig som mig själv igen (yay!), promenera till olika lekplatser i Liten-tempo, gå på bio (och gå på bio och gå på bio, tre filmer har dämpat min bio-abstinens något). Och så har jag blivit förkyld, blivit frisk, tränat styrka på storafinagymmet, sprungit fem kilometer (det går för sjuttsingen! Långsamt, men det går!), skuttat runt till T25 i päronens vardagsrum (jordbävning? undrade e-pap.) och sen blivit förkyld igen. Rejält förkyld.

Så, för tredje gången denna december är det frustrerad träningsvila och en insikt om att kroppen behöver lite mer omtanke trots allt. Och kanske något mer hälsofrämjande kost än rostbröd, Pizza Hut, bio-popcorn (med Zoo, förstås!), choklad och Doritos (ÅH Doritos! Om chips är mina smärtstillande så är Doritos mitt heroin!). Och även om mesta bästa julmaten för mig är den hälsosamma varmrökta laxen med hälsosam kokt potatis så är det först med ohälsosamma mängder majonnäsbaserad romsås deluxe som det blir riktigt, riktigt gott.

Men det tar jag sen. Jag har ju ett helt nytt, fräscht år framför mig och kommer att bli mitt gamla vanliga, någorlunda hälsosamma och hyfsat vältränade jag som kan knäppa jeansen utan problem igen. Springa milen, äta balanserat och pressa mig hårt på gymmet men inte lika hårt utanför. Älska vardagen och hitta mitt sätt att hantera den. Jobba hårt och vila hårt. Subtrahera extrakilon och sjukskrivningar, addera insikter och inre lugn. Jag ska bara utplåna min personlighet först (HA! Skojar bara. Typ.).

Äniväj, inget ont som inte har något gott med sig. Min förkylning och det faktum att vi fortfarande befinner oss i päronens ömma famn i Göteborg gör att jag får fira nyårsafton precis som jag vill. Genom att inte fira. För sorry alla nyårsälskare men jag tycker det är urtråkigt att vara tvungen att fira. JA till fira i vardagen så fort det finns tillfällen (eller, så fort man kan skapa tillfälle) men NEJ till att fira för att kalendern säger det. Skulle lust och nyårsafton sammanfalla så fine men just idag blir det myskläder, flottigt hår, flottiga Doritos och Netflix. Och oxfilé, flikar mamma in. Nåja, det får la gå.

Så, god ny onsdag på er peeps and peers. 2013 har innehållit känslor och händelser på alla nivåer av skalan, jag förutspår att 2014 kommer göra detsamma!

Ingen jul utan att se mamma och pappa i den sjungande julgranen. Promenader och helt vanliga gröt-och-ägg-frukostar (något är jag konsekvent med i alla fall!). Lite träning, mycket Doritos och dagens boktips. Men läs de första två böckerna först - Cirkeln och Eld.
Ingen jul utan att se mamma och pappa i den sjungande julgranen. Promenader och helt vanliga gröt-och-ägg-frukostar (något är jag konsekvent med i alla fall!). Lite träning i tajtare-än-vanligt-kläder, mycket Doritos (jag anar ett samband) och dagens boktips. Men läs de första två böckerna först – Cirkeln och Eld.

6 reaktioner på ”Gott nytt prosit

  1. Gott nytt fantastiskt år till dig Beata. Ser fram emot att följa alla dina äventyr under 2014 också. Kram!

  2. Jag har också hållt låg profil. Varken orkat eller velat skriva. Dock har det inte varit träningsfritt, kört Bettys pass hela julen + promenader så den biten känns iaf bra. Smider planer som får ta fart när jobbet drar igång igen.
    Ny gör vi 2014 till ett helgrymt år! Pöss!

  3. Gott nytt år bästa du! Krya på dig så hoppas jag du snart är frisk och pigg igen. Ser fram emot att hänga med dig även 2014. Själv blir det lite mer fokus på kosten igen då träningen går av sig själv. Precis som du har helgerna bjudit på mer gott. Men det inte gett ngt dåligt samvete utan medvetna val hela tiden. Kram

  4. Gott nytt år fantastiska, härliga och underbara Beatatjata! Jag ska inte heller fira. En vän ska laga lite mat till mig för att anser att bara tragiska människor sitter helt, helt ensamma på nyårsafton. Lagad mat har jag ju inte provat på ett tag så varför inte 🙂 Sedan kör jag henne till nyårsfest och själv åker jag hem och kryper upp i soffan. Funkar like a charm. Jag ser fram emot det nya året och jag ser fram emot att följa dig och förhoppningsvis träffa dig igen 2014. Stoor kram!

  5. Gott Nytt År och god fortsättning på det nya. Hoppas du kommer ikapp dig själv och får känna dig stark (på alla plan).
    Nyårsafton i mysbyxor låter perfekt 🙂 om du har tur kanske ni bor så ni kan se GP’s fyrverkeri kl 17 från något fönster. Lite lagom nyårsfeeling 🙂 Själva kommer vi att promenera upp till Masthuggskyrkan med lite varm choklad i en termos för att se fyrverkeriet, sen blir det hemmamys som gäller. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.