Träna hela kroppen

Näe, jag tränade aldrig igår. Jag tog ett bad utan att passera gym och sen var det bra med det.

Men idag, idag har jag tränat! Och jag payar redan the price för varenda muskel är så trött, så trött att jag nog måste bli matad med lunch och sedan ta en tupplur om jag ska orka Litens barnkalas i eftermiddag…

Jag tänker ju köra T25 i ett par månader, även om det blev sjukpaus efter premiärveckan. Jag insåg dock under den veckan att jag kommer längta efter träning med vikter om jag bara kör hopp-å-skutt-träning så jag tänker att jag byter ett T25-pass mot ett gymbesök i veckan. Eller fler, om jag känner för´t. Eller som min mamma säger ”gör vad du vill, det gör du ju ändå”. Och då tänker jag att det passar alldeles utmärkt att jobba igenom hela kroppen och då passar det så himla bra med supersets. Effektivt, jobbigt och varierande!

Idag blev det så här:

3 set av varje superset, 8-10 repetitioner av varje 

 • Excentriska pull ups i smith
 • Utfall bakåt i smith (höger och vänster, förstås)
 • Rodd med T-bar
 • Marklyft med T-bar
 • Arnold pressar med hantlar
 • Goblet squat med hantel
 • Ryggresningar med viktplatta (låt baksida ben och rumpa jobba!)
 • Armhävningar (mot stången i smith, eftersom jag inte kan göra armhävningar…)
 • Pullover på boll
 • Kick backs med gummiband

20131221_092003

20131221_091928

Oh. My. God. Så himla jobbigt! Det märks att kroppen inte tränat på 10 dagar och att jag inte tränat med vikter på typ…en månad? Det var så jobbigt och hemskt och jag vilade massor och tog tid på mig och ändå kunde jag bara med nöd och näppe genomföra det sista supersetet. Varenda liten muskel protesterade och jag fick göra pullovers med 8 kg istället för mina vanliga 12 kg (eller 16 kg, om jag kör lite tyngre). Yikes. Innan hade jag tänkt avsluta med lite magträning men no way José, här tränas ingentinget mer idag!

Här får ni en skrevbild. Jag vet att ni längtat. Och om jag vore opassande skulle jag påpeka att ur just det skrevet kom Liten ut för EXAKT tre år sedan (kl 12.21, piiip!) och det gjorde görasketaont men jag är en lady så jag säger inte sånt.

20131221_093334
Erkänn att du nu 1) tittar på mitt skrev och tänker på hur det var när du födde barn eller 2) tittar på mitt skrev och tänker att du aldrig någonsin vill föda barn eller 3) tittar på mitt skrev och tänker på att du ska bli bättre på knipövningar eller 4) all of the above

20 reaktioner på ”Träna hela kroppen

 1. Hahaha! Vilken rolig bildtext! 🙂

  Beata, din blogg är så rolig och peppande. Och många inlägg får mig att tänka till ett extra varv. I love it! Hittade hit för att jag slösurfade på House of Lola-bloggar, och nu har din blogg inspirerat mig till en egen yoga-utmaning: ”21 dagar på mattan” samt att ladda ner MammaMage.
  Keep up the good work!

 2. Du är helt jäkla underbar! Made my day! Men samtidigt lila härligt att se att du är på benen och tränat! Ha en fortsatt underbar dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.